Warka, Specjal Niepasteryzowany

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #46
    Jedno piwo jest utrwalone przez podniesienie temp do około 70 stopni drugie jest dokładnie mikrofiltrowane - produkt finalny jest identyczny, drobnoustroje wybite.

    Comment

    • marcow34
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.10
      • 16

      #47
      Wiesz ja nie znam sie na procesach produkcyjnych piwa.Piwo oceniam po smaku.A ze w lato na wakacjach nad morzem piłem Specjala i nawet mi smakował więc postanowiłem przypomnieć sobie jego smak.I bardzo sie zawiodłem...Całkiem inne piwo anizeli te które piłem w sierpniu (oczywiście zmiana na gorsze).Czyżby była różnica w Specjalu rozlewanym w Elblagu a tym rozlewanym w Warce (bo chyba wątpię ze wożą piwo z południa Polski nad morze mając pod nosem duży browar-chociaż chyba wszystko jest możliwe)...

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #48
        Znawcy wiedzą, że jeśli Specjal to tylko ten z Elbląga, czyli P i R (zdaje się, nie chce mi się teraz sprawdzać). Na bezrybiu to i z beczki jest akceptowalny. Trzeba jednak pamiętać, że z beczkowy też może być z Warki.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

          #49
          i trzeba pamiętać, że na wakacjach piwo smakuje lepiej, a szczególnie jak się je spędza po za własnym domem w fajnym miejscu podczas dobrej pogody
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

          Comment

          • dipeone
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.05
            • 741

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcow34 Wyświetlenie odpowiedzi
            GŻ chyba wszystkie piwa rozlewa w Warce.Ostatnio kupiłem Specjala Jasnego Pełnego w Carrefourze i na kodzie była literka L.A z tego co przeczytałem na forum z literką L na kodzie są piwa produkowane w Warce...
            A Specjal warzony w Elblągu jaki ma początek kodu?

            Comment

            • jar_007
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.11
              • 22

              #51
              Ja już wolę pasteryzowane.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #52
                Chwila, moment! Nie liczy się początek kodu! Kody na każdym piwie zaczynają się od L.
                Chodzi o symbol 3 lub 4 (w zależności od browaru) od końca!

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • cap-n-go
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2005.05
                  • 273

                  #53
                  Smakowo tępa, drażnicą, lekko podpalana gorycz przechodząca w kwaskowatą cierpkość pozostawiając nieprzyjemny posmak na języku, alkohol smakowo niewyczuwalny, wysycenie zbyt niskie, piana minimalna - niestety przyzwyczajony do dużo lepszych wrażeń nie dopiłem. Szkoda, że koncernowe browary nie potrafią wypuścić na rynek chociażby przyzwoitego i w pełni pijalnego piwa, nie mówię o żadnych fajerwerkach, jedynie o przypadki kiedy z uwagi na brak dostępności lepszych piw trzeba sięgnąc po coś z marketowej półki i da się to po prostu wypić.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X