Pamiętajcie też, że browar stosuje zielone i brązowe butelki.
Namysłów, Namysłów Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny złoty [4]
Piana: na początku duża dziurawa potem opada do pierścienia [3.5]
Zapach: słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: wyrazisty-na początku pojawia się wyraźna słodowość a kończy goryczką pozostającą jakiś czas w smaku [4]
Wysycenie: na początku duże ale potem słabnie [4]
Opakowanie: etykieta rzucająca się w oko [4]
Uwagi: na pewno do powtórzenia
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Rok temu probowalem wersji puszkowej; dzis dostalem jedno w brazowej butelce zwrotnej. Okazalo sie lepsze niz to co zapamietalem. Do slodowej bazy doszedl lekki orzezwiajacy kwasek, a calosc okazala sie calkiem tresciwa. Teraz to piwo przypomina mi troche "Krakowiaka" z browaru Poludnie. Ja jednak preferuje piwa bardziej nachmielone...
Cena atrakcyjna - pomiedzy Perla, a Lomza."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Piję to piwo z puszki drugi raz /kupione w tym samym czasie/ pierwsze podejście mnie odstręczyło od tego piwa bo miało słony posmak...
( ? możliwe że była to reakcja na coś co wcześniej zjadłem a i wypiłem inne piwo przed tym...) ! myślę tragedia...
Pucha przeleżała się kilkanaście dni i w końcu przyszedł też na nią czas... piwo pije jako pierwsze...
Okazuje się że da się je wypić normalnie... ale mimo to piwo nie jest rarytasem...
Piana w oczach zniknęła wraz z gazem...
Na szczęście wszystko ratuje nawet przyswajalny smak, słodkawo-bardzo lekko chlebowy z jakąś goryczką...
Dorzucam fotkę wersji z konserwy...
Comment
-
-
Wersja puszkowa ma 58 dni waznosci, czyli jest poddana mikrofiltracji (tzw. pasteryzacji na zimno), a wiec tylko udaje niepastera - podobnie jak Kasztelan, Lomza i Perla.
Wersja butelkowa to co innego. Ma 28 dni waznosci, podobnie jak prawdziwe niepastery, np. Ciechan czy Lwowek.
Zreszta... Ktory piwosz kupuje konserwy?"Jedno pivo ne vadi!"
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziCyboRKg a właściwie o co ci chodzi?
/żąleną - a Ty co sie czepiasz?
Zdarzylo sie kiedys tam sprobowac puszkowca (innego nie bylo), zachecony dobrymi reckami z tego forum. Co nie znaczy, ze zdarza mi sie to obecnie - mimo, ze wcale za wytrawnego piwosza sie nie uwazam."Jedno pivo ne vadi!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziZdarzylo sie kiedys tam sprobowac puszkowca (innego nie bylo)
Comment
-
Comment