Nowa marketówka z Browarów Łódzkich, robiona na zlecenie sieci Aldi. Alk. 4,2%. Wzornictwo puszki (jak i sama nazwa) to prymitywna podróbka Grolscha . Samo piwo wydaje się być klonem Lodwara: lekkie, ale nie wodniste w smaku, ze słabowitą goryczką. Cena - 1,45. Dokładny opis dodam jak piwo pojawi się w ARTomacie.
Łódzkie, Grost Lager Beer
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, złotawy, dość jasny ale stosowny do niedużego ekstraktu [3.5]
Piana: Biała, raczej gruboziarnista, ale dość trwała, do końca zostaje obrączka. [4]
Zapach: Trochę słodowy, trochę piwniczny, z delikatnym chmielem w tle. [3.5]
Smak: Lekkie w smaku, trochę przeszkadza dziwna kwaskowatość, goryczka mizerna, ledwie zauważalna. Piwo nie jest jednak wodniste. [3]
Wysycenie: Trochę za słabe, pod koniec degustacji brakuje bąbelków. [3.5]
Opakowanie: Jak na zdjęciu powyżej, marna podróba Grolscha, brak ekstraktu, na szczęście producent podany co w marketówkach nie jest regułą. [2]
Uwagi: Cena 1,45 w markecie Aldi.
Moja ocena: [3.275]♪♫
♫ -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [4]
Piana: Niewysoka i szybko znikająca, niemal zaraz po nalaniu. Zostawia delikatny meszek i drobne zacieki na szkle. [1.5]
Zapach: Charakterystyczny zapach slodowej, marketowej wody. Nie odrzuca, ale też nie zachęca. Zapowiada lekkiego słodowego lagera. [3]
Smak: Zgodnie z zapachem piwo jest lekkie, słodowe, bez cienia goryczki. Nie jest słodkie, więc nieźle orzeźwia. Dosyć mocno rozwodnione, ale nie odrzuca swoim smakiem. Spokojnie można wypić cały kufel, a nawet więcej. Takie małowymagające lekkie tanie piwo. [3]
Wysycenie: Dość wysokie, ale odpowiednie. Dobrze orzeźwia, nie siadając na żołądku. Nie trzyma niestety piany. [3.5]
Opakowanie: Puszka kolorystyką przypominająca Lecha lub Heinekena. Brak składu, brak ekstraktu. Reszta widoczna na zdjęciu powyżej. [3.5]
Uwagi: Piwo znośne, w dobrej cenie - wypijalne, kryzysowe.
Moja ocena: [2.95]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Wpadliśmy sobie dziś do Aldiego po jakieś piwko do pizzy, jako że i tak wybór był biedny, postanowiliśmy zaszaleć i wybrać piwo które wyglądem puszki aż krzyczy: "jestem podróbą Grolscha!! Mam nadzieję że tego nie zauważysz i i tak mnie kupisz!!"
O ile zapach jeszcze nie zwiastował tragedii - tak jak określił to wrednyhawran: "marketowa woda", to smak był paskudny: rozwodniony napój alkoholowy przepuszczony przez brudną skarpetę. Nawet kolega którego kubki smakowe są zaprawione w bojach niewyobrażalną ilością Harnasia nie dał rady dopić. Odradzam bardzo serdecznie.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, klarowny. Jak na lekkie piwo, może być. [4]
Piana: Pęcherzyki różnej wielkości z przewagą tych małych. Trwała, do końca trzyma się kożuch, zostawia osad na szkle. [4.5]
Zapach: Słodowo-warzywny z nutką chemii. Generalnie podobny do innych tanich marketówek. Bywało gorzej, można się przyzwyczaić. [3]
Smak: Nieduża gorycz i nieduża kwasowość. Duże za to metaliczne posmaki, które są od początku i znacząco psują całe wrażenie. Piwo jest całkiem treściwe. [2]
Wysycenie: Bardzo słabe, już w połowie picia gazu brak. [1.5]
Opakowanie: Często można spotkać opakowania inspirowane popularnymi produktami, ale to już jest moim zdaniem przesada. To bezczelna podróba puszki Grolscha. Te same barwy, podobna czcionka i wzór. Nazwa też może budzić jednoznaczne skojarzenia. Przy tym brak info o ekstrakcie. [1.5]
Uwagi: Nadaje się do picia, czym chyba całkowicie wypełnia swoją rolę.
Moja ocena: [2.65]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, adekwatny. [4]
Piana: Obfita i trzyma się nieźle. [4]
Zapach: Bez emocji. Mało intensywny. [3]
Smak: Dokładnie tak samo jak zapach. Takie tam sobie. Lurowate. Pijalne, ale nic więcej. [3]
Wysycenie: Średniowyższe. Jeśli ma być to napój gaszący pragnienie i orzeźwiający, adekwatne. [4]
Opakowanie: Nie wiem, czy jest sens pisać coś więcej niż przedmówcy. Trąci żenadą. [1.5]
Uwagi: 1,44 zł w Aldim w Łodzi.
Moja ocena: [3.125]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto. [4]
Piana: Tylko na początku. Na dłużej niepełna warstewka. Na szkle prawie nic. [2]
Zapach: Jabłko w rozpuszczalniku. [2]
Smak: Słodkie, rozpuszczalnikowe i taka też mała niesmaczna goryczka. [2]
Wysycenie: Średnie. Lekko gryzie. [3.5]
Opakowanie: Proste tym razem udające inne piwo niż Grolsch. [3]
Uwagi: Tragiczne i niesmaczne. Zakup przypadkowy w Aldi Kraków.
Moja ocena: [2.225]Last edited by Javox; 2015-07-14, 09:26.Comment
-
Comment