Pojawiło się wreszcie w butelkach, nawet można było je kupić w Warszawie (w jednym ze sklepów przy ul. Marszałkowskiej 85, tym bliżej Hożej). A jeśli chodzi o samą ocenę, to uważam, że jak na takie parametry ekstraktu piwko zupełnie przyzwoite.
Łódzkie, Lodwar
Collapse
X
-
Browary Łódzkie - Lodwar
Kolor - bardzo jasny słomkowy
Gaz - mało , pojedyńcze pęcherzyki
Piana - obfita, długo się utrzymująca
Zapach - lekki zapaszek słodowy
Smak - leciutka goryczka , brak innych posmaków
Całkiem dobre piwo na letnie wieczory , napewno wyróżniające się w klasie piw lekkich .
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Trafiłem je wczoraj w Szczecinie[niestety w puszce]CaLkiem dobre,delkatny posmak goryczki,cena 1.90-jak na takie parametry-za wysoka-w czasie upałów idealne.Trochę czuć metaliczny smak;wiadomo te puszki
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Cocobango napisał(a)
Lodwar dostępny jest teraz w plastikowej butelce typu PET o poj. 1 litra, cena ok 5 zł.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Piecia napisał(a)
Więc nie wróżę sukcesu niestety. W porównaniu z plastikowym Jabłonowem mocnym które kosztuje nieco ponad 3 zł jest to piwo lepsze ale dla takich co piją z plastiku liczy się moc i cena
w Łodzi Jabłonowo kosztuje 4 zł i więcej a ponadto do jego zalet nie zaliczysz smaku tylko moc i cenę, Jeśli chodzi o lodwara to ma on chyba zdecydowanie lepszy smak a co do ceny to w pecie widziałem go dopiero 1 raz.
Comment
-
-
Obecnie w pecie dostępne są 2 jego wersje mocna i słaba.
Jako że bardziej lubię piwa mocne wersja mocna smakuje mi bardziej.
Parametry wersji mocnej:
Ekstr. 13,6
Alk. do 6,8 obj.
Zgadzam się całkowicie z tymi co uważają, że piwo pite z peta nie jest wyborem najlepszym i raczej powinno się go unikać.
Według mnie picie z peta ma jedną zaletą którą jest wygoda - tzn. pet jest lekki, ma pojemność 1 litra no i się nie tłucze.
Jeśli chodzi natomiast o wybór pet - puszka to osobiście wolę piwo z peta - choć wiele porównań nie mam (właściwie tylko tematyczny Lodwar)Catalunya es una nación y el Barça es un ejército
Comment
-
-
Cocobango napisał(a)
Lodwar dostępny jest teraz w plastikowej butelce typu PET o poj. 1 litra, cena ok 5 zł.
Widziałem Lodwary w sklepie w DH Gosia opisanym już w innym dziale w cenie:
Lodwar (słabszy) 1 litr PET- 3,20 zł
Lodwar Mocny 1 litr PET- 4,20 zł
...no to, to rozumiem
Comment
-
-
Barwa słomkowo-złocista. Gaz ok. Piana intensywna, gęsta o drobnych oczkach. Zapach ostatnio dośc dziwny. smak lekki, czuć wyraźną lecz nie nachalną goryczkę, mam wrażenie że smak ostatnio się popsuł albo trafiłem na nieudaną partie. Szata graficzna taka sobie, jakby z przed paru lat.
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Według mnie nie ma porównania między Lodwarem a większościa innych lekkich piw. To co piłem było wysmienite, pomimo niskiego ekstraktu miało ładną barwę i piana utrzymywała się dosyć długo, delikatna goryczka sprawia, ze to piwo jest idealne na gorące dni.
Ps. Widziałem też Lodwar w petach, ale nie próbowałem.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Comment
-
-
Kolor bardzo jasny, słomkowy. Bardzo dużo bąbelków - to chyba dobre na ugaszenie pragnienia? Zapach kwaskowato-słodkawo-owocowy, na szczęście niezbyt natarczywy, ale to już mi się nie spodobało. W smaku również kwaskowe piwo, z lekkim posmakiem owocowym. Piana niestety nietrwała, trudno się w ogóle tworzy - a lałem do szklanicy prosto z góry, nie bawiąc się w lanie po ściance. No i do tego nieładna etykieta. Bardzo nieciekawy produkt.
Moja ocena: [2.725]Last edited by breslauer; 2003-06-26, 08:39.
Comment
-
-
Miałem lodwara w butelce kupiłem go tylko dla etykietki (cena 1.30) gdyż jak nie musze to nie eksperymentuje. Jest cały czas w sklepie na Andersa jest puszka, butelka i plastik. A co do samego piwa paskudztwo straszne ani smaku ani zapachu nie polecam chyba że dla etykietki.
pozdrawiam
Comment
-
Comment