Piwo gotowe do oceny
Witnica (BOSS), Karkonoskie - mocne niepasteryzowane
Collapse
X
-
Witnica (BOSS), Karkonoskie - mocne niepasteryzowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Kolor: ładny złoty, odpowiedni do ekstraktu [4]
Piana: po nalaniu do kufla jest ładny kożuszek, jednak szybko opada pozostawiając nikłe ślady na ściance [3,5]
Zapach: ciężki do opisania - słodowy, brak nut chmielowych - czegoś brakuje.... [3]
Smak: smak delikatny, średnio kwaśny, pozbawiony aromatu chmielowego, goryczka ledwo wyczuwalna pojawiająca się dopiero po chwili [3.5]
Wysycenie: niezbyt wiele gazu co jest niewątpliwą zaletą [4.5]
Opakowanie: ładne, kolorowe opakowanie, niestety brak dedykowanego kapsla psuje efekt[4]
Uwagi: Jak dla mnie nic specjalnego, aczkolwiek dostępność tego piwa w moim "małym" wiejskim sklepie zaskakuje [3,75]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darkman Wyświetlenie odpowiedzi...aczkolwiek dostępność tego piwa w moim "małym" wiejskim sklepie zaskakuje [3,75]
Comment
-
-
A do Lubuskiego dostępu nie masz? To jedno i to samo piwo.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA do Lubuskiego dostępu nie masz? To jedno i to samo piwo.
Comment
-
-
Kiedyś było, potem zrezygnowali. Trzeba by się przyjrzeć obecnej wersji Karkonoskiego i porównać daty ważności z Lubuskim. Jak wiesz, są różne sposoby by "tego piwa nie spasteryzować".
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment