Bielitzer, Ciemny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13964

Bielitzer, Ciemny

Piwo gotowe do oceny

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnoherbaciany, jeden z powodów myśli w koźlakowym kierunku . [4]
    Piana: Beżowa, dość wysoka, drobna, średniotrwała, pozostawia dwumilimetrowy kożuszek. [4]
    Zapach: Karmel i słód, w powiewach słód palony. [4]
    Smak: Lekki posmak kwaskowo-goryczkowy, wytrawny, ślad orzechowy, tło słodowo-karmelowe, mimo ogólnej lekkiej cienkości wyczuwam słabe nuty alkoholowe... [4]
    Wysycenie: Średnie, oceniane po nalaniu z butli, która nieco odleżakowała w lodówce. [4]
    Opakowanie: Na wynos w butli 3/4, którą ze sobą przyniosłem. Szkoda, że te flasze bezzwrotne są, mam na myśli, że w browarze, na miejscu. [3.5]
    Uwagi: Zamieszanie i moje wątpliwości zostały spowodowane nalaniem mi piwa do mojej "starej" butli, co znaczy, że nie miałem adekwatnej dla piwa etykiety. Zastanawiałem się, czy to nie próba uwarzenia nieco cienkawego koziołka, głównie przez lekkie orzechy i alko w smaku. Dziwi zwłaszcza to drugie, przy takich parametrach...
    Piwo całkiem smaczne .

Moja ocena: [3.975]

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Uszczelka/-i do butli 2 litra z zamknięciem patentowym
      e-prezes
      Została mi jedna szklana butla i czasem z niej korzystałem, choć plastik wydawał się do szybkich zakupów z kranu w drodze lepszy. Ale mam i uszczelka już od dawna nie "trzymała"... no i się rozpadła. Szukałem na aledrogo, ale tam nic. To dość niszowy towar. Ma ktoś jakieś namiary...
      2024-08-28, 11:27
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Bielitzer, Bielsko-Biała ul. Piwowarska 2
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 23:27
    • etman
      Twoje etykiety
      etman
      A..... co powiesz na swoje.... etykiety?

Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
      2025-03-13, 19:59
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • heckler
      Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 09:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...