Bardzo dobre piwo. Mocna goryczka, na szczęście u mnie też zero karmelu bo nie lubię. Piana wysoka, kolor ciemny bursztyn. Jedyny minus to cena. Czemu tak cholernie drogie?? Nie spotkałem poniżej 6zł, moje kosztowało 6,49zł w Auchan.
Browar Na Jurze, [Pinta] Atak Chmielu
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna miedź, klarowne. [4.5]
Piana: Beżowa, trwała, oblepia ładnie szkło. [5]
Zapach: Cytrusowy, dość intensywny [4.5]
Smak: Mocna goryczka odchmielowa, zalegająca, intensywna. Lekko skontrowana słodem. [4]
Wysycenie: Przyjemne, pasujące do stylu [4]
Opakowanie: Klasyka gatunku [4.5]
Uwagi: warka 30.11.2018
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziOstatnio w Lidlach można było trafić na wyprzedaży za 4.99 zł.
Za piątaka jak gdzieś traficie warto zrobić małe zapasy, bo piwo mimo czasem mocniej karmelowych warek warte powrotów jak ma się ochotę na AIPĘ.
Comment
-
-
A mnie to piwo trochę po latach rozczarowało. Nie ma już tak czystego profilu. Ani zapachowego, ani smakowego. Mało cytrusów, iglasty akcenty też mniej wyraźne. Jasne, że do wypicia, ale teraz pojawiły się w nim jakieś nuty nieco podobne do opiekanych, jakby rodem z lagera wiedeńskiego.
Warka pita przeze mnie: do 07.11.2019.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna miedz, herbata, klarowne [5]
Piana: Brak piany, delikatnie tylko przy szkle, powiązane z brakiem wysycenia [1.5]
Zapach: Cytrusy, żywica, słodowy, słodki, sosna [4.5]
Smak: SZOK !!! Rozwodnione !? Jestem zaskoczony ! na pewno mniej treściwe jak kiedyś, jest porządna goryczka jaką lubie choć z opakowania znikła ilość IBU a było to kiedyś 70, cytrusy, żywica, goryczka intensywna i zalegająca to jest SUPER , zdecydowany chmiel [4]
Wysycenie: Wysycenie zdecydowanie za niskie ... prawie go nie ma ! zapomnieli nagazowac ? dlatego nie było piany ! [1.5]
Opakowanie: Klasyczne i nie zmienne, dla mnie idealne [5]
Uwagi: Kupione w Lidlu
WARKA:
20.04.2021
Zdecydowanie coś z tym Atakiem Chmielu PINTA zakombinowała bo to już nie ta intensywność co kiedyś. Jak wszystko co dobre kiedyś się musi zepsuć tak jak w życiu :P
Jest mocne lecz jakość spadła. Na pewno brak wysycenia CO2 mnie bardzo zaskoczył teraz sie domyślam skąd ta "Promocja" w Lidlu :P
Zawsze podziwiałem Atak Chmielu i widzę że trzeba będzie długo poczekać zanim wrócę bo się trochę na Pintę zdenerwowałem
Polecam mimo wszystko bo to w końcu Atak Chmielu ale nie w ta stronę to zmierza
Pozdrawiam
Moja ocena: [3.9]Last edited by slyboots; 2020-08-12, 19:17.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slyboots Wyświetlenie odpowiedziKolor: Ciemna miedz, herbata, klarowne [5]
Piana: Brak piany, delikatnie tylko przy szkle, powiązane z brakiem wysycenia [1.5]
Zapach: Cytrusy, żywica, słodowy, słodki, sosna [4.5]
Smak: SZOK !!! Rozwodnione !? Jestem zaskoczony ! na pewno mniej treściwe jak kiedyś, jest porządna goryczka jaką lubie choć z opakowania znikła ilość IBU a było to kiedyś 70, cytrusy, żywica, goryczka intensywna i zalegająca to jest SUPER , zdecydowany chmiel [4]
Wysycenie: Wysycenie zdecydowanie za niskie ... prawie go nie ma ! zapomnieli nagazowac ? dlatego nie było piany ! [1.5]
Opakowanie: Klasyczne i nie zmienne, dla mnie idealne [5]
Uwagi: Kupione w Lidlu
WARKA:
20.04.2021
Zdecydowanie coś z tym Atakiem Chmielu PINTA zakombinowała bo to już nie ta intensywność co kiedyś. Jak wszystko co dobre kiedyś się musi zepsuć tak jak w życiu :P
Jest mocne lecz jakość spadła. Na pewno brak wysycenia CO2 mnie bardzo zaskoczył teraz sie domyślam skąd ta "Promocja" w Lidlu :P
Zawsze podziwiałem Atak Chmielu i widzę że trzeba będzie długo poczekać zanim wrócę bo się trochę na Pintę zdenerwowałem
Polecam mimo wszystko bo to w końcu Atak Chmielu ale nie w ta stronę to zmierza
Pozdrawiam
Moja ocena: [3.9]
A ludzie bardzo chwała na ut ta warkę
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slyboots Wyświetlenie odpowiedziKolor
]
Oczywiście chodzi o piwo z Wieprza a nie z BNJ , żeby nie było jakiś nieścisłości .Last edited by LESNICZYy; 2020-08-14, 20:15.
Comment
-
Comment