Również warka do 21.03.2013, kwas w pełnej okazałości, do kibla.
Jabłonowo, Belfast
Collapse
X
-
-
Comment
-
spróbuj i oceń sam, wg mnie- palony słód i karmel, dobrze dobrana, wyraźna goryczka, delikatnie wyczuwalny alkohol a wszystko ze sobą współgra.
W mój gust/guścik to piwo trafiło, w twoje wybujałe guściko pewnie nie. Naszczęście nie Ty o moim guście/guściku decydujesz, a twoje guścisko nie określa standardów.Comment
-
Nie rozumiem zresztą po co ten buńczuczny ton? Nigdzie nie napisałem, że mój gust określa standarty, jak dla mnie mogłbyś pić nawet Harnasia, Twój wybór, Twoje podniebienie i ja to szanuje. Zasugerowałem jedynie na forum dyskusyjnym, że IB jest lepszy niż Belfast i że lepiej w niego zainwestować pieniądz.
A że Ty będziesz pił wybór Jabłonowa? A pij ile wlezie i smacznego, w końcu gusta są zróznicowanego i każdemu smakuje co innego Lepiej kupować Belfasta niż koncernówki, bo to nieba, a ziemia.Comment
-
Tu masz odpowiedź na moją "napastliwość". Jeśli spojrzysz na mój profil zobaczysz, że BK i jego piwa są dla mnie nr 1. Ale tu rozmawiamy o Belfaście a nie o wyższości innych piw nad nim. Dla mnie Belfast to poprostu dobre piwo. Jeśli sądzisz inaczej, cóż masz ku temu prawoComment
-
Kończę właśnie Belfasta zakupionego w Tesco za 4,69 zł.
Warka z data 17.04.2013.
Przy otwarciu piana się wylała, nie było to zbyt agresywne ale biurko od wylanego piwa ubrudziłem. Wyraźnie czuć karmel i słód. W smaku karmelowe oraz pozostawia nuty palone(ale dość słabe). Pod koniec lekko wyczuwalny alkohol ale nie zaliczyłbym to do wad, jest to raczej w miarę przyjemne.
Jak na piwo ciemne to barwa raczej tego nie odwzorowuje, wyraźnie rubinowa.
Piana przy nalaniu całkiem fajna, szybko nie znika ale też z utrzymaniem szału nie ma.
Wydaję mi się, że cena jest lekka przesadzona aczkolwiek piwko na plus.Comment
-
Do piwa powróciłem po kilku miesiącach przerwy. Po przelaniu piana dość szybko opada i nic z niej nie zostaje. Zapach bardzo przyjemny. W smaku dość łagodne, czuć karmel, słód, jest też goryczka. Jest lekko słodkawe, ale bez przesady. Alkohol wyczuwalny, ale nie przeszkadza zbyt mocno. Generalnie przyzwoite piwo dla wielbicieli ciemnych piw, do tego nie takie drogie, bo coś w okolicach 3,5 zł.Comment
-
Zauważyłem, że teraz wersja z puszki chyba próbuje imitować piwa z widgetami, nie było wzburzone a przy otwarciu wprost eksplodowało, powiem szczerze, że piana z wersji puszkowej jest imponująca, gęsta i trwała, może nie taka trwała jak w Guinessie i jemu podobnym, ale jak na takie piwo to bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło. Wysycenie bardzo niskie tak jak w piwach z nabojami azotowymi Warka do 18.08.2013Last edited by Mario_Lopez; 2013-03-24, 19:02.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
Comment