Piwo gotowe do oceny
Lwówek, Lwówek Piastowski
Collapse
X
-
Lwówek, Lwówek Piastowski
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
W Gdańsku, w Smaku.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Witam
Wczoraj miałem okazję pić nowego Lwówka Piastowskiego.Ze smakiem wypiłem dwie butelki.Bardzo ciekawa propozycja.Wyczuwalna lekka goryczka.Bardzo fajna etykieta.Cena 3,60zł
Dostępne jest już w Legionowie sklepy Aria,ulMazowiecka 2,Floryda,Mickiewicza 22,GT,ul.zegrzyńska,Piwosz,ul Płowiecka,Blask Trakt Lubelski,Adria,ul. Karczewska/Otwock.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisto/żółty [4.5]
Piana: średnia [4]
Zapach: ja bym go okreslił jako bardzo świerzy [4.5]
Smak: Lekka goryczka do zaakceptowania [4.5]
Wysycenie: średnie [4]
Opakowanie: Bardzo fajna etykieta [5]
Uwagi: Bardzo dobra propozycja z Lwówka Śląskiego
Moja ocena: [4.45]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Uwaga, za hasło "świerzy" jestem w stanie zbanować.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2010-12-22, 12:31.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomka przechodząca w jasne złoto to trochę za słabo dla takiego ekstraktu [3.5]
Piana: Bardzo agresywne nalewanie pozwoliło jedynie na uformowanie się cienkiej warstwy, która szybko skończyła swój żywot. [2]
Zapach: Słodowo-chmielowy, w tle jakiś dziwny (szamponowy?) zapach. [3.5]
Smak: Płaski, jest słód, jest chlebowość, nawet ociupinka goryczki w tle, ale nuta szmponowa(?) i brak jakiejś głębi i charakteru sprawiają, że piwo to pije sie bez jakiejś szczególnej przyjemności. [3]
Wysycenie: Średnie ku niskiemu, co potęguje słaba piana. [4]
Opakowanie: Najjaśniejszy (niestety) punkt tego piwa, ładnie dobrane kolory, pół punktu odjęte za skład, który należy czytać ze szkłem powiększającym pod mocnym światłem. [4.5]
Uwagi: Kupione ze świeżej dostawy w Rodzince Bis za 3,60. Nie wiem, czemu we Lwówku zrezygnowano z warzenia fajnego piwa, jakim były pierwsze warki Książęcego, na rzecz nijakiego Ciechana-BIS.
Moja ocena: [3.225]
Comment
-
-
Ekstrakt 13.8% alk. 6.2%, niepasteryzowane, kapsel jak u Ciechana
Kolor: jasnozłoty, przejrzysty
Piana: słabiutka, zostawia cienką warstewkę
Wysycenie: średnie
Zapach: słodowo-chmielowy z nutką chlebową
Smak: lekki słód i chlebowość, niewielka goryczka, trochę mało wyraziste jak na swój ekstrakt
Bardzo poprawne piwko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ramiel Wyświetlenie odpowiedziEkstrakt 13.8% alk. 6.2%, niepasteryzowane, kapsel jak u Ciechana
(...)
Bardzo poprawne piwko
Po drugie to ma być 14-tka? Barwa odpowiada 9-tce. Piana tragiczna i do tego z foty piwo wygląda na mętne - no ale to zrzucam na karb słabej jakości fotki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPiana tragiczna i do tego z foty piwo wygląda na mętne - no ale to zrzucam na karb słabej jakości fotki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziCo oni wszyscy się na te drzewa uparli?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Patrzę na zdjęcie butelki i zastanawiam się, czy przeniosłem się w czasie do połowy lat '90. Etykieta bardzo staromodna, w mało wyrazistych kolorach... Kolor też jakiś taki sikowaty. Mimo wszystko chętnie spróbuję - mam nadzieję, że nie ma tej charakterystycznej metaliczności co Książęcy.
Comment
-
Comment