Piwo gotowe do oceny
Jagiełło, Bearnard Toffi
Collapse
X
-
Jagiełło, Bearnard Toffi
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudno-brązowo-hebanowy, klarowne [4.5]
Piana: beżowa, drobna, piękna i obfita po nalaniu, po kilku chwilach ostała się jedynie cieniutka warstwa na powierzchni [2.5]
Zapach: czekoladowo-toffi w sumie jest to zapach dość miły, dobry dla piwa smakowego ale dla mnie zbyt mdły [4]
Smak: w smaku dominuje tytułowy posmak toffi, wytrawnego toffi lub dodatku gorzkiej czekolady, za bardzo rozwodnione, brak pełności, pod koniec łyczka lekko przeszkadza minimalna kwaskowatość na końcu języka [3.5]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: jak pozostałe opakowania dla Dionizosa, dla mnie bomba [5]
Uwagi: Niezłe i ciekawe piwo smakowe, jednak to nie moja półka smakowa. dostępne na Rudnickiego za megasamem
Moja ocena: [3.725]Last edited by becik; 2011-04-29, 23:13.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
czekoladka, a nie topekGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor wszystkich Magnusów oceniam maksymalnie, więc tego też Przepiękny ciemny brąz, pod światło z czerwonymi przebłyskami. [5]
Piana: Średnio wysoka, szybko opada, trochę pozostaje na ściankach. [3]
Zapach: Magnus z aromatem toffi. Choć wiadomo, że jest sztuczny, pachnie całkiem przyjemnie. Co więcej, świetnie pasuje do ciemnego piwa. [4.5]
Smak: Jak spodziewałem się po obadaniu zapachu, do smaku Magnusa też pasuje dodatek sztucznego toffi. Nie jest przesadzony, nie jest zbyt słodki, dobrze uzupełnia pozostałe elementy. [4]
Wysycenie: Dobre. [4]
Opakowanie: Koncepcja papierowej owijki niezmiennie mi się podoba. A co do wykonania... Wydawać by się mogło, że umieszczenie rysowanego miśka na tle "skał" z kostek toffi będzie pomysłem co najmniej katastrofalnym, a jednak nie jest wcale tak źle. Zupełnie od czapy jest natomiast wklejony obrazek z metalową pokrywą jakiejś kadzi lub zbiornika. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowo-herbaciany, klarowny. [4]
Piana: Beżowa, drobna, rzadka i nietrwała. Zostaje słaby kożuszek. [3]
Zapach: Mleczno-karmelowy, kojarzy mi się, że kiedyś-kiedyś były takie lizaki , ale... gdzie tu piwo? [3]
Smak: Jakiś taki, jak przearomatyzowane ciasto, zostawia absmak. [2.5]
Wysycenie: Niewysokie, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Owijka z niechlujną kompozycją kostek toffi z misiem. Jedna z bardziej tandetnych i niedopracowanych bearnardowych owijek. [2.5]
Uwagi: Uwielbiam toffi! Dlatego następnym razem kupie sobie cukierki .
Kurczę, ile jeszcze można nakombinować napojów na bazie aromatów do ciasta i nazywać je piwem? Strach się bać...
Moja ocena: [2.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnowiśniowy. [4.5]
Piana: Beżowa, średniopęcherzykowa. Opada po kilku minutach do cienkiej powłoki, zostawiając delikatne ślady na szkle. Zostaje pierścień. [3.5]
Zapach: Słodki z nutą toffi. W tle trochę czekolady. Mdły i nieco sztuczny. [3.5]
Smak: Duża słodycz na początku z mdłym tłem toffi. Później delikatna, lekko palona goryczka. [3.5]
Wysycenie: Średnie, później trochę brakuje. [3.5]
Opakowanie: Owijka z misiem i kostkami toffi w tle. Niewyraźne i niezbyt ładne. Parametry, skład i producent podane. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny. Ciemny, pod światło wiśniowy. Typowy dla Magnusów. [5]
Piana: Niewysoka i zbyt szybko opadająca. Zostawia cienki kożuszek i drobne zacieki na szkle. [3]
Zapach: Słodki zapach cukierków karmelkowych, całkiem przyjemny i zachęcający. Brakuje mi natomiast równoważących nut goryczkowych np. paloności lub kawy. [4]
Smak: Słodziutki, przypominający Magnusa, przy czym nuty karmelowe oczywiscie uwydatnione. Niestety przykryte sa niemal wszystkie pozostałe akcenty. Jednego małego Bearnarda można wypić na deser zamiast np. lodów, ale więcej byłoby ciężko. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Papierowa owijka, ale graficznie pozostawia wiele do życzenia. Małoczytelna i chaotyczna, choć to powoli staje się znakiem firmowym Bearnardów Plus za wszystkie dane, Minus za goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Myślę, że już można spokojnie w ciemno zaanonsować nową odsłonę Magnusa - Magnus Toffi
Moja ocena: [3.975]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment