Piwo gotowe do oceny
Kaszëbskô Kóruna, Strãżeckô Malena
Collapse
X
-
Kaszëbskô Kóruna, Strãżeckô Malena
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Smakowite piwko o smaku świeżych truskawek. Znakomicie orzeźwiające i naturalne w smaku. Nie jest to typowe piwo smakowe, ale raczej jedynie aromatyzowane gdyż wszelkie piwne walory zostały zachowane. Naprawdę ciekawa pozycja wśród piw restauracyjnych.
Piwko spożyte na miejscu w browarze w Szymbarku.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Moje miało barwę jakby jasne zmieszać z sokiem. Smak dokładnie tak samo, jasne z sokiem. Na lato dobra propozycja."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: lekko zaróżowiony, mętnawe [5]
Piana: obfita, drobna, bardzo długo się utrzymuje, osadza się na szkle krzaczkami [3.5]
Zapach: słaby, słodowo-malinowy, a raczej sfermentowanego soku malinowego [3]
Smak: bardzo miła niespodzianka, spodziewałem się kolejne słodkiego ulepku a tu: na pierwszy rzut miła, mocna chmielowa goryczka, za nią leciutki zbożowe posmaki, dopiero pod koniec łyczka lekka, dośc cierpka, malinowa nutka, jak dla mnie super [4.5]
Wysycenie: mogłoby być ciut mniejsze [4]
Opakowanie: firmowy bączek, dedykowany kapsel, dla mnie ok [5]
Uwagi: Bardzo miłe rozczarowanie, dziwię się tylko czemu przedmówca czuje tu truskawki, czy to mi się może smaki pomyliły?
Moja ocena: [3.9]Last edited by becik; 2012-04-09, 16:40.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziBardzo miłe rozczarowanie, dziwię się tylko czemu przedmówca czuje tu truskawki, czy to mi się może smaki pomyliły?Last edited by olie; 2012-04-09, 16:45.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-pomarańczowy, trochę mętny. Pasuje do piwa truskawkowego. [5]
Piana: Dość wysoka, gęsta, bielutka. Opada do dziurawej warstwy, sporo osiada na ściankach. [4]
Zapach: Orzeźwiający i świeży, taki letni. Truskawka jest tylko dodatkiem uzupełniającym całość, a przy tym jest całkowicie naturalna. Oprócz tego czuć delikatną nutę słodową i leciutką chlebowość. [4]
Smak: Bardzo ciekawy. Solidna goryczka, naturalna truskawka, brak słodyczy. Lubię takie piwa aromatyzowane, bo nie jest to chemiczny ulepek. Brak mi tylko trochę słodowej treści. [4.5]
Wysycenie: Za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Sam pomysł jest bardzo fajny, czyli bączek z namalowanymi napisami. Choć jednak rozumiem, że właściciele browaru są dumni ze swojej kaszubskiej tożsamości, to zestaw dat na "kontrze" jest dla mnie pomysłem dyskusyjnym. O wiele lepiej by było zamieścić informacje na temat konkretnego piwa. [4]
Uwagi: Pite 25 kwietnia 2012 r.
Kosztowało 7,50 zł w Rodzince-Bis.
Moja ocena: [4.225]Last edited by Twilight_Alehouse; 2012-07-12, 12:25.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnobursztynowy z czerwonawymi odcieniami. [4.5]
Piana: Przy styku z piwem drobna, nieco wyżej średniobąbelkowa. Raczej trwała, do końca cienka warstwa. [4.5]
Zapach: Truskawkowy, całkiem intensywny, ale czuć, że sztuczny. Pierwsze piwo z tego browary, w którym nie czuć diacetylu. Po ogrzaniu dochodzi skórka od jabłka. [3.5]
Smak: Mocna zbożowość zmieszana z lekko słodkim, truskawkowym smaczkiem. Nieduża goryczka pojawia się dopiero w finiszu. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Bączek z malowaną etykietą. Brak podanego ekstraktu, za to kapsel z logo browaru. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, złamany jakby różem - nawet nie myślę o piwie z dodaną kapką soku... [3.5]
Piana: Biała, nietrwała i niewysoka, w sumie się zawiodłem... [2.5]
Zapach: No, zdecydowanie "wali" truskawą, co nie znaczy, że nie jest przyjemny. [3.5]
Smak: Delikatny kwasek, daleki akcent truskawkowy chyba jednak jest, innych smaków się nie domlaskałem. Piwo zaskakująco pijalne, zwłaszcza w upał. [3.5]
Wysycenie: Średnie, bez zarzutu. [4]
Opakowanie: Klasyka - bączek, kalkomania - tu w kolorze ciemnoróżowym - z dwiema truskawkami, żółty kapsel browaru. [3.5]
Uwagi: Hm, chyba po raz pierwszy piłem coś takiego. Nie wiem, czy kupiłbym "bardziej świadomie" - było w 6-paku, więc wziąłem.
Mimo wszystko nie odrzuciło mnie ani kolorem, ani zapachem, wypiłem więc. I żyję. Ale chyba wystarczy tej brawury, powtarzać nie zamierzam .
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
-
Kolor: Ciemnozłoty z minimalnie różawym odcieniem, opalizujący.
Piana: Biała, średnio gęsta, trwała. Opada do grubego kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Trochę słodu i taka jogurtowa truskawka.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, jest trochę tej truskawki chociaż niewiele. Spora kwaskowatość. Goryczka średnio niska.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Plus za to, że jest to zdecydowanie 'piwo smakowe' a nie napój piwopodobny, nawet jest jakaś tam goryczka. Niestety w mój gust to mimo wszystko całkowicie nie trafia. W smaku ta truskawka strasznie subtelna i wszystko to jakieś ni w te ni we wte.
Comment
-
Comment