Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
Wyświetlenie odpowiedzi
Brovarnia, Dymione Marcowe
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
Używałem raz Steinbacha i powiem: nigdy więcej fajnie jest jednak czuć trochę piwa w piwieLast edited by Marusia; 2011-03-02, 18:58.
Comment
-
-
A co jedno ma z drugim wspólnego? Wyklucza się?
Edit: to do jacera.Last edited by fidoangel; 2011-03-02, 18:59."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA co jedno ma z drugim wspólnego? Wyklucza się?
Edit: to do jacera.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wypicie piwa wyklucza czytanie opinii innych osób o tym piwie???!!!"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziWypicie piwa wyklucza czytanie opinii innych osób o tym piwie???!!!Last edited by kopyr; 2011-03-02, 19:27.
Comment
-
-
Uuuuuuu... ale z kolegi Wujek Dobra Rada sie robi.
Jak połowa degustatorów nie wyczuła nic wędzonego (ani dymionego )to coś jest z tego co napisałem."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziUuuuuuu... ale z kolegi Wujek Dobra Rada sie robi.
Jak połowa degustatorów nie wyczuła nic wędzonego (ani dymionego )to coś jest z tego co napisałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPo prostu tyle go nie trzeba było sypać. Spójrz na ten przepis - przetestowany przeze mnie osobiście, niemalże klon Schenkerli - czyli wściekle wędzonego piwa, a zasyp wędzonego jest tylko 50%. Ma tę zdecydowaną zaletę, że wystarczy go dodać niewiele, a resztę zasypu uzupełnić słodami podstawowymi i piwo jest wyczuwalnie wędzone, a nie trzeba kupować 80% słodu specjalnego, który jest droższy, żeby uzyskać efekt lekkiej wędzonki w tle.
80% Weyermanna to wcale nie jest "lekka" wędzonka (chyba że trafiłem na "lepszy rocznik" )
Coby nie offtopować zupełnie - w Dymionym z Brovarni czuć wędzonkę, ale jest ona zbyt słaba jak na ten styl IMHO. Z drugiej strony jest jej wystarczającą dużo, żeby nawet niewprawny nos wyczuł, że coś tam się dymi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziOdniosłem jednak wrażenie, że wędzony zapach tego słodu jest niezbyt przyjemny.
Kwestia gustu, dla mnie akurat Weyermann pachnie nieprzyjemnie, mięsnie, a Steinbach przyjemnie, drewnianie Dopóki nie miałam okazji poznać Steinbacha to zawsze ubolewałam, że piwka wędzone piwowarów, którzy sami wędzą słód mają o wiele lepszy aromat od tych warzonych na Weyermannie (tak dodaję, żeby nie było, że nieobiektywnie zachwalam ofertę pewnego sklepu )Last edited by Marusia; 2011-03-03, 09:25.
Comment
-
-
Coś chyba ze mną jest w takim razie nie tak, bo odniosłem odwrotne wrażenie, że to jednak Steinbach ma bardziej mięsny zapach
Przyszły sezon będzie w takim razie stał pod znakiem wędzonek, zwłaszcza że przyszły teść obiecał mi, że uwędzi dla mnie trochę słodu Będę miał dobre porównanie.
Spróbuję uchronić się przed totalnym offtopem: Dymione Marcowe nie wykazuje typowo mięsnych zapachów
Comment
-
-
Spóźniłeś się o 1 dzień. Ostatni litr został wypity we wtorek przed godziną 16. Ale butelki nadal były...Last edited by Pendragon; 2011-03-03, 20:50.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
nie wiem jak inni ale ja czekam na Gdańskiego Portera ! ! - ostatni Porter był robiony w Gdańsku w latach sześćdziesiątych , jak bu nie patrzeć to prawie 50-siąt lat temu....uuu to kawał czasu.
Michał mam nadzieje że staniesz na wysokości zadania...
Comment
-
Comment