Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Na Jurze, [Pinta] a'la Grodziskie
Collapse
X
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor i mętność witbiera, podobnie jak w wersji z Grodzkiej. [5]
Piana: odzkiej. 5
P: Trzeba się trochę napracować, żeby narosła. Opada szybko do niezbyt szczelnej warstwy, ale ładnie osadza się na ściankach. [3]
Zapach: Tu też jak w alagrodziszu z Grodzkiej - zapach najbardziej kojarzy się z podwędzaną kiełbasą, poza tym jest trochę nut cytrusowych i pszenicznych. Podobnie jak tam, także i tu aromat nie przypomina innych styli. [5]
Smak: Smak mocno wytrawny, lekki i orzeźwiający, z wyraźną goryczką i wędzonoscią, a także fajną chlebowością. To po prostu ta sama receptura, równie dobrze wykonana, więc muszę ocenić tak samo. [5]
Wysycenie: Wysokie, ale powinno być chyba ciut wyższe. [4]
Opakowanie: Jestem bardzo zadowolony, że oprócz dbałości o piwo, panowie z PINTY przywiązują też wagę do szaty graficznej swoich produktów. Pintowa panna jest tu w wersji eleganckiej, z klasą serwuje grodzisza. Byłoby 5, gdyby butelkę wieńczył jeszcze dedykowany kapsel. [4.5]
Uwagi: Piwo rzeczywiście wydaje się być zrobione według tej samej receptury, co wcześniejsza odsłona, dziwne by więc było, gdybym dał inne oceny.
Moja ocena: [4.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętne, ciemno słomkowe [3]
Piana: lekki pierścień, brak nawet podczas nalewania [1]
Zapach: wędzonka, lekko słodki [2]
Smak: lekka pszenica przebija się zza wędzonego słodu [2.5]
Wysycenie: słabe, nie zachwyca [1.5]
Opakowanie: butelka z ciekawą grafiką i nietuzinkowym opisem [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.225]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemyslaw Wyświetlenie odpowiedziKolor: mętne, ciemno słomkowe [3]
Piana: lekki pierścień, brak nawet podczas nalewania [1]
Zapach: wędzonka, lekko słodki [2]
Smak: lekka pszenica przebija się zza wędzonego słodu [2.5]
Wysycenie: słabe, nie zachwyca [1.5]
Opakowanie: butelka z ciekawą grafiką i nietuzinkowym opisem [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.225]
Ocena słabo skorelowana z opisem.Last edited by ART; 2011-10-29, 22:23.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOcena słabo skorelowana z opisem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziGdzieś słyszałem że a'la Grodziskie znika z oferty Browaru na Jurze. Prawda to czy plotka?
Comment
-
-
Dostępnę w Leclercu jest przepyszne. Chociaż czytając opisy z przeszłości piwa Grodziskiego nazywane one było szampanem wśród piw, ze względu na perlistość i szampańskie pienienie. W jaki sposób to uzyskiwano? I czy planowana jest jakaś warka ala Grodziskiego z takimi parametrami?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDostępnę w Leclercu jest przepyszne. Chociaż czytając opisy z przeszłości piwa Grodziskiego nazywane one było szampanem wśród piw, ze względu na perlistość i szampańskie pienienie. W jaki sposób to uzyskiwano? I czy planowana jest jakaś warka ala Grodziskiego z takimi parametrami?
Comment
-
-
Pite 5 dni po terminie faktycznie miało niziutkie nasycenie, ale jednak coś tam było i można było wypić. Piana z trudem uzyskana, ale była. Pod tymi względami wyrób niczym z Koreba W przeciwieństwie do dipeone wypiłem, bo na zlew nie zasługiwało.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDostępnę w Leclercu jest przepyszne...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno-cytrusowy, mętny, coś jak w witbierze. [4.5]
Piana: Wysokość piany średnia, drobna, ale utrzymuję się jej sporo do końca picia, osadza się szkle. [4.5]
Zapach: Mało intensywny zbliżony do pszeniczniaków ale przyjemny. [4]
Smak: Przy pierwszych łykach wyraźnie wyczuwalne wędzonka, potem pojawia się goryczka oraz aromaty cytrusowe, samo piwo jest naprawdę fajne. [4.5]
Wysycenie: Średnie ale powinno być wyższe. [3.5]
Opakowanie: Utrzymane w konwencji Pinty, jak zawsze plus za bardzo pełne info. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Najfajniejsze jest w tym piwie, że jest wybitnie orzeźwiające. Wypite poraz kolejny, smakowało
Comment
-
Comment