Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Mocne Export
Collapse
X
-
Jabłonowo, Mocne Export
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mocno-złocisty, wręcz bursztynowy, adekwatny do mocnego piwa [4.5]
Piana: mierna po nalaniu, mierna podczas picia, tzn w miarę trwały 1 cm kozuszek, nieosadza sie na szkle [2.5]
Zapach: czuc zapach sfermentowanego słodu, momentami przychodzi na mysl kukurydza, w tle zapach przypominający środki dezynfekcyjne, nie jest mocny, da sie wypić bez zatykania nosa [2.5]
Smak: dość pełne, lekko drażniącą dziwna gorzkawość w tle, na pierwsyzm planie wybijają sie słodkie smaki złączone z alkoholem [2.5]
Wysycenie: nawet o dziwo dośc dobre, choć mogłoby byc ciut mniejsze, za mocno momentami buzuje na języku [4]
Opakowanie: brązowy PET 0,66l, całkiem zgrabna pasująca etykieta, dedykowany korek. Osobiście petów nie lubie ale to opakowanie w tym segmencie prezentuje sie nieźle [3.5]
Uwagi: Ogólnie, w porównaniu z tym co było kilka lat temu, smak jabłonowskich "mocnych" poprawił się. Co nie zmienia faktu, że dla mnie cała butelka jest nie do przęłkniecia, baczek owszem, taka nie.
Moja ocena: [2.725]Last edited by becik; 2011-04-20, 20:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Wygląda na to, że tylko na to czekałeś, becik
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Czy mi się zdaje, czy piwo, które trzymam właśnie w ręku, nazywające się "Mocne Eksportowe", ma tutaj 3 oddzielne wątki?
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
a nawet może i 4!:
Na dodatek żaden z powyższych wątków swoją nazwą nie odpowiada piwu, które wskazałem na początku. To wprowadza spory bałagan.
Czy nie lepiej byłoby połączyć te wątki ze sobą i poprawić nazwę i parametry piwa?
Po co rozdzielać piwo "Mocne" od "Mocnego PET". Przecież to to samo piwo tylko w innym opakowaniu.
Nie wiem gdzie mogę opisać moje piwo, a nie chciałbym się pomylić. Dodam tylko, że jest w szklanej butelce 0,5l (jeśli to ma znaczenie)Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładne, głębokie złoto. Strong jak się patrzy. [4.5]
Piana: Wysoka, puszysta i gęsta. Nie okazałe sie jednak tak trwała jak się zanosiło. Opadła dość szybko, bez zacieków, tworząc cienki kożuszek. [3.5]
Zapach: Tu pozytywne zaskoczenie- zapach mocno chmielowy ze zbożowym wypełnieniem, trochę przypomina mi niektóre piwa Kormorana. [4.5]
Smak: Tu już trochę słabiej - na pierwszym planie dosyć wyraźna jabłonowska słodycz, która przewija się w smaku do samego końca. Pod koniec łyka na moment pojawiają się akcenty goryczkowo-chmielowe, ale też wyraźnie alkoholowe. Nie jest źle, ale przeciętnie. [3]
Wysycenie: Średnie, leciutko szczypie. W sumie ok. [4]
Opakowanie: Etykieta marketowa, bez większej inwencji, po prostu tanie piwo. Na kontrze dumna pieczęć "Browar regionalny", w opisie tradycyjna metoda warzenia, a w składzie E-300 - coś tu się gryzie...Ekstraktu nie podano. [2.5]
Uwagi: Piwo po otwarciu i przelaniu zapowiadało się fanie, choć byłem nastawiony na kolejnego mózgotrzepa. Po pierwszym łyku znów wróciłem na ziemię, ale piwo wypiłem bez męki.
Moja ocena: [3.675]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, jak to mocne. [4]
Piana: Nie wieksza niz ta, dajaca sie wymeczyc na koncertowym lanym sikaczu. [1.5]
Zapach: Dla mnie wporzo: zapach mocnego malta, cos jak wyspiarskie stouty. [4.5]
Smak: Za słodki, po kilku piwach może zemdlić. Goryczka nieodczuwalna. [3]
Wysycenie: Słabo. [2.5]
Opakowanie: Plastikowa butelka 0,9L raczej nie zachęca. Podobnie kiczowata etykieta rodem z piw z aldiego. [1.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment