he he piłem Dymione w sobote .....
Brovarnia, Dymione Marcowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo to właśnie oznacza, że słabo wędzi, bo Steinbacha przy zasypie 40% to już jest piwo wściekle wędzone
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziCo WY wiecie o wędzonym
http://browar.biz/forum/showpost.php...&postcount=842
Comment
-
-
Czyżby to było degustowane w Poz ? bo jeśli to to, to fakt, wędzona masakra ale da sie wypićSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwszej warki tego piwa nie miałem okazji próbować. Teraz spróbowałem warki AD 2012 ze zwiększoną o 1/3 zawartością słodu wędzonego. Cóż, nie będę ukrywał że spodziewałem się zdecydowanie intensywniejszej wędzonki w zapachu i smaku. W tym piwie jest ona jedynie gdzieś w tle, bardzo przypominając wcześniejsze gdańskie Dunkle warzone z udziałem słodu wędzonego. Gdyby zrobił to inny browar - w porządku. Ale tutaj mam wrażenie tylko delikatnej modyfikacji znanych już piw ciemnych.
Piwo degustowane było w łódzkiej Piwotece, a że na kranie była również ikona stylu czyli Schenkerla Rauch Marzen przeprowadziłem małą konfrontację. W Schenkerli już w zapachu atakuje intensywna, zdecydowana wędzonka. Smak jest intensywny aż do przesady, o kabanosowym, mięsnym charakterze. Skonfrontowanie tych dwóch piw pokazało, że można pokusić się o piwo "środka" - nie tak hardkorowe jak Schenkerla, ale bardziej wyraziste niż gdańskie "Dymione".Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Może się mylę, ale w tegorocznym jest bardziej wyczuwalna wędzonkaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
I jeszcze zdjęcie pitego właśnie dostarczonego mi pocztą piwa
kurde, coś nie chce mi się pojawić to zdjęcieLast edited by Ahumba; 2012-03-06, 11:05.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPierwszej warki tego piwa nie miałem okazji próbować. Teraz spróbowałem warki AD 2012 ze zwiększoną o 1/3 zawartością słodu wędzonego. Cóż, nie będę ukrywał że spodziewałem się zdecydowanie intensywniejszej wędzonki w zapachu i smaku. W tym piwie jest ona jedynie gdzieś w tle, bardzo przypominając wcześniejsze gdańskie Dunkle warzone z udziałem słodu wędzonego. Gdyby zrobił to inny browar - w porządku. Ale tutaj mam wrażenie tylko delikatnej modyfikacji znanych już piw ciemnych.
Piwo degustowane było w łódzkiej Piwotece, a że na kranie była również ikona stylu czyli Schenkerla Rauch Marzen przeprowadziłem małą konfrontację. W Schenkerli już w zapachu atakuje intensywna, zdecydowana wędzonka. Smak jest intensywny aż do przesady, o kabanosowym, mięsnym charakterze. Skonfrontowanie tych dwóch piw pokazało, że można pokusić się o piwo "środka" - nie tak hardkorowe jak Schenkerla, ale bardziej wyraziste niż gdańskie "Dymione".
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko mętny bursztyn. [5]
Piana: Drobna, trwała. [4.5]
Zapach: Słód wedzony wyczuwalny. Na początku dość delikatny aromat, pod koniec ulega zwiększeniu (choć zmysły się przyzwyczajają i powinno być odwrotnie). No ale to zapewne kwestia ogrzania. [4.5]
Smak: Wyraźna wędzonka od pierwszego do ostatniego łyka. Wyczuwalna słodowa pełnia ale ton temu piwa nadaje wędzony posmak. Bardzo smaczne. [5]
Wysycenie: Optymalne, nie jest zbyt niskie. [5]
Opakowanie: Firmowy pokal z podkładką. Nie mam zastrzeżeń. Chociaż mam, piwo to podobnież serwowane było z glinianych garczków których nie cierpię. To za to mały minus. [4.5]
Uwagi: Poprzednia edycja swą znikomą wędzonością nie wywarła na mnie wrażenia. Teraz jest zgoła inaczej. Michale, podążaj tą drogą!
Moja ocena: [4.75]Last edited by docent; 2013-04-11, 20:17.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment