Browar Na Jurze, [Pinta] Odsiecz Wiedeńska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • InPivoVeritas
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.02
    • 43

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty, lekkie przebłyski czerwonego. Piękny. [5]
    Piana: Bardzo dobra w konsystencji i ładnie się osadza, ale niestety opada bardzo szybko i po chwili zostaje po niej tylko wspomnienie. Lekko zabarwiona czerwienią. [3.5]
    Zapach: Wyraźny słód oraz delikatny chmielowy aromat. Także czuć trochę karmelu, co bardzo zachęca do spożycia. Jednak zapach jest zdecydowanie za mało wyraźny. [4]
    Smak: Charakter słodowy, bardzo dobry. Jest trochę ciekawej, bardzo aromatycznej goryczki. W tle trochę karmelu. Przez chwilę czułem także posmak śliwek oraz skórki od chleba. Smak jest bardzo dobry, choć nie do końca mi odpowiada, gdyż zdaje się mieć trochę herbaciany posmak po opadnięciu goryczki (za co leci pół punktu). [4.5]
    Wysycenie: W sam raz. [5]
    Opakowanie: Etykieta prosta i estetyczna. Fajny motyw skrzydeł husarskich. Brawo za ilość informacji na etykiecie. No i kapsel Pinty jest świetny w swej prostocie. Etykieta była trochę krzywo naklejona i zagięta. Sam wzór na etykiecie jest dobry, ale moim zdaniem mogłoby być lepiej. [4.5]
    Uwagi: Generalnie moja pierwsza "Pinta". Bardzo dobre piwo, ogromna pijalność - wciąga jak bagno X-winga Luke'a Skywalkera . Szkoda szybko opadającej pijany. Podsumowując: towar prima sort, z naprawdę drobnymi mankamentami. Polecam wszystkim.

Moja ocena: [4.275]
    Kiedyś stworzę sobie własne piwo. Z dz***ami i blackjackiem!

Lubię piwo i bobo-fruty.

Comment

• patyczek
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.01
      • 220

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany, klarowny. [4.5]
      Piana: Wysoka, gęsta, drobna, zwarta, dosyć wolno opada, zostawiając na szkle gałązki. [4.5]
      Zapach: Fajny, ale zbyt słaby, nade wszystko słodowy, trochę zbożowy może owocowy i kwiatowy, ale trzeba naprawdę nieźle się nawąchać. [4]
      Smak: W pierwszym momencie uderza goryczka o migdałowym charakterze, później dochodzą owocowe akcenty (głównie śliwki i wiśnie) i ledwo odczuwalne karmelowe echa. Finisz delikatnie kwaskowy i wytrawny. [4]
      Wysycenie: Niemal perfekcyjne. [4.5]
      Opakowanie: Nowoczesny design, minimalistyczny, również w doborze barw i grafice. Podoba mi się. Pełne informacje. Minus za kapsel. [4.5]
      Uwagi: Data spożycia do 07.07.2013. Zdaje się, iż Pinta zbyt mnie przyzwyczaiła do zdecydowanych aromatów i smaków, jakkolwiek zdaję sobie sprawę, że Lager wiedeński to piwo o zupełnie innym charakterze. Niemniej, mimo że zbalansowane i dość treściwe, to czegoś mi w nim brakowało.

Moja ocena: [4.125]

Comment

• wit
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 144

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn, b. ładny [4]
        Piana: Opada dość szybko, redukując się do kożuszka na powierzchni [3.5]
        Zapach: Gruszkowy, przyjemny, bardzo delikatny. [4]
        Smak: W sumie ciekawy, lekka gorycz w tle, dominuje miód gryczany, dla mnie nieco za słodkie. Ciężkie w smaku [4]
        Wysycenie: Trochę za mocne jak na mój gust [3]
        Opakowanie: Jak to Pinta, proste, dużo informacji [4]
        Uwagi: Z tych Pint, które próbowałem to było najsłabsze.

Moja ocena: [3.9]

Comment

• corsano
          • 2013.05
          • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Herbaciany, klarowny [4.5]
          Piana: Gęsta, kremowa, drobnopęcherzykowa, szybko opadająca [3.5]
          Zapach: Mało intensywny, mocno karmelowy [3.5]
          Smak: Generalnie nic ciekawego, mocny karmelowy smak z słabą goryczką [3.5]
          Wysycenie: Słabe, mogłoby być wyższe [3.5]
          Opakowanie: Proste i stylowe, plus za pełen skład [4]
          Uwagi: Nie wiem czy to miało znaczenia ale piwo było przeterminowane o 4 miesiące, pite w temperaturze 14°C

Moja ocena: [3.575]

Comment

• Sekator
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.06
            • 269

Piwo chyba zbyt klasyczne jak dla mnie. Nie mniej wypiłem je z przyjemnością i na pewno do niego wrócę za jakis czas. No i ten kolor.
            Attached Files
            http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• yaro74
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2012.09
              • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: miedziany, bardzo ładny. [5]
              Piana: średniowysoka, nietrwała, szybko opada nie zostawia sladów na szkle. [3]
              Zapach: słabo wyczuwalny, słodowy. [3.5]
              Smak: słodowy, przyjemna wyraźna goryczka pozostająca na podniebieniu, po ogrzaniu wyczuwalna owocowość i lekka karmelowa słodycz. [4]
              Wysycenie: średnie [4.5]
              Opakowanie: Podobnie jak inne Pinty mnie nie przekonuje, plus jak zwykle za opis i pełny skład. [3.5]
              Uwagi:

Moja ocena: [3.775]

Comment

• Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6407

Piana... słaba, na dłużej dziurawa warstewka...
                Zapach - miąższ żytniego chleba...
                Gaz - średni...
                Kolor - miedziany...
                Smak... trochę karmelu z jakimś echem cytrusowym... słód...

Wypite... czas na inne z Pinty

Gdyby było bardziej zdecydowane w smaku to wrócił bym chętnie do tego piwa...
                Attached Files

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany [4]
                  Piana: Ładnie się utworzyła ale bardzo szybko zredukowała do obrączki [3.5]
                  Zapach: Piękny słodowy, w którego skład wchodzą nuty świeżego chleba, przypieczenia, bardzo delikatnego karmelu [4.5]
                  Smak: Świetny balans słodowości i goryczki. Wyczuwalny posmak tostowy. Finisz wytrawny i goryczkowy. [4]
                  Wysycenie: Odpowiednie [4]
                  Opakowanie: Etykieta i informacje na najwyższym poziomie ale nie znoszę opakowań bezzwrotnych [4]
                  Uwagi: Piłem to piwo jeszcze w czasach Pindy królującej na etykietach i miałem bardzo dobre wspomnienie. Ta warka je potwierdziła choć oczekiwałbym nieco mniejszej wytrawności.

Moja ocena: [4.125]

Comment

• Firaxis
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2009.05
                    • 36

kolor miedzainy, bardzo ladny, klarowny, piana ladna, ale szybko sie redukuje do malej warstwy, zapach slodowy, lekko karmelowy, wysycenie w sam raz. bardzo dobre piwo, jezeli traktowac to piwo w kategorii zwyklych lagerow - zmiata konkurencje, idealne piwo na lato

Comment

• yassmen
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2012.11
                      • 288

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn albo mocny napar herbaciany. Ładny. [4.5]
                      Piana: Po nalaniu całkiem spora, szybko się zredukowała prawie do zera. [4]
                      Zapach: Przypieczona chlebowa skórka, słodowość i jakaś trudna do nazwania, nie do końca miła nuta zbieżna z nutą z Ogni Szczęścia. [4]
                      Smak: Słodowy umiejętnie skontrowany goryczką na finiszu. Pełny i satysfakcjonujący. [4.5]
                      Wysycenie: Średnie. Raczej odpowiednie. [3.5]
                      Opakowanie: Stonowane, odpowiednio dobrane odcienie czerwieni. Konsekwentna dla wszystkich piw Pinty szata graficzna. Plus informacje o mocy, ekstrakcie i potrawach, do których należy serwować. Do pełni szczęścia brakuje mi opakowania zwrotnego, ale widocznie nie można mieć wszystkiego. [4.5]
                      Uwagi: Treściwy lager na chłodniejsze dni i noce. Nie jestem miłośnikiem stylu, ale doceniam. Uwarzone ludziom pijącym piwo, przez ludzi, którzy wiedzą jak piwo warzyć.

Moja ocena: [4.225]

Comment

• bushido82
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2014.03
                        • 2

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, wpadający w wiśnię, zapowiadający coś ciekawszego niż zwykły lager. [4.5]
                        Piana: Przeciętna, ale nie znika całkowicie do końca szklanki. [3.5]
                        Zapach: Słodowy, stonowany, delikatny. Brakuje mi trochę aromatu tego szlachetnego niemieckiego chmielu jednak poza tym zgrzytów nie ma [4]
                        Smak: Pierwszy łyk- słodowość, po prostu szlachetny lager
                        Z każdym kolejnym jest lepiej. Słodowa baza rozkwita i czuć w niej karmelowość, akcenty wiśniowe a na finiszu mamy przyjemną równomierną goryczkę. [4.5]
                        Wysycenie: Dość niskie, dla mnie ok. Sprawia, że piwo wydaje się aksamitne [4]
                        Opakowanie: Typowe dla pinty, no i ten patriotyczny akcent [4]
                        Uwagi: Bardzo dobre piwo, szkoda, że tak nie smakują przystępniejsze lagery. Zdecydowanie do powtórzenia.

Moja ocena: [4.175]

Comment

• piaskun87
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.08
                          • 19

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany [4]
                          Piana: Niestety piłem z butelki [4]
                          Zapach: Delikatny sapach słodu [3.5]
                          Smak: Dobry lager z lekką goryczką - szału nie zrobiło.
                          Choć tak powinno smakować normalne piwo [4]
                          Wysycenie: OK [4]
                          Opakowanie: Dobre jak każde opakowanie Pinty [5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [3.875]

Comment

• KDWG
                            • 2014.03
                            • 143

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn/miedziany. [5]
                            Piana: Słabo - jest i ni ma. Wróć, zostaje cieniutki pierścień. Niczym rasowy morderca śladów nie zostawia. [2.5]
                            Zapach: Chlebowy, karmelowy i jakiś taki... lekko ejlowo-owocowy? Nie jest źle, ale nosa nie urywa. [3.5]
                            Smak: Słodowy, jak wyżej chlebowy i karmelowy, z owocową podbitką. Tyle, że te owoce są jakby lekko podsuszane, podwędzane. Goryczka przyjemna, wyrazista, ale nie przytłaczająca, czy zalegająca. [4]
                            Wysycenie: Chyba mogłoby być ociupinkę niższe. [4]
                            Opakowanie: Wiadomo czego się spodziewać. [4.5]
                            Uwagi: Niezłe, ale nie na tyle bym miał do Odsieczy wracać z wypiekami na twarzy.

Moja ocena: [3.75]
                            Last edited by KDWG; 2014-07-17, 16:55.
                            So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

• Klatak
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2014.07
                              • 431

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnybursztyn, lekko opaluzjące. [4.5]
                              Piana: Bardzo słaba, opada do 0. [2]
                              Zapach: Przyjemny słodowo-chmielowy. Bardzo delikatny. [4]
                              Smak: Dobry balans słodowo-goryczkowy. Przez niskie odfermetowanie sprawia wrażenie 15°. [4.5]
                              Wysycenie: Niskie, nieco za niskie. [4]
                              Opakowanie: Eleganckie, wszelkie potzrebe informacje. [4.5]
                              Uwagi: Warka z data do 15.07.2014. Piwo po terminie 12 dni, dalej w dobrej kondycji.

Moja ocena: [4.05]

Comment

• murek17
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2014.06
                                • 52

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn przechodzący w rubinowy, bardzo ładny i stylowy, piwo klarowne. [5]
                                Piana: Niska, po dwóch minutach znikła całkowicie. [2]
                                Zapach: Przyjemnie słodowy, po otwarciu czuć było słodką chmielową nutę, dobrze pasującą do charakteru tego piwa, jednak po jakimś czasie ulotniła się. [4]
                                Smak: Też głównie słodowy, goryczka niska w stronę średniej, lekka przyjemna kwaśność po bokach języka, dość pełne, ale nie męczące. [4]
                                Wysycenie: Średnie, choć mogłoby by być trochę wyższe. [4.5]
                                Opakowanie: Klasyczne Pintowe, kolor nawiązuje do koloru piwa, malunki do Odsieczy, wszystkie informacje są - nie ma się do czego przyczepić. [5]
                                Uwagi: Warka do 9.07.2015. Piwo dobre, ale nic więcej. Nie zaskoczyło mnie niczym, bo też nie spodziewałem się wielkiego szału. Taki styl. Na wielki minus piana, o której Pinta na swojej stronie mówi: "Zwracamy uwagę na kremową pianę". Ciężko zwrócić uwagę na coś czego nie ma

Moja ocena: [3.925]

Comment

Przetwarzanie...
                                X