Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep
Wyświetlenie odpowiedzi
Lwówek, Lwówek Piastowski
Collapse
X
-
Hmm, czyżby browar wyciągnął wnioski z fali krytyki wylanej przez forumowiczów??Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Kilka razy miałem okazję pić "piastowszczaka", ale jakoś nie było o czym pisać. Wreszcie trafiłem na warkę 12 (?) marca 2011 (nie potrafię czytać godziny z zegarka bez podziałki na cyferblacie) i jeszcze zanim głowa przypomniała sobie o wzmiankowanej przez pana Marka dębinie, język faktycznie ją poczuł. Posmak był na tyle intensywny, że więcej z tego piwa nie pamiętam.
Muszę powtórzyć celem weryfikacji doznań. Gdyby tę dębinę bardziej zbalansować, byłoby coś naprawdę ciekawego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziKilka razy miałem okazję pić "piastowszczaka", ale jakoś nie było o czym pisać. Wreszcie trafiłem na warkę 12 (?) marca 2011 (nie potrafię czytać godziny z zegarka bez podziałki na cyferblacie) i jeszcze zanim głowa przypomniała sobie o wzmiankowanej przez pana Marka dębinie, język faktycznie ją poczuł. Posmak był na tyle intensywny, że więcej z tego piwa nie pamiętam.
Muszę powtórzyć celem weryfikacji doznań. Gdyby tę dębinę bardziej zbalansować, byłoby coś naprawdę ciekawego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo żeś dziecko zindoktrynował... ekhm znaczy wychował. Gratulacje.Last edited by Rycho_128; 2011-02-26, 20:03.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejsza słomka [4.5]
Piana: Średnioziarnista, na początku opada umiarkowanie szybko. Piłem dość szybko, a wpołowie została tylko obrączka i parę plamek [3.5]
Zapach: Mało intensywny, słodowy, z nutkami chmielowymi, trochę więcej mogło by ich być. W moim egzemplarzu w tle obecna lekka ścierka. [3.5]
Smak: Słodowy z przyjemną chlebowością i delikatnym chmielowo-kwiatowym aromatem, goryczka za słaba trochę. W miarę ogrzewania uwydatnia się chlebowość. Trochę czuć alkohol. [4]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być trochę wyższe. [4]
Opakowanie: Etykieta podobna do tej z Książęcego, czyli estetyczna i czytelna, firmowy kapsel, ciechanowska flaszka. Pełne info. [5]
Uwagi: Zakupione w: Rodzinka Bis w Warszawie
Data ważności: 20.02.2011
Soundtrack: "Paranoid" by Black Sabbath
Moja ocena: [3.85]Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedziW kontekście zmiany etykietki piwa po dębinie nie pozostanie nawet ślad - bo ani obrazek, ani żaden tekst nie wspomni nic o filtrowaniu. I wkrótce zapomnimy o tych wiórach.
Comment
-
-
O tym:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziInformuję ,że jako pierwsi stosujemy w tym piwie metodę opadowej filtracji wspomagającej za pomocą wiórów dębowych (XVII wiek) .JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziO tym:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPamiętam, jednak na waszym miejscu ponowiłbym pytanie, czy aby tak jest w przypadku tego piwa, czy raczej chodzi o zapowiedź nowego piwa.
Z drugiej strony dobrze byłoby wiedzieć, czy wraz ze zmianą nazwy i etykiety zmianie również ulega sposób filtracji na bardziej standardowy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GaryFisher Wyświetlenie odpowiedzihttp://www.youtube.com/watch?v=PXnO_FxmHes
Czy będzie nowy temat czy zmiana nazwy na Lwówek Ratuszowy??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTo pytanie do G. Busha?Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Będzie nowe, przecież nie wymażemy tego kilkumiesięcznego epizodu z historii- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment