Wg. browaru to jest pils
Racibórz, Zielone
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozielony. Zieleń głęboka i brudna, naturalna. Zdecydowanie najładniejszy ze wszystkich polskich zielonych jakie piłem [5]
Piana: Drobna warstewka, ok cm utrzymuje sie jakiś czas, potem osiada do kożuszka. Ja lubię dużą pianę, ale ta jest odpowiednia do typu piwa. Mogłby być jedynie bardziej trwała. [4]
Zapach: Bardzo słaby ledwie wyczuwalny. Naprawdę ciężko mi jest coś o nim napisać. Przebłyskuje słód i trochę chmielu. [2.5]
Smak: Super. Bałem się kolejnego chemicznego ulepka, dostałem natomiast prawdzie zielone piwo, ze świetną goryczką, bardz odobrze zbilansowaną i orzeźwiajacą słodyczą, pełne w smaku i naturalne. Swietnie sie pije. [4.5]
Wysycenie: Powtórzę - świetnie się pije Wysycenie idealnie dopasowane do typu piwa. [5]
Opakowanie: Etykieta w stylu retro, bardzo mi się podoba, z kontry dowiedziałem się w zasadzie wszystkiego czego chciałem, poza ekstraktem. Szkoda, że kapsel goły. [4]
Uwagi: Zdecydowanie najlepsze zielone piwo na rynku. Na pewno będę wracał. (O ile nie jest to tylko krótkoterminowy eksperyment browaru). Racibórz staje się powoli jednym z moich ulubionych browarów. Z niecierpliwością czekam na degustację Ciemnego.
Moja ocena: [3.775]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziAle pojęcia nie mam, co zamierzał browar tworząc tradycyjne piwo zielone. Czemu zielone?w butelkach: RIS
fermentuje: APA, wędzone
w planach: bawarska pszenica
Comment
-
-
Dziś znowu zakupiłem sobie to piwko - również na uczczenie Patryka I znów sie nie zawiodłem - rewelacja. To piwko wcale nie jest tak słodkie jak się możnaby tego spodziewać, w porównaniu z innymi sztucznymi zielonymi - np lubuskim - wypada wręcz rewelacyjnie. Dla mnie to poki co najlepsza nowość tego roku, no ale to dopiero początek mam nadziejeCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Zadziwiające jest to, że z tylu osób dotychczas wyrażających swoją opinię tylko jedna napisała, że jest... słodkawe. Bo jest! No kurcze, ja tam czuję ewidentny cukier; co prawda nie kilogram cukru, ale jednak coś cukrowego siedzi w tym piwie. Poza tym fajnie się je pije i zdecydowanie lepsze od "ludwika" z Witnicy Podkład słodowy jest, pojawia się nawet wyczuwalna goryczka.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziZadziwiające jest to, że z tylu osób dotychczas wyrażających swoją opinię tylko jedna napisała, że jest... słodkawe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziDziś znowu zakupiłem sobie to piwko - również na uczczenie Patryka I znów sie nie zawiodłem - rewelacja. To piwko wcale nie jest tak słodkie jak się możnaby tego spodziewać, w porównaniu z innymi sztucznymi zielonymi - np lubuskim - wypada wręcz rewelacyjnie. Dla mnie to poki co najlepsza nowość tego roku, no ale to dopiero początek mam nadzieje
Wiem ,że był Krajan ,ale chyba już nie warzą.
Coś jeszcze? Pytam ,bo nie wiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedziJest jakieś inne, zielone piwo warzone w Polsce?
Wiem ,że był Krajan ,ale chyba już nie warzą.
Coś jeszcze? Pytam ,bo nie wiem.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jak zielona oranżada, co tu więcej można dodać [5]
Piana: po nalaniu kilka cm, po kilku minutach piana opada do 1cm kożuszka, kolor to biel przybrudzona zielonkawym kurzem, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: niebyt mocny, to co czuć to tylko leciutki zapach sfermentowanego słodu, troszeczkę mdławy [2]
Smak: dziwna, mocna zdecydowana, pestkowa gorzkawość, po nią nic nie czuję, nie do wypicia [2]
Wysycenie: za mocne, "tnie" w ustach [2.5]
Opakowanie: typowe dla Raciborza choć za mało zielona etykieta która nadawałby charakter piwu, goły kapsel [4]
Uwagi: Kolejne zielone cudo poleci do zlewu
Moja ocena: [2.325]Last edited by becik; 2011-03-27, 16:07.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pils
Zawartość alkoholu: 5,0%
Pojemność: 0,5 l
Kolor: ciemno zielony
Kraj pochodzenia: Polska
Cena: 3,75 zł
Moim zdaniem ten kolor w ogóle nie kojarzy się z piwem i nie pasuje do niego. Podczas picia miałem skojarzenia z płynem do naczyń. Wynalazek taki... Smak natomiast jest bez wyrazu. Goryczki nie doszukałem się, może pod koniec trochę. Piwo jest nieco słodkie. Posmaku bardzo słabo wyczuwalny. Nie smakowało mi.mój blog o piwach
http://browary.blogspot.com/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dziwny, jakby do piwa wrzucić zieloną farbkę, ew. jak woda po kwiatach stojących zdecydowanie zbyt długo... Bleee... [2]
Piana: Zielonobiała, nietrwała. [2.5]
Zapach: O dziwo, pachnie jak piwo (się rymło ) - chmiel i dużo słodu. [3.5]
Smak: Trochę zbyt słodowe plus coś sztucznego (może to sugestia?), niezbyt smaczne. [3]
Wysycenie: Dość dużo drobnych bąbelków, ale do przełamania tej słodyczy przydałoby się ich jeszcze więcej. [3.5]
Opakowanie: Najlepsza strona piwa, utrzymane w stylu browaru, przydałby się jeszcze podany ekstrakt i dedykowany kapsel. [4]
Uwagi: Jedynym plusem przy degustacji tego piwa to wzrok małżonki, pełen mieszanki podziwu i obrzydzenia: "Ty pijesz coś takiego???"
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
rozumię, że przy KAŻDYM innym piwie kolor zielony zasługuje na 2...ale przy ZIELONYM ???? to jaki powinien być wzrocowy na 5 ?? może różowy w żółte kropki??Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Hmm, może to dziwne, ale ma ... zielony kolor Nic dodać, nic ująć, kolor taki, jak wynika z nazwy [5]
Piana: Początkowo ładna, kilkucentymetrowa, ale szybko zanika do niewielkiego kożuszka i nie osadza się na szkle w trakcie picia [3.5]
Zapach: Przyjemny, ale niezbyt intensywny i taki ... nie do końca piwny [4]
Smak: Słodkawy i łagodny, za mało goryczki [4]
Wysycenie: Delikatne, mogłoby być odrobinę (ale tylko odrobinę) mocniejsze, bąbelki ładnie się unoszą w kuflu. [4.5]
Opakowanie: Ładna, klasyczna etykieta, podstawowe informacje (za wyjątkiem ekstraktu), "goły" kapsel [4.5]
Uwagi: Taka ciekawostka pośród mnogości piw jasnych i ciemnych. Nie do końca mnie przekonuje ten "barwnik naturalny". Otworzę sobie jednak jeszcze jakieś piwko
Moja ocena: [4.05]Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedzirozumię, że przy KAŻDYM innym piwie kolor zielony zasługuje na 2...ale przy ZIELONYM ???? to jaki powinien być wzrocowy na 5 ?? może różowy w żółte kropki??
Zielony to jest płyn "Ludwik", a to coś było nieokreślone. W temacie barwy tego napoju winni wypowiedzieć się leśnicy lub eksperci od kamuflażu .
Na marginesie, ocena jest subiektywna i moim zdaniem, nawet, jak piwo nazywa się "Zielone", to nie powinno być zielone. No i w sumie... ...nie było. I tyle .
Comment
-
Comment