Warka, Leżajsk Niepasteryzowane

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • djkynek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.03
    • 122

    Warka, Leżajsk Niepasteryzowane

    Ciekawostka przyrodnicza made in Warka. Piana nie wystepuje. Smak zniwelowanej trutki wareckiej. Kolor bez zastrzezen. Puszka - biala - ecru - ze sciema "w zgodzie z natura" - ujdzie. Zwazywszy na cene 2,85 - nigdy wiecej za te kase.
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

    #2
    Pomyliłeś działy, tu są sprawy techniczne, a nie oceny piw.

    PS Zabrakło polskich czcionek w Tarnobrzegu?

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      #3
      Warka, Leżajsk Niepasteryzowane

      Piwo gotowe do oceny

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

        #4
        Skąd przekonanie, że to piwo pochodzi z Leżajska?
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • kentaki
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.10
          • 452

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Skąd przekonanie, że to piwo pochodzi z Leżajska?
          Oczywista oczywistość, że te niepastery GŻ robi w Warce.

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23960

            #6
            poprawione.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4014

              #7
              Oczywista oczywistość, że te niepastery GŻ robi w Warce.
              dzizas, dlatego wyczułem różnice w smaku, a już myślałem że faktycznie "nepasteryzowane" smakuje lepiej -naiwny (byłem już po kilku więc muszę powtórzyć smakowanie na "sucho"

              Różnica raczej wyczuwalna, mniej gazu, fajnie skomponowana goryczka ze słodem, tylko gazu za mało
              Wydaje mi się że jest lepsze jak zwykły L, ale to muszę zweryfikować jak tylko zobaczę tą nową wersjęw sklepie, bo póki co piłem tylko ją w knajpie i jak już było ciemno :]
              Last edited by dlugas; 2011-05-18, 19:14.
              Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
              Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
              FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

              Comment

              • delvish
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.11
                • 3508

                #8
                Według mnie to piwo też jest wyczuwalnie lepsze w smaku niż zwykły Leżajsk.
                Last edited by delvish; 2011-05-18, 19:17.
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • domeq
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2006.04
                  • 46

                  #9
                  Podziele sie opinia. Data waznosci to 18 lipiec. Kupione w Stalowej Woli. Etykieta butelki bardzo ladna, ale nie to jest istotne.

                  Odczucia moje sa dosyc dziwne. Dominuje karmel, zupelnie jakby to byla warka strong, ale to nie ten sam poziom zawartosci alkoholu czy ekstraktu. Mimo to delikatnie przebija sie spirytus. Bardzo slabe nagazowanie, czuc goryczke.

                  Jest dobre, ale bez rewelacji. To piwo za bardzo poszlo w strone podobienstwa do warki strong (przynajmniej do smaku ktory ja znam, bo nie pilem jej od lat). To taka jakby jej wersja "light". W subiektywnym porownaniu do np. Perły Niepasteryzowanej ktora uwielbiam, piastuje sie u mnie znacznie nizej pod wzgledem smaku.

                  Pomimo to, piwo na tle koncerniakow-koncentratow jest udane. Daleko mu jednak do mojego "ideału". Gdyby wszystkie produkty z Lezajska(?) mialy byc takiej jakosci (ostatecznie przecietnej), nie byloby wcale zle. Ale jak wspominalem, rewelacji nie ma, i nie zdziwie sie, jesli komus ten smak sie nie spodoba.

                  Comment

                  • kentaki
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.10
                    • 452

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                    Według mnie to piwo też jest wyczuwalnie lepsze w smaku niż zwykły Leżajsk.
                    Jeśli porównywałeś z Leżajskiem puszkowym, który jest warzony w Leżajsku to się zgodzę, ale na rynku jest też Leżajsk butelkowy (zwykły, pasteryzowany) z Warki i tu różnicy prawie nie ma. No ja nie wyczuwam .

                    Comment

                    • delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

                      #11
                      Porównywałem z wersją beczkową oraz butelkową. Dla mnie obie są identyczne. Tak czy inaczej te różnice w wersjach niepasteryzowanej i pasteryzowanej, to są jednak niuanse, a nie jakaś zasadnicza zmiana jakości piwa, której z resztą jakoś specjalnie nie oczekiwałem.
                      Last edited by delvish; 2011-05-23, 18:13.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

                      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jeśli porównywałeś z Leżajskiem puszkowym, który jest warzony w Leżajsku to się zgodzę, ale na rynku jest też Leżajsk butelkowy (zwykły, pasteryzowany) z Warki i tu różnicy prawie nie ma. No ja nie wyczuwam .
                        A jaki jest kod (datownik) na tej puszcze? Ponoć wszystkie niepastery są z Warki - bez względu na opakowanie.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

                          #13
                          Widziałem wreszcie w intermarche niepasteryzowany Leżajsk za całkiem znośną cenę bo 2,38zł

                          Ale w innych sklepach jest go brak to dziwne bo wkońcu Rzeszów jest dość po sąsiedzku z L.

                          Jak to jest z tym butelkowym LEżajskiem?

                          Jeśli chodzi o butelkę pasteryzowaną to są na rynku obecnie dwie partie? z Warki i Leżajska?

                          L. Niepasteryzowany butelka i pewnie puszka jest tylko z Warki ?

                          Puszka Pasteryzowana jest z Leżajska ?

                          dzięki i pozdrawiam

                          Kiedyś to piwo było świetne teraz zależy od rzutu
                          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #14
                            Nie pytać co skąd jest , tylko podawać kod datownika. LxxxxxxX. Liczy się to co w miejscu dużego X - jest to jakaś litera.
                            Tu wskazówka: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=71865
                            Last edited by Pendragon; 2011-05-23, 18:56.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • kentaki
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2002.10
                              • 452

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                              Porównywałem z wersją beczkową oraz butelkową.
                              Beczkowy Leżajsk już od dawna jest z Warki, z Leżajska tylko puszka i ostatnio powrót butelki.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X