Gab, Konstancin Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Na PW nie pójdzie, bo nie będę o kimś rozmawiać w ukryciu.
    Nie wiem czy mogę ujawnić "tę osobę" i jej źródło. Będzie chciała zabrać głos, to się odezwie. Nie to nie, nie moja to broszka. A najlepiej gdyby zabrał tu głos ktoś z samego browaru i byłoby wszystko jasne.
    Becik, wiesz o tym, że niektóre piwa z Konstancina były robione w "nieczynnym i należącym do innego inwestora" GABie? Zakładam, że wiesz. Domagasz się przeniesienia Pszenicznego, ale czemu nie domagasz się wykreślenia konstancińskich piw z listy piw GABa? To byłoby takie samo działanie.
    Jak się pojawi na rynku Pszeniczne z kolejną datą, to będzie dodane do bazy pod Konstancinem. Nie wiem, może się już warzy kolejna warka. Na razie takiego piwa nie ma na rynku. Są natomiast na rynku ciągle Konstanciny uwarzone i rozlane jeszcze w GABie.
    Last edited by Pendragon; 2011-03-29, 17:08.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

Dzisiaj widziałem je w Organicu na Fieldorfa w Warszawie. Cena oczywiście jedyne 6,90.

Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• pt47
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.08
        • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Dopiero teraz to przeczytałem, przed ocenieniem.
        I nie kończę dyskusji bo dla mnie hasło "od osoby dobrze poinformowanej" to tak jak od nikogo. No chyba, ze jest to straszna tajemnica handlowa, której wyjawienie może zakończyć się tragicznie.
        To forum jest między innymi po to być konkretnym i rzeczowym w temacie, a nie żeby przybierać "onetowe" formy.

Proszę kawę na ławę - jaK nie publicznie to na PW
        Partia pszenicy, która jest teraz na rynku była uwarzona w Gabie. Kolejne warki będą z Konstancina. Na rynku pojawią się kwiecień/maj.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedzi
          Partia pszenicy, która jest teraz na rynku była uwarzona w Gabie. Kolejne warki będą z Konstancina. Na rynku pojawią się kwiecień/maj.
          Dziękuję za konkretną odpowiedź
          Rozwiała ona moje wszelkie wątpliwości.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Becik, wiesz o tym, że niektóre piwa z Konstancina były robione w "nieczynnym i należącym do innego inwestora" GABie? Zakładam, że wiesz. Domagasz się przeniesienia Pszenicznego, ale czemu nie domagasz się wykreślenia konstancińskich piw z listy piw GABa? To byłoby takie samo działanie.
          Wiem, ale wątpię bym miał do nich dostęp w osiedlowym sklepiku dlatego piłem je jako piwa konstancińskie. Przypadek Pszenicznego jest o tyle odosobniony, ze jest to pierwszy gatunek piwa warzony poza browarem-matką.
          Mam nadzieję, ze te z kolejnej partii będą również dobre
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

Pan Wiktor Sawoniaka z Browaru Konstancin (pomimo tego że jest marketingowcem) jest odpowiednią osobą, by kontaktować się z nim w sprawie takich pytań. Czy ktoś w ogóle próbował?
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
              Pan Wiktor Sawoniaka z Browaru Konstancin (pomimo tego że jest marketingowcem) jest odpowiednią osobą, by kontaktować się z nim w sprawie takich pytań. Czy ktoś w ogóle próbował?
              Tak.
              Ale pt47 jest lepszym źródłem informacji na temat piwa Konstancin Pszeniczne.
              Last edited by Pankracy; 2011-03-30, 09:10.

Comment

• zgoda
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 3516

pt47 nie udziela informacji oficjalnych, to jest zasadnicza różnica.

Czy koniecznie trzeba uprawiać konspirę? Pytając wprost oficjalnego przedstawiciela browaru można uzyskać informację oficjalną, którą można podać bez uprawiania partyzantki. Uzyskując wykręt można szukać informacji nieoficjalnych, lub używać informacji nieoficjalnych do weryfikacji oficjalnego stanowiska, ale na litość Boską, nie zniżać się do poziomu plotka, pudelka czy im podobnych serwisów.

Przypomina mi się historia z kwasami z Konstancina - wielkie wzburzenie, bicie piany i gromy na lewo i prawo, a skontaktować się z przedstawicielem browaru nikt nie raczył.

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Czy ktoś w ogóle próbował?
                  A ty próbowałeś?
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

Przy okazji Pszenicznego nie. Wcześniej tak.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

pt47 nie udziela informacji oficjalnych, to jest zasadnicza różnica.

Czy koniecznie trzeba uprawiać konspirę? Pytając wprost oficjalnego przedstawiciela browaru można uzyskać informację oficjalną, którą można podać bez uprawiania partyzantki. Uzyskując wykręt można szukać informacji nieoficjalnych, lub używać informacji nieoficjalnych do weryfikacji oficjalnego stanowiska, ale na litość Boską, nie zniżać się do poziomu plotka, pudelka czy im podobnych serwisów.

Przypomina mi się historia z kwasami z Konstancina - wielkie wzburzenie, bicie piany i gromy na lewo i prawo, a skontaktować się z przedstawicielem browaru nikt nie raczył.
                      To chyba w innej rzeczywistości żyję. Od 10 lat jak pamiętam w tej branży mało kto potwierdzał oficjalnie te niezbyt wygodne informacje.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2313

Pojawiło się już w szerszej dystrybucji od zeszłego tygodnia. Kosztuje 4,65 zł.
                        Jak dla mnie osobiście zbyt wykwaszone, za mało pszenicznych treści.

Comment

• lzkamil
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnozłoty, mętne [5]
                          Piana: po nalaniu z góry bardzo wysoka, w miarę trwała [4]
                          Zapach: cytrynowo-drożdżowy, średnio intensywny [3.5]
                          Smak: kwaskowaty i słodowy, cytrynowy, bardzo drożdżowy, raczej bez innych nut [3.5]
                          Wysycenie: dość wysokie [5]
                          Opakowanie: graficznie bez polotu, podane wszystko co trzeba, tylko szkoda że wprowadzają w błąd co do producenta [2.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [3.65]
                          Lepszy jabol pod okapem
                          niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• mialek
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.04
                            • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na PW nie pójdzie, bo nie będę o kimś rozmawiać w ukryciu.
                            Nie wiem czy mogę ujawnić "tę osobę" i jej źródło. Będzie chciała zabrać głos, to się odezwie. Nie to nie, nie moja to broszka. A najlepiej gdyby zabrał tu głos ktoś z samego browaru i byłoby wszystko jasne.
                            Jak się pojawi na rynku Pszeniczne z kolejną datą, to będzie dodane do bazy pod Konstancinem. Nie wiem, może się już warzy kolejna warka. Na razie takiego piwa nie ma na rynku. Są natomiast na rynku ciągle Konstanciny uwarzone i rozlane jeszcze w GABie.

jesli piwo zostalo uwarzone w browarze wynajmowanym przez browar konstancin to jednak jest to produkt konstancina a nie browaru gab ktory jako taki juz nie istnieje i z piwem z konstancina niema nic wspolnego
                            Last edited by mialek; 2011-04-18, 16:52.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mialek Wyświetlenie odpowiedzi
                              jesli piwo zostalo uwarzone w browarze wynajmowanym przez browar konstancin to jednak jest to produkt konstancina a nie browaru gab ktory jako taki juz nie istnieje i z piwem z konstancina niema nic wspolnego
                              Zgodnie z tą logika, gdyby pan Jan Kowalski wynajął sprzęt browaru GAB do uwarzenia własnego piwa, to byłby to produkt Kowalskiego, a nie GABa?

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mialek Wyświetlenie odpowiedzi
                                Polska scena piwowarska jest na tyle pogmatwana, że tylko taki sposób przypisywania poszczególnych piw daje szansę na zachowanie jakiegoś sensownego porządku. Piwa warzone dla marketów, browary widmo, marki przenoszone poza browary macierzyste a ostatnio nawet wynajęcie browaru przez piwowarów domowych (chwałą im za to ). W tym całym rozgardiaszu nie ma innej opcji na poprawne funkconowanie tego serwisu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X