a mi sie trafiło bez gazu.... ale chetnie do niego wroce!!
Browar Na Jurze, [Pinta] a'la Grodziskie
Collapse
X
-
Ja mam takie jedno trochę głupie pytanie: czy nalewajać to piwo do szklanki należy przelewać je ostrożnie by osad został w butelce (w oryginalnym Grodziszu była taka informacja na etykiecie) czy należy postępować tak jak z klasycznymi weizenami? Zawsze zostawiałem drożdże na dnie ale dziś jakoś tak naszły mnie wątpliwosći
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZawsze zostawiałem drożdże na dnie ale dziś jakoś tak naszły mnie wątpliwosćiPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Cóż, właśnie odkryłem, że nienawidzę piwa z wędzonym słodem. Po tylu internetowych pochwałach, postanowiłem kupić. Spróbowałem razem z 4 innymi osobami i wszyscy stwierdziliśmy, że jest obrzydliwe. Nie mam zastrzeżeń co do jakości piwa, natomiast smak jest zupełnie nie dla mnie, dlatego nie będę oceniać, choć ostrzegam innych.
Comment
-
-
Wszyscy lubią Piwo dla twardzieli a nie pieknoduchówMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, kto wędzonkę w piwie lubi, ale chylę czoła
Przy jakiejś okazji spróbuj połączyć wędzone piwo z wędzonym mięsiwem. Ale porządnym mięsiwem, wędzonym prawdziwym dymem, a nie podkolorowaną szynką z soi. Takie połączenie podchodzi nawet tym, którzy na wędzonkę piwną kręcą nosem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziWiesz, trzeba być bardziej człowiekiem Północy niż miękką kaczuszką...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, mętny. [5]
Piana: Trzeba jej trochę pomagać przy nalewaniu, wtedy jest dość obfita. Niestety dość szybko opada zostawiając po sobie trochę śladow na szkle. [3]
Zapach: Niezbyt intensywny, głównie czuć wędzonkę, w tle lekki słód i cytrusy. [4]
Smak: Na początku wyraźna wędzonka i leciutki słód, po chwili czuć wyraźną goryczkę i delikatne cytrusy. Całość jest lekka i wytrawna. [4.5]
Wysycenie: Średnie do wysokiego, chyba nieco za niskie. [4]
Opakowanie: Podoba mi się tak jak inne Pinty, minus za brak dedykowanego kapsla. [4.5]
Uwagi: Byłem przekonany, że już wcześniej je oceniałem i chciałem porównać oceny, jak widać z moją pamięcią już kiepsko.
Samo piwo naprawdę dobre, oczywiście w cieplejszych miesiącach roku smakuje jeszcze lepiej.
Moja ocena: [4.175]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: w sumie to nie wiem jak określić - złoto-żółty mętny [5]
Piana: cienka warstwa, która znika w oka mgnieniu [2]
Zapach: dominuje zapach wędzonki (bardziej kiełbasiany niż oscypkowy znany ze Schrenkeli), trochę weizenowy [4]
Smak: przede wędzonka, potem trochę kwaskowo-pszenny, na końcu fajna goryczka; niezwykle treściwe jak na ten ekstrakt [5]
Wysycenie: OK [5]
Opakowanie: na pewno oryginalne, ale już się przejadł ten motyw - zdecydowanie czas na coś nowego i bardziej eleganckiego; plus za bardzo szczegółowe informacje o piwie [4]
Uwagi: Nie wiem na ile zgodne z prawdziwym grodziskim, ale mnie bardzo smakowało. Znacznie lepsze od pierwszej partii
Moja ocena: [4.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, opalizujący (mimo, że nie przelałem drożdży) [4]
Piana: Słaba, pozostaje dziurawa firanka, nie osiada na szkle. Dziwne. [2]
Zapach: średnio intensywny, dominuje wędzonka, lekkie cytrusy, lekkie jabłka [4.5]
Smak: brakuje odrobiny słodowości, wyraźna wędzonka, lekka goryczka, smaczne [4.5]
Wysycenie: zdecydowanie za niskie [3]
Opakowanie: Wiecie, co myślę. Dobrze, że dupy nie pokazuje. Plus za informacje. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
A mi trafił się jakiś trefny egzemplarz, nie patrząc w co jest w butelce zamieszałem i końcówkę i wlałem do szklanki. To był błąd, na dnie butelki musiało być gęstwy drożdżowej na dwa palce. Piwo przybrało kolor i wygląd scukrzonego miodu rzepakowego. W smaku było mleczno, maślano, drożdżowe, zero smaku i aromatu wędzonki. Niestety poszło w kanał...
Az musiałem sobie zrobić dżin z tonikiem :]
Comment
-
Comment