Warka, Leżajsk Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4014

ok. Temat z linku już znam, ale chwile mija zanim się to wszystko poukłada w głowie.
    Więc kupuje zwykłego Leżajska i poluje na Niepasteryzaka i kody będę spisywał. Posprawdzam i dam znać.
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• kentaki
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 452

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      A jaki jest kod (datownik) na tej puszcze? Ponoć wszystkie niepastery są z Warki - bez względu na opakowanie.
      Niepastery są z Warki. W Leżajsku to w zasadzie megaprodukcja na Biedronkę + Tatra+ Warka+ Strong puszka i po jesiennej tajemniczej awarii rozlewni butelek, powrót butelki.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
        Niepastery są z Warki. W Leżajsku to w zasadzie megaprodukcja na Biedronkę + Tatra+ Warka+ Strong puszka i po jesiennej tajemniczej awarii rozlewni butelek, powrót butelki.
        W sumie to nie doczytałem uważnie twojej wypowiedzi z godz. 19:05. Wydawało mi się, że napisałeś o niepasteryzowanym z Leżajska, stąd zdziwienie

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• borvaros
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.01
          • 8

jak się je mocniej schłodzi czuć w nim jakby spirytus, przynajmniej ja tak to odczuwam...

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borvaros Wyświetlenie odpowiedzi
            jak się je mocniej schłodzi czuć w nim jakby spirytus, przynajmniej ja tak to odczuwam...
            Ja odczuwałem wodnistość typową dla koncerniaków, da się wypić, ale w/g mnie nie ma po co wydawać pieniędzy.
            Last edited by Pogoniarz; 2011-06-01, 13:36.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• osicz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.10
              • 5

Lepszy od zwykłego Leżajska. Wolę go od Żywca lub np Warki.
              Ostatnio wszystko z grupy żywiec smakuje podobnie.
              Czasami się zastanawiam czy to tylko opakowaniem się nie różni .

Comment

• Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6410

No wypić się dało... smak niezły i gaz w normie... do grilla w upał będzie OK

Goryczka jest niezła... piwko nie za słodkie... jak na koncern za 2 zł z groszami jeżeli nie padnie jakość to sprzedadzą tego tyle co wody w Wiśle...
                Attached Files

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                  Goryczka jest niezła... piwko nie za słodkie... jak na koncern za 2 zł z groszami jeżeli nie padnie jakość to sprzedadzą tego tyle co wody w Wiśle...
                  Jakość to już chyba nie spadnie, bo pola manewru bardzo mało. Wersja niepasteryzowana jest nieco łagodniejsza, ale goryczka jest technologiczna, nie chmielowa.

Comment

• robert19r20
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2010.10
                    • 78

na to cudo jeszcze sie nie natknąłem, ale widze po komentarzach że może to być drugie Królewskie NK

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jakość to już chyba nie spadnie, bo pola manewru bardzo mało. Wersja niepasteryzowana jest nieco łagodniejsza, ale goryczka jest technologiczna, nie chmielowa.
                      Coraz częściej widzę tę "goryczkę technologiczną". Skitof, co masz na myśli, ekstrakt?

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja odczuwałem wodnistość typową dla koncerniaków, da się wypić, ale w/g mnie nie ma po co wydawać pieniędzy.
                        W Szczecinie widziane w Biedronkach, ale popularnie zwany niebieski Leżajsk jest zdecydowanie lepszy, chociaż na więcej niż 3 plus nie zasługuje.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• VanPurRz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 4229

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowne, w kierunku delikatnego jasnego bursztynu. [4]
                          Piana: Tworzy się spora, ucieka z kufla ale po kilku chwilach to tylko dziurawy malutki okrąg. [2.5]
                          Zapach: Odrzucający siarkowodór, mało nie zwymiotowałem. [1]
                          Smak: Troche wodnistej słodowości i metaliczności. Na skórze żelazo. Pełne. [2.5]
                          Wysycenie: Ciężko wchodzi. Mało pijalne. [2]
                          Opakowanie: Nawiązujące do starego Leżajska, co z tego skoro to niestety oszustwo. [4]
                          Uwagi: Ciężko to wypić w całości.

Moja ocena: [2.1]
                          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Javox
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2009.11
                            • 6410

Dziś podejście do butelkowej wersji... jednym słowem nieciekawe...

Mocne nagazowanie przykrywa gamę nie pasujących do siebie dziwnych posmaków...

Comment

• baania
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.10
                              • 317

Kupiłem dziś jedną puszkę. Usmażyłem rybę w cieście piwnym i do tego celu Leżajsk NP nadaje się doskonale. Jednakże piwa mi zostało i do popijania obiadu już jest niedobre. Wydaje mi się, że jest dużo mocniejsze niż 5.5%. Gorzkie w nieciekawy, alkoholowy sposób.
                              Podcast o piwie
                              Podcast o piwie | Facebook

Comment

• celtyk87
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.11
                                • 208

Wczoraj postanowiłem go przetestować. Podchodząc do tego piwa myślałem że będzie to kolejny badziew w stylu kasztelana. Tymczasem to piwo jest naprawdę dobre. Wiem że wciskają ludziom kit o nie pasteryzacji i dużo się na to łapie ale klient oczekuje klient ma.

Comment

Przetwarzanie...
                                X