Piwo gotowe do oceny
Witnica (BOSS), Zagłębiak
Collapse
X
-
Witnica (BOSS), Zagłębiak
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Wypiłem wczoraj dwa egzemplarze i stwierdzam, że:
- smakuje podobnie do Lubuskiego, choć jest od niego słodsze
- czuć tu charakterystyczny warzywno - chlebowy posmak
- zapach też podobny do w/w
- trochę jaśniejsze od w/w
Zamierzam dziś zrobić porównanie obu piw i wtedy dodam więcej szczegółów."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
-
-
W zasadzie oprócz słodszego smaku niewiele różni Zagłębiaka od Lubuskiego! Z tym kolorem to chyba mnie poniosło, oba wyglądają bardzo podobnie.
Nie wiem, czy będę wracał, chyba w przypadku braku Lubuskiego!"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, jak na 13-stkę trochę za jasny. [4]
Piana: Niezbyt wysoka ze średnimi bąblami. Szybko redukuje się do strzępków z pierścieniem. [3.5]
Zapach: Bardzo przypomina Lubuskie. Lekkie masełko i w tle chmiel. Z czasem staje się bardziej słodowy. [4]
Smak: Przypomina Lubuskie, ale rzeczywiście jest jakby bardziej słodsze. Goryczka wydaje mi się też nieco słabsza. Maślane posmaki również obecne. Ogólnie całkiem smaczne. [4]
Wysycenie: Średnie, ku wyższemu. Trochę mi brakuje. [4]
Opakowanie: W miedziowych barwach. Na etykiecie logo klubu, a na kontrze informacja, że piwo jest naturalne i niepasteryzowane. Ogólnie takie sobie. Ekstrakt podany, ale kapsel golas. [3.5]
Uwagi: Kupione w Lubinie za 3,50 z kaucją, więc Lubuskie jest złotówkę tańsze, ale nie żałuje tej złotówki na Zagłębie.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziKupione w Lubinie za 3,50 z kaucją, więc Lubuskie jest złotówkę tańsze, ale nie żałuje tej złotówki na Zagłębie."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn. [5]
Piana: Raczej drobno ziarnista, długo utrzymuje się w postaci grubego kożucha, drabinkując po ściance kufla. [4]
Zapach: Słaby, słodowy z lekką ścierą i cytrusem. Chmiel w ilościach homeopatycznych. [3.5]
Smak: Pilsowate Lekki kwasek, po nim przeciętna, ale wyraźna goryczka. Treściwe, ale wyczuwam jak poprzednicy słodycz, taką cukierkowatą. Posmak końcowy to udana kompozycja słodowo - chlebowo - goryczkowa. Jakby ta goryczka była jeszcze bardziej szlachetna... [4]
Wysycenie: Dobrze nagazowane, daje wrażenie lekkości piwa. [5]
Opakowanie: No.... butelka w znanych barwach [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.875]Last edited by chemmobile; 2011-03-14, 18:45.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment