Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Na Jurze, [Pinta] a'la Grodziskie
Collapse
X
-
-
-
Skąd wiesz, że czeskie i niemieckie są lepsze skoro wypiłeś tylko jedno ich piwo spośród kilkunastu? Film też oceniasz po zwiastunie a książkę po okładce? Które analogiczne piwo niemieckie jest lepsze od Imperium Atakuje czy Angielskiego Śniadania?
(chyba że cena spadnie do 4-5zł, to wtedy spróbuję innych)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSkąd wiesz, że czeskie i niemieckie są lepsze skoro wypiłeś tylko jedno ich piwo spośród kilkunastu? Film też oceniasz po zwiastunie a książkę po okładce? Które analogiczne piwo niemieckie jest lepsze od Imperium Atakuje czy Angielskiego Śniadania?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziNie denerwuj się, może trochę źle to ująłem ale chodziło mi o lepsze piwa czeskie i niemieckie od tego, które piłem. Być może Imperium i Śniadanie są świetne ale tak miało być też z tym, które piłem (większośc bardzo pozytywnych ocen na forum), a było przeciętne, więc nie będę ryzykował drugi raz za tak wysoką cenę.
Mnie też nie wszystkie piwa Pinty smakują. Kwestia preferencji stylu.
Jednakże zdecydowana ich większość jest na wysokim poziomie.
A już Imperium, Jak w Dym, Angielskie Śniadanie, Viva la Wita, należą do moich ulubionych.
Ostatnio dołączył Dyniamit.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziNie denerwuj się, może trochę źle to ująłem ale chodziło mi o lepsze piwa czeskie i niemieckie od tego, które piłem. Być może Imperium i Śniadanie są świetne ale tak miało być też z tym, które piłem (większośc bardzo pozytywnych ocen na forum), a było przeciętne, więc nie będę ryzykował drugi raz za tak wysoką cenę.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziRobisz podstawowy błąd nowicjusza. Porównujesz do siebie różne style piwne. Tak nie należy robić.Last edited by usagi; 2012-11-13, 12:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Els Wyświetlenie odpowiedziA co to za piwo, jeśli można spytać ?
Dymy marcowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziRobisz podstawowy błąd nowicjusza. Porównujesz do siebie różne style piwne. Tak nie należy robić.
Po drugie: porównałem piwo marcowe do podobnych piw z Czech i Niemiec.
Po trzecie: 7-8zł za piwo to spory wydatek jak dla mnie, tym bardziej za polskie, więc za tę cenę to wolę kupić jakieś zagraniczne, które lubię. Czasami kupuję też nowe do spróbowania, jeśli ma pozytywne opinie na forum., jak ostatnio Schlenkerla Rauchbier Marzen, do którego na pewno będę wracał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzirobo1 - to napisz co panowie pintowcy zrobili źle i jak Ty byś widział postać Grodzisza w oparciu o przesłanki którymi dysponujemy na temat oryginału.
Comment
-
-
Ja się zgadzam, Dymy marcowe to bardzo przeciętne piwo wędzone, jak na swój kaliber to zdecydowanie zbyt mało treściwe. I zgadzam się, że w Czechach i Niemczech można dostać lepsze rauchbiery - absolutnie tak. Tyle, ze to jedno piwo nie zmienia faktu, że Pintę lubię, bo browar warzy 2-3 piwa które są absolutnie fenomenalne, 3-4 bardzo dobre i do tego jeszccze parę dobrych/przeciętnych. Na palcach jedner ręki mogę policzyć polskie browary które miałyby w ofercie tyle piw, które ceniłbym na tyle wysoko.
Co do cen to masz rację, że rauchbiera można mieć i zagranicznego i tańszego. Ale co z double IPA? MOżesz kupić u siebie w okolicy tańsze niż za 8 zł? A imperial witbier, za ile ma konkurencja? A opisywany w tym temacie Grodzisz to praktycznie rodzynek.
Comment
-
-
Może lepiej żeby przepadło w zapomnienie jak ma tak smakować o cenie już nie wspomnę.Last edited by pioterb4; 2012-11-13, 13:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziBo Tobie nie smakuje to nie mają go warzyć? Ja nie lubię strong lagera a okoliczne sklepy są nim przepełnione, więc co mam zrobić? Muszę z tym żyć. Po to wymyślono setkę styli by każdy znalazł coś dla siebie. Ja lubię napić się grodzisza, pooglądać piłkę w telewizji i iść na basen. Ty mozesz woleć inne piwo, tenis w telewizji i wyjścia do opery. I wszystko bęzie ok, dopóki ja nie zacznę dziurawić piłek tenisowych a Ty zanieczyszczać wody w basenie.
Ps: na tym forum nie interesują nikogo twoje zainteresowania
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziPs: na tym forum nie interesują nikogo twoje zainteresowaniaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Nie odbieram Ci prawa do konsumpcji Grodzisza. Pij co chcesz !. Nie moja sprawa. ALe stwierdzam fakt, że popłuczyny nie powinny kosztować 7 zł bez względu na to kto je firmuje.
Ps: na tym forum nie interesują nikogo twoje zainteresowania
ALe stwierdzam fakt, że popłuczyny nie powinny kosztować 7 zł bez względu na to kto je firmuje.Last edited by pioterb4; 2012-11-13, 14:35.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziNie odbieram Ci prawa do konsumpcji Grodzisza. Pij co chcesz !. Nie moja sprawa. ALe stwierdzam fakt, że popłuczyny nie powinny kosztować 7 zł bez względu na to kto je firmuje.
Ps: na tym forum nie interesują nikogo twoje zainteresowaniaBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment