Piwo gotowe do oceny
Łomża, Stern Extra Strong
Collapse
X
-
Łomża, Stern Extra Strong
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Świetnie - czekałem z oceną do pojawienia się właściwego tematu.
Piwo zakupione w Żabce za 2,39 zł. Barwa słomkowa. Piana po nalaniu błyskawicznie znika, zostają jakieś smętne resztki. O dziwo mimo dużej mocy piwo nie "śmierdzi" alkoholem, zapach klasyczny chmielowo-chlebowy, bardzo podobny do zwykłego sterna strong. Wygazowanie w sam raz, nienachalne, delikatnie szczypie w język.
Smak... cóż tu ilości "voltów" niestety nie da się już ukryć, alkohol jest dość wyraźnie wyczuwalny, poza tym dominuje słód i chlebowy posmak pobrzmiewający delikatnie w tle. Generalnie piwo pijalne, ale dla mnie zdecydowanie za mocne, pozostanę raczej przy zwykłym sternie
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, mocne piwo powinno być zdecydowanie ciemniejsze [4]
Piana: istnieje chwile po nalaniu, po 3 minutach zostały tylko marne resztki na powierzchni i tylko wokół szkła, grube pęcherze, kolor lekkie ecru [2]
Zapach: dośc wyraźny, mocny metaliczno-alkoholowo-słodowy zapach [2.5]
Smak: mocna słodycz, aż wykręca, w tle dopiero jakaś leciutka, lekko cierpkawa goryczka, alkohol wyczuwalny w głowie [2]
Wysycenie: ciut za duże, bąbelki za mocno kłują na języku, choć w samym piwie ich nie widać [4]
Opakowanie: przeciętna i klasyczna puszka, podobna do dziesiątek innych z podobnym piwem, puszka aż przeraża swoja nazwą a tym bardziej mocą piwa tak samo jak oddział SS-Galizien pod Twoimi drzwiami [3]
Uwagi: Zakupione w Żbace, pierwszy i ostatni raz
Moja ocena: [2.425]Last edited by becik; 2011-07-24, 17:16.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zachęcony piwem Ster Strong (które było całkiem dobre) postanowiłem też spróbować tego cudaka. Kupiłem go za 2.49 w żabce i sobie go teraz sączę. Przerażająca moc 9.2% to zdecydowanie nie dla mnie. Ogólnie nie smakuje mi, mocno alkoholowe i bardzo trudno się go pije. Szkoda mi wylewać piwa więc próbuje go jakoś dopić, ale kiepsko to idzie. Nie polecam.Last edited by H0LL0W; 2013-02-21, 22:09.
Comment
-
-
Czasem człowiek potrzebuje napić się czegoś takiego.
Usiąść w fotelu, zamknąć oczy i poczuć się jak prawdziwy twardziel, jak John Wayne na Dzikim Zachodzie. Albo nie.. lepiej jak Clint Eastwood z rewolwerem w ręku, który właśnie załatwił tych wszystkich, którzy mnie dziś wkurzyli w pracy.
Kolor jest jasnozłoty.
Piana bardzo słaba, szybko znikła. Zostały marne resztki w postaci grubych bąbli.
W aromacie czuć głównie spirytus. Jest też coś słodkiego i trochę kartonu.
Smakuje jak rozwodniona wódka z dodatkiem cukru.
Na spodzie puszki są dwie tajemnicze kropki
Piwo było bardzo niesmaczne. To jednak mniej ważne.
Odprężyłem się przy nim i teraz mogę sobie otworzyć coś dla smaku
Comment
-
-
Przepraszam za posta pod postem, ale ktoś wie co naprawdę siedzi w puszce tego piwa? Tzn czy jest to np. Donner extra strong pod inną nazwą , czy może coś innego ?Last edited by Mario_Lopez; 2014-10-09, 11:58.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
O chłopie, dojebałeś... Właśnie Łomża należy do Van Pura jeśli byś chciał wiedzieć...Last edited by Mario_Lopez; 2014-12-13, 19:25.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment