Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, WOW! Piwo o smaku imbirowym
Collapse
X
-
Łódzkie, WOW! Piwo o smaku imbirowym
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
No właśnie wiem, za szybko mi się kliknęło. Teraz trzeba pisać do Promila03 w temacie o zmianie parametrów.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, rozwodniony, tak jakby lekko mętny, choć może mi się wydaje. Dosyć nijaki i nie zachęca do picia - ale większość piw tego typu w tej cenie tak ma, po prostu trzeba je walić prosto z puchy i tyle. [3]
Piana: Słaba, nikła, szybko zanikająca, kolejny argument przeciwko przelewaniu tego piwa. [2]
Zapach: Cytrynka, jakieś jabłka i imbir, nie do końca naturalne aromaty, ale uznajmy że nie odstaje od innych piw imbirowych dostępnych na rynku. [3]
Smak: Z początku ok, orzeźwiający, cytruskowy z delikatnym pikantnym posmakiem imbiru. Im jednak dalej tym bardziej słodko, po paru łykach piwo zalepia całkowicie. Uporczywa pikantnośc też daje się we znaki dlatego piwo jest dla mnie nie wypijalne w całości - nie spelnia też podstawowej dla mnie funkcji dla tego typu piw, a mianowicie nie orzeźwia, tylko zalepia. [2.5]
Wysycenie: Wysokie, to normalka. [4]
Opakowanie: Pobazgrana puszka, wyraźnie nawiązująca do Redd'sa, skład kompletny, ekstraktu brak. Brak oryginalności, ale to i tak najmocniejsza strona tego piwa. [4]
Uwagi: Kupione w Aldi za jakieś 2zł. Ale z tego co wiem to piwo nie jest w stałym asortymencie sklepu. Nie ma się czym martwić, ponieważ w tej samej sieci można zawsze kupić świetnego radlera Karlsquell za niecałe 2zł.
Moja ocena: [2.8]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Właśnie zakupiłem i skonsumowałem. Nie ma sie co nazbyt rozpisywać. Słodkie, ale wg mnie wcale tak nie zalepia jak pisał przedmówca. Nie widzę większej różnicy pomiędzy tym, a Gingersem z KP. Puszka jak dla mnie koszmarna, choć spełniła swoją role i zwróciła moją uwagę na sklepowej półce. Browary zrobiły chyba desant na Tesco, bo dostępny jest chyba cały asortyment.Minister Piwowarstwa ostrzega: picie piwa koncernowego zabija kubeczki smakowe.
Magazyn Obywatel | Recenzje książek
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blady, złotawo-cytrynowy. W sumie tutaj pasuje. [4]
Piana: Przy nalewaniu całkiem niezła, gęsta o białej barwie. Niestety szybko redukuje się do obrączki wokół szklanki. [2.5]
Zapach: Przyjemny i orzeźwiający, cytrusowo-imbirowy. W tle typowo piwne, słodowe nutki. [4]
Smak: Słodki i jednocześnie ostry posmak imbiru. Czuć trochę słodowości i minimalną goryczkę chmielową. W swojej kategorii - całkiem OK. [4]
Wysycenie: Wysokie, orzeźwiające. [4.5]
Opakowanie: Fajna puszka o przyciągającym wzrok wzornictwie. Brak ekstraktu, inne dane obecne. [3.5]
Uwagi: W segmencie piwnych oranżad - to piwko daje radę i to za niewielką cenę.
Moja ocena: [3.85]♪♫
♫
Comment
-
Comment