Piwo gotowe do oceny
Jagiełło, Magnus Black (special edition)
Collapse
X
-
Jagiełło, Magnus Black (special edition)
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Kto im te etykiety projektuje? Widząc wątek "black special edition" już sobie wizualizowałem czarną, w końcu elegancką etykietę na tych sympatycznych butelkach a tymczasem srodze się zawiodłem. Że nie jest czarna to przeboleję (nie musi być ulubionym kolorem każdego) ale tu wszystko począwszy do pomysłu przez liternictwo moim zdaniem niestety "leży".Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Nawet nie wiedzialem, ze pilem dzis taka nowosc na rynku
Smakuje podobnie jak podstawowy ciemny "Magnus", tyle ze z dodatkiem syropu o smaku toffi. Pieknie pachnie toffi przy nalewaniu do szklanki. Generalnie napoj deserowy, a nie piwo. Dla mnie za slodkie. Dobrze, ze nie robia tego w butelkach 0,5l."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zabrudzonej, bardzo mocnej herbaty, jak w nazwie jest "black" to piwo powinno być czarne, a nie jakieś takieś... [3.5]
Piana: jasno-beżowa, średnie pęcherze, opada powoli, nie osadza sie na szkle [3]
Zapach: czuje już z daleka, słodkawo-owocowy, z bliska - toffi, lekko karmelowe [3]
Smak: no niewiem jak mam oceniac to piwo, jak czarne - czyli takie gdzie spodziewam sie wytrawności to porażka, jako piwo smakowe o smaku toffi - niezłe, nie wiem czemu pijąc te piwo na myśl mi przyszło Karmelowe z Tumskiego, widzę/czuję jakieś podobieństwo [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: klasyczne z serii mały buteleczek z browaru z serii piw smakowych, czarny kapsel, ogólnie mozna je łatwo przeoczyć co tez zrobiłem za pierwszym razem w sklepie [3.5]
Uwagi: Zakupione na Rudnickiego (W-wa), wypic wypiję, nawet ze smakiem ale czy będę chciał powtórki - wątpię
Moja ocena: [3.55]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak wszystkie Magnusy (i kilka Bearnardów) - przepiękny ciemny brąz, pod światło czerwone przebłyski. Wspaniały. Tym razem odejmę jednak punkty, bo nazwa sugeruje czerń. [3.5]
Piana: Jaka piana? Była niska, szybko opadła do marnych resztek, nie osadza się na ściankach. [2.5]
Zapach: Nie ma co się męczyć na siłę, powtórzę opinię z Bearnarda Toffi: Magnus z aromatem toffi. Choć wiadomo, że jest sztuczny, pachnie całkiem przyjemnie. Co więcej, świetnie pasuje do ciemnego piwa [4.5]
Smak: Tu też wrażenia są zbliżone. Aromat, choć sztuczny, dobrze komponuje się z bazowym piwem, jakim jest Magnus. czuć też trochę owocków, sporo karmelu, słodycz na granicy tolerancji. [4]
Wysycenie: Tu z kolei coś się nie udało przy tej warce, bo wysycenie jest zdecydowanie za niskie. [3]
Opakowanie: Będę bezlitosny. Nie dość, że piwo nazywa się Black, to jeszcze jest "Special Edition". Aż się prosi, żeby zmajstrować mu porządną etykietę i wydawać by się mogło oczywiste, że powinna na niej dominować czerń. A co dostajemy? Nie dość, ze eta jest głównie biała, to jeszcze wygląda tak, jakby w Wordzie w 5 minut złożył ją ośmiolatek. Paskudztwo i totalne lekceważenie klientów. Kontra równie szpetna, kapsel czarny. [1]
Uwagi: "Special Edition", koń by się uśmiał...
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: za kolor niestety nie dam groszsa to nie czarne to kolor butelki po wlaniu do szklanki taki pozostaje [1]
Piana: opada dosyć szybko i kolor taki mieszany beż nie jest ładny [1.5]
Zapach: pachnie słodkawo bradziej karmelowo ale przyjemnie [2]
Smak: słodko słodko fajnie ale tylko na raz [2]
Wysycenie: tak jak powinno być [3]
Opakowanie: etykieta totalne dno niestety [1]
Uwagi:
Moja ocena: [1.9]
Comment
-
-
Przyłóż się proszę do opisów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor wpadający raczej w ciemny brąz, a nie w czerń jak sugeruje nazwa 'black' na etykiecie. W zasadzie nie odbiegający od innych Magnusów z serii. [4]
Piana: Dość słaba, opada normalnie, nie zostawia śladów na szkle. Mocne 3. [3]
Zapach: Jak dla mnie rewelacja. Kompozycja toffi która miesza się z lekką nutą karmelu Bardzo przyjemny, owocowy, słodki zapach sprawia, że piwo aż chce się spróbować [5]
Smak: Bardzo ciekawy smak, mimo że chemicznie wytworzony, to odczucie toffi jest na granicy dobrego smaku i tolerancji. Nie za słodkie. Bardzo pozytywnie i nie ma się czego przyczepić. [4]
Wysycenie: Troszkę za małe. [3.5]
Opakowanie: Klasyczny bączek, i tyle pozytywnej oceny. Etykieta to jedna wielka słabizna, mogli się bardziej postarać. [2]
Uwagi: Bardzo ciekawe piwko z całej serii Magnusów to jedno z lepszych jakie piłam.
Moja ocena: [4.125]Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, klarowny, lekko wpadający w czerwień. [4.5]
Piana: Nieźle, nieźle - dość obficie, drobno, beżowo. [4.5]
Zapach: Olejuju - wydawało mi się, ze ma do czynienia z klonem olsztyńskiego Szoko - słodko i waniliowo [2.5]
Smak: Jw. - waniliowa, mdła słodycz, przez którą przebija się lekka goryczka. [2.5]
Wysycenie: Niezłe, bąbelkuje dość długo. [3.5]
Opakowanie: Średnio pomysłowe, niewiele tu oryginalności, kapsel czarny. [3]
Uwagi: Spodziewałem się czegoś wytrawnego, a dostałem kolejny słodki ulep. Nie będę powtarzał.
Moja ocena: [2.875]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Szoko piłem wcześniej... Zresztą - nie ważne, kto od kogo zżynał, dla mnie obydwa są paskudne..."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelec_wyborowy Wyświetlenie odpowiedziKolor: za kolor niestety nie dam groszsa to nie czarne to kolor butelki po wlaniu do szklanki taki pozostaje [1]Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPrzyłóż się proszę do opisów.
Zostawiłem skrajnie <ACTA> ocenę koloru, ale pozostałe też są od czapy.
Arcie, Ty Czarcie, dobre słowo nie wystarczy - do kosza z nią!
Comment
-
Comment