Mnie się po prostu zdawało, że gdzieś widziałem fotkę, że w kraju leją atak i czy jacków po ok 8-9zł, więc ta dycha mnie minimalnie zdziwiła.
Może mi się tylko zdawało.
Jestem realistą i wolę zapłacić 10zł za atak chmielu niż 2 knajpy obok 7zł za tyskie czy lecha
Atak butelka w sklepie ok 7zł lane w knajpie 10zł
Tyskolech w sklepie 2-3zł lane w knajpie 7-8zł
To jest dopiero paranoja w przebiciu marż :]
To dopiero początek tzw rewolucji "kraft'... pojawia się sporo nowych piw... i oczywiście browarów
Jak będzie więcej browarów to ceny będą spadały bo konkurencja działa...
Doczekamy się!
Czy ceny Matuśki i Kocoura spadły po tym jak wyrosła im konkurencja w postaci Antosa, Jihlavy, Lucky Bastard i innych craftów? CZy ceny Nogne O spadły w Norwegii po tym jak od jego powstania przybyło przeszło 50 browarów rzemieślniczych? Tak tylko zastanawiam się czy na bardziej okrzepniętych piwnie rynkach taki mechanizm zadziałał...
Mnie się po prostu zdawało, że gdzieś widziałem fotkę, że w kraju leją atak i czy jacków po ok 8-9zł,
U mnie leją po 8zł
A co do Ataku to mało aromatyczna ta warka i mało goryczkowa. Dobrze, że poziom karmelu opadł.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Czy ceny Matuśki i Kocoura spadły po tym jak wyrosła im konkurencja w postaci Antosa, Jihlavy, Lucky Bastard i innych craftów? CZy ceny Nogne O spadły w Norwegii po tym jak od jego powstania przybyło przeszło 50 browarów rzemieślniczych? Tak tylko zastanawiam się czy na bardziej okrzepniętych piwnie rynkach taki mechanizm zadziałał...
Na tym forum były bardzo stare posty które świadczyły, że Nogne było po 25zł za 0.5, a piwo ciężkie do zdobycia. Dzisiaj są poniżej 20zł:P
Na tym forum były bardzo stare posty które świadczyły, że Nogne było po 25zł za 0.5, a piwo ciężkie do zdobycia. Dzisiaj są poniżej 20zł:P
No ale, to tam czy tu?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Tego nie wiem jak to jest do końca. Teraz nie mogę jakoś tego wątku znaleźć, ale to było na pewno sprzed tzw piwnej rewolucji. W każdym razie to chyba nie temat do tego typu wywodów... : )
Comment