ok,na szczeście znowu jest dostępna w Kubusiu
Łomża, Export
Collapse
X
-
Kupiłem dziś w Warszawie, na Gocławiu w MarcPolu przy Abrahama. Cena 2,49. W końcu dali jakieś fajne piwko...Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny słomkowy ,choć bardziej lubie piwka troche ciemniejsze [3.5]
Piana: po nalaniu do kufla pwstaje ładna kołderka która utrzymuje sie aż do samego końca [4.5]
Zapach: super chmielowy zapach [4.5]
Smak: lekko slodowo-chmielowy bez chemicznych posmaków [4]
Wysycenie: okdrobne bąbelki gazu do samego końca [4.5]
Opakowanie: butelka bezzwrotna etykieta w kolorze butelki,choć osobiście nie przepadam za zielonymi butelkami [4]
Uwagi: 1,99 za 0,5l i to z butelką bezzwrotna a w środku super piwko
gorąco polecam szkoda że trudno dostepne
Moja ocena: [4.225]Mniej książków więcej piwaComment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno słomkowy. Idealny dla tego typu piwa. [5]
Piana: Biała, średnio gęsta, utrzymuję się przez około 5 minut po czym pozostaje mały dywanik. [3.5]
Zapach: Zapach zharmonizowany chmielowo-słodowy. [4]
Smak: Najlepszym słowem określającym ten smak jest przymiotnik – aksamitny. Nie czuć w nim żadnego rozcieńczenia ani alkoholu. Typowo chmielowy. Po przełknięciu czuć idealną goryczkę. [4.5]
Wysycenie: Małe bąbelki lekko szczypiące w język. Mogło by być troszkę większe [3.5]
Opakowanie: Wzór niezły, kolorystyka stonowana a całość przejrzysta. Solidna czwórka zwłaszcza że na kontrze sa dane o zawartości ekstraktu. [4]
Uwagi: Jeden z najlepszych pilsów jakie ostatnio piłem. Niemal idealny w smaku szkoda tylko że tak słabo dostępny. Polecam wszystkim.
Moja ocena: [4.175]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andriumBrowaw Łomża można kupić w delikatesach na końcu ulicy Piwnej na starym mieście w Warszawie za 2.29 zł. (cały mój akademik się nią zaopatruje. Jeszcze można kupić niedaleko stacji metra Racławicka.
Smacznego
dziękuję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja rozumię to regulaminowe wymaganie, ale skoro w artomacie nie ma pola "Gdzie kupiłem/am", to sprawa wydaje się wymagać głębszego przemyślenia przed jednoznacznym potępieniem.
Mogę poprosić o dodanie takiego pola? Choćby opisowego.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgodaJa rozumię to regulaminowe wymaganie, ale skoro w artomacie nie ma pola "Gdzie kupiłem/am", to sprawa wydaje się wymagać głębszego przemyślenia przed jednoznacznym potępieniem.
Mogę poprosić o dodanie takiego pola? Choćby opisowego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgodaJa rozumię to regulaminowe wymaganie, ale skoro w artomacie nie ma pola "Gdzie kupiłem/am", to sprawa wydaje się wymagać głębszego przemyślenia przed jednoznacznym potępieniem.
Mogę poprosić o dodanie takiego pola? Choćby opisowego.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Zythum również się wypowiedział(a), więc tłumaczę i objaśniam -- w artomacie nie ma pola, gdzie został kupiony oceniany towar. Przedpiśca dodał do swojej własnej oceny z artomatu dopisek z informacją, gdzie to piwo nabył -- znaczy, że miał potrzebę podzielenia się z nami tą informacją. "Piwo -> Gdzie" jest miejscem idealnym do podawania takich informacji, ale bardzo niewygodnym, bo po ocenieniu piwa trzeba wędrować na zupełnie inne forum w serwisie, żeby napisać, gdzie można oceniany trunek nabyć.
A w kwestii propozycji usprawnienia, zgłoszonej przez BDFL*, to ja się wypowiem, gdzie trzeba.
* Benevolent Dictator For Life - kto lubi Monty Pythona ten wie, o kogo chodzi.Comment
-
Och, co za gafa, przedpiśca przedpiścy nie jest swoim własnym przedpiścą... O ja nieszczęsny...Comment
-
Zgoda - nie pojmuję na czym opierasz swoje stanowisko, że informacja o miejscu zakupu piwa była dodana do oceny z Artomatu? Widać wyraźnie, że post Andriuma składa się wyłącznie z tej informacji, nie ma w nim oceny, więc nie rozumiem po co z rejtanowskim uporem upierasz się przy swoimComment
Comment