Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Old Polish Extra Strong
Collapse
X
-
Staropolski, Old Polish Extra Strong
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki bursztyn, klarowne. [4]
Piana: Śnieżnobiała, krzaczasta i ekstremalnie nietrwała. Po kilku sekundach dosłownie nie było po niej śladu. [2]
Zapach: Metaliczny, alkoholowy, dość intensywny, i przez to nieprzyjemny... [2.5]
Smak: Typowy mózgotrzep - słodycz przełamana intensywnym, szczypiącym w język alkoholem, na plus wyraźna chmielowa goryczka. [2.5]
Wysycenie: Odpowiednie, gaz pracuje do końca, przez co piwo jest w ogóle wypijalne. [4.5]
Opakowanie: Głupawa angielska nazwa, aspiracyjna i premiumowa brak danych o ekstrakcie, puszka w klasycznym dla BS wzornictwie. [2]
Uwagi: Bida z nędzą, piwo w klimacie marketowych zabijaczy od vanpura. Nie warto.
Moja ocena: [2.6]♪♫
♫
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo głębokie złoto. Pasuje do piwa jasnego o takiej mocy. [5]
Piana: Zaskakująco wysoka jak na takie piwo, gęsta i trwała. [3.5]
Zapach: Mdląca słodycz, alkohol i akcenty owocowe, typowy zapach mózgotrzepa. [2]
Smak: Paskudztwo.
Kwaśne, cierpkie, nieprzyjemnie gorzkie, mocno alkoholowe, z wyraźną ścierą. Treściwości jak na lekarstwo, nie ma nawet szczątkowej słodowości, nie ma słodyczy. Po 3 łykach poszło do zlewu. [1]
Wysycenie: Niezłe. [4]
Opakowanie: Puszka prosta, wręcz prostacka. Nazwa rzeczywiście jest idiotycznie angielska, do tego dochodzą bzdury o "tradycyjnym warzeniu" [2]
Uwagi:
Moja ocena: [2]
Comment
-
Comment