Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Albertus Mocne
Collapse
X
-
Łódzkie, Albertus Mocne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Może odniosę się tylko do sloganów z blachy...
Zacznę od góry:
- wyrazista moc chmielu... chyba sobie żartują
- 7,2 % mocne... wyjątkowo to wyraźnie czuć
- o Wyjątkowym Smaku... no tak był wyjątkowo wyjątkowy
- intensywne... oj intensywnie brakowało dobrego smaku
- doskonałe... no to już przesadzili
+ gazu brak.... nie polecam! reszta na foto...
-
-
Wyraziste, wyjątkowe, intensywne, doskonałe = mocne- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, zbyt jasny jak na piwo mocne. [3]
Piana: Nietrwała, znika bardzo szybko, nie osadza się na szklance. [2]
Zapach: Ciężki, alkoholowo-słodowy, lekko metaliczny. [2]
Smak: Ponownie - słodkawo-słodowy z alkoholową otoczką. Goryczki brak. [2.5]
Wysycenie: Dość wysokie, optymalne jak dla mnie. [4.5]
Opakowanie: Nawet ładna graficznie puszka, jednak rażą głupawe slogany, brak ekstraktu, producent podany. [2.5]
Uwagi: Dostępne w marketach Aldi, za jedyne 1,75. Generalnie piwo ledwie pijalne, do szybkiego zapomnienia.
Moja ocena: [2.4]♪♫
♫
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, klarowny, całkiem ładny. [4]
Piana: Znika momentalnie, niemal bez śladu. Zostawia jedynie cienką otoczkę. [1.5]
Zapach: Jakiś dziwny. Niepiwny. Wwąchiwałem się jakiś czas po czym stwierdziłem, że ten zapach przypomina mi migdały, czy jakiś marcepan. W każdym razie dziwne toto i nie zachęca do spożycia. [2]
Smak: Słodkie, słodkie, słodkie. Z domieszką alkoholu. Nic poza tym. Ciężkie i chyba nie do dopicia. [1.5]
Wysycenie: Niewyraźne, lekkie. Chyba bardzo szybko to piwo pozostanie bez gazu. [2.5]
Opakowanie: Całkiem ładna puszka, nie kojarzy się z tanim marketowym mózgotrzepem, bardziej z jakimś koncernowym wyrobem (mi się kojarzy z mocnym okocimem). Wielki minus za kłamliwe slogany o wyrazistej mocy chmielu (jaki chmiel?), intensywne (oj tak, bardzo intensywnie słodkie), doskonałe (to już jakieś kompletne nieporozumienie). Brak ekstraktu. [3]
Uwagi: Piwo ledwie nadające się do picia. Ciężko wlać w siebie całą zawartość puszki. Przeraźliwie słodkie i mdłe (przez te "migdałowe" posmaki).
Nie do powtórzenia.
Moja ocena: [1.925]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, w sumie dość jasny jak dla tak "konkretnego" lagera. [4]
Piana: Biała, całkiem drobna i wysoka, ale niezbyt trwała. Jak na piwo mocne, to i tak naprawdę nieźle... [4]
Zapach: Winno-alkoholowy. Tylko. [2]
Smak: Drapiący alkohol, jakieś posmaki słodowo-karmelowe, nic ciekawego. [2]
Wysycenie: Średnie, OK. [4]
Opakowanie: Czego się spodziewać? Stylistyka marketowa - czarna pucha, z czerwono-kremowo-złotymi dodatkami, w oczy biją wyeksponowane procenty... [3]
Uwagi: Kupione w Aldi z dociekliwości naukowej i lokalnego sentymentu do Browarów Łódzkich..., mimo, że oczekiwania miałem niewielkie, to i tak się zawiodłem... .
Moja ocena: [2.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładne złoto z odcieniem pomarańczowym. [4]
Piana: Na początku nie mała a "na potem" cienka warstwa ze śladami na szkle. [3]
Zapach: Coś po czesku ale z polskim szlifem czyli kukurydza z piwnicą. [3]
Smak: Słodkawe, słodowe, kukurydza resztę wygładza. [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Tandeta do marketów... znaczy do Aldi. [3]
Uwagi: Po kilku latach znowu kontakt. Chyba jest lepiej niż kiedyś. Płynna kukurydza robi swoje Lekko zmodyfikowana grafika.
Moja ocena: [3.1]Last edited by Javox; 2015-07-15, 11:00.
Comment
-
Comment