Perła tak, bo jest z miasta metropolytarnego. A spróbuj znaleźć w Lublinie, z wyjątkiem paru sklepów i sieci Żabka, coś z małych browarów. Ja mam poważne trudności.
Jagiełło, Mocny
Collapse
X
-
Zakupione w markecie na Piłsudskiego w Chełmie, kolor, jasno bursztynowy, jak dla mnie za jasny na maocne piwo, nasycenie gazem znikome, po minucie nie ma juz ani jednego bąbelka, w smaku lekko gorzkawe, nie wyczuwa sie mocy piwa, tylko jakis "obcy" posmak, piana zanika calkowicie po krótkiej chwili od wlania, nie pozostawia tez żadnych krążków/śladów na ściance, zapach przypomina mi troche pobyt na myjce w browarze a nie na rozlewni, mam nadzieję, ze przy nastepnym razie może bedzie lepsze, jesli juz to to napewno bedzie ładna etykieta
Moja ocena: [2.25]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zakupione poprzez e-prezesa prawdopodobnie w Krakowie (dzięki wielkie!).
Piwo zaskoczyło mnie, bo lubie mocne piwa. Kolor(4) mimo, że mocne to kolor ładny bursztynowy, Piana(4) baardzo ładna na początku, później opada, pozostawiając tylko dywanik. Nasycenie(2.5) marne - po paru minutach bąbelków nie ma. Zapach(4.5), niewiem czemu, ale bardzo dobrze mi sie kojarzy, tak samo smak(4.5).. ma coś w sobie, specyficzny posmak, lekko gorzkawy. Opakowanie(3.5)... po prostu średnie.
Ogólnie bardzo smakowało mi to piwo, napewno w czasie wakacyjnych podróży zakupie sobie po drodze pare sztuk.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Z marnym nasyceniem pozwolę sobie się nie zgodzić - przestało całą noc tylko wtórnie zakapslowane i rano miało gaz i nadawało się do wypicia (testowałem na giełdzie w Białej )
Oceniać nie oceniam bo kubki smakowe miałem wtedy mocno przepłukane ale wiem, że mi smakowałoKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Dzięki dla e-prezesa za pośrednictwo!
Piwo całkiem smaczne, acz nie wybitne.
Kolor złoty, wolałbym nieco ciemniejszy, ale nie jest źle. Piana biała, równa, średniotrwała. Nasycenie całkiem przyzwoite, nie buzuje jak głupie, ale jest i widoczne i wyczuwalne. Zapach średniointensywny, słodowo-chmielowy, całkiem przyjemny. Smak również z dominującą nutą słodową. Nachmielenie średnie, podobnie jak poziom goryczki. C2H5OH nie wyczułem. Opakowanie bardzo proste i nieszczególnie pomysłowe, ale przynajmniej zawiera wszystkie podstawowe informacje.
Moja ocena: [3.875]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Otrzymałem to piwo na Zlocie. Trochę czasu minęło przez co nie przypomnę już sobie od kogo – w końcu tyle piwa już upłynęło. Następnym razem będę musiał to sobie wszystko notować.
Jak na mocne to jest trochę zbyt jaśniutkie. Lekko mętnawe. Piana na początku obfita zanika do wianuszka na ściankach kufla. Dziwny zapaszek i jakiś posmak który trudno określić. Lekko słodkawe. Ogólna ocena – dziwne piwo. Ale gęby specjalnie nie krzywi.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Otrzymałem to piwo na Zlocie. Trochę czasu minęło przez co nie przypomnę już sobie od kogoLast edited by dkrasnodebski; 2004-09-30, 08:24.
Comment
-
-
Kolejny Jagiełło przywiezion z Lublina.
Kolor złoty, jak dla mnie zbyt jasny, jak na mocne piwo. Piana nawet wysoka, gęsta, jednak niezbyt trwała - opada do cienkiego kożuszka. Gaz w postaci drobniutkich bąbelków, wydziela się powoli i utrzymuje stosunkowo długo. Zapach średniointensywny, słodowy z nutą chmielu, przyjemny. Smak orzeźwiający, goryczka lekko przeważa nad słodem, lekko niezharmonizowany. Ale dobry. Bączek, etykieta raczej niezbyt dobrze skomponowana, kapsel czarny.
Moja ocena: [4.075]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, ale mógłby być intensywniejszy. [4]
Piana: Początkowo pieni się obficie, zwłaszcza tuz po przelaniu do szklanki. Szybko znika. [3.5]
Zapach: Pleśniejące zboże. Gdzieś tam w oddali da się wyczuć słód. [1.5]
Smak: Za słodkie. Goryczka moze być, zbyt intensywny posmak alkoholowy. Metaliczne posmaki. [2]
Wysycenie: Nieźle, od początku do końca spozywania bez zmian. [4]
Opakowanie: Butelka bączek 0,33l. Etykieta monotona. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty,nieco za jasny jak na mocne piwo. [4]
Piana: Nietrwała,o brudnobiałym kolorze.Wyjątkowo nieapetyczna w wyglądzie. [1.5]
Zapach: Mało intensywny,raczej chmielowy niż słodowy. [3.5]
Smak: Mocna goryczka i nieco za mało slodu.W tle jakaś dziwna cierpkośc.W sumie smak nawet przyjemny i orzeźwiający. [4]
Wysycenie: Wystarczające,widoczne do samego końca. [4.5]
Opakowanie: Bączek 0.33l.Etykieta czarno-czerwono-zlota,zawiera co prawda informacje o ekstrakcie ale nie powala urodą. [3]
Uwagi: Piwo nazywa się obecnie "Jagiełło Mocny",a nie "Mocne".
Zakupione w "Joli" na Koszykowej,w Warszawie.
Moja ocena: [3.55]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Burtynowy, właściwy. [4]
Piana: Dość trwała jak na mocne, tylko zbiera się w takie dziwna wysepki; nierównomierna. [3.5]
Zapach: Słodoko-smrodkowy. Słaby punkt. [2]
Smak: Słodkawo-goryczkowe. Bez znienawidzonego przeze mnie posmaku alkoholowego - za to z posmakiem jakby plaśniawym. Wypijalne. [3.5]
Wysycenie: Dostateczne i trwałe, ale słabo widoczne. [3.5]
Opakowanie: Oldschool'owe. Butelka euro, łysy kapsel, etykieta jak sprzed 20 lat. Ma swój urok. [4]
Uwagi: Generalnie piwo przywodzi mi na myśl stare socjalistyczne piwa mocne. I z takiego sentymentu ma u mnie plusik.
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: intensywnie złoty, klarowny [4]
Piana: jedyny duży minus, rzutujący na całość - piana znika szybko, nie pozostawiając po sobie śladu [3]
Zapach: typowo piwny, chmielowo-słodowy [4]
Smak: pije się bardzo przyjemnie, smak dobrze zbalansowany, bez śladu alkoholu [4]
Wysycenie: przyjemnie musujące [4]
Opakowanie: jak na Jagiełło i tak jest dobrze, choć oczywiście sztampowo [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
Comment