Piwo gotowe do oceny
Grill de Brasil Wa-wa, Koźlak
Collapse
X
-
Grill de Brasil Wa-wa, Koźlak
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-bordowo-brązowy, moim zdaniem powinien być ciut ciemniejszy ale ogólnie ok [4.5]
Piana: zdecydowanie najsłabszy element w piwie, po podaniu ok cm kożuszek, który powoli opadał, na końcu została jedynie cieniutka warstwa na powierzchni [2.5]
Zapach: miły, choć słabo wyczuwalny, sliwokowo(?)owocowo-karmelowo-porterowy [4.5]
Smak: w smaku pełne, treściwe, pełne, aksamitne,lekka słodowośc z delikatną pestkową goryczka i bardzo milą owocową wytrawnością, lekko przygaszoną [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: gdyby kelnerka przyniosłaby podstawki było super, ale podstawki sam musiałem brać [4.5]
Uwagi: Ogólnie bardzo dobre piwo, świetnie się piło, smakowało, kończyło za szybo
Moja ocena: [4.325]Last edited by becik; 2011-08-01, 18:06.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz z czerwonymi przebłyskami, zupełnie klarowny. Bardzo ładny. [5]
Piana: Średnio wysoka, lekko beżowawa, opada do szczelnej warstwy, lecz słabo osadza się na ściankach. [3.5]
Zapach: Przede wszystkim czuć orzechy, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Poza tym odrobina owocków i karmelu, a także lekka ziarnistość.
Zapach jest trochę za słaby i troszkę za mało koźlakowy, ale mimo to przyjemny. [4]
Smak: Piwo jest bardzo treściwe, gęste, takie "misiowate" w smaku, z leciutkim alkoholem, słabą orzechowością i owockami w tle. Wszystkie te elementy tworzą bardzo fajną, udaną kompozycję. Do pełni szczęścia brakuje mi troszeczkę większej goryczki, bo była niemal zerowa. [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, ale dobrze to pasowało do charakteru piwa. [4.5]
Opakowanie: Odpowiednie szkło, wafel, cały wygląd lokalu. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, mętny, tu nie mam się do czego przyczepić. [4.5]
Piana: drobno i średnioziarnista, utrzymywała się do końca, ok. [4]
Zapach: Praktycznie brak, może dlatego że piwo było podane za zimne. [2]
Smak: Jakiś dziwny mlekowy posmak i nieprzyjemna gorycz, której źródła nie upatrywałbym w chmielu. [2]
Wysycenie: Zdecydowanie za niskie jak na pilsa. [2.5]
Opakowanie: Kufel i wafel ok, otoczka lokalu już nie. [3]
Uwagi: Zawiodłem się, do bierhallowskiego pilsa to piwo nie ma startu
Moja ocena: [2.4]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. NTP
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2011-08-28, 21:26.
Comment
-
-
Oceniasz chyba nie wtym wątku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Podobno recpetury na piwo w Warszawie i Łodzi są identyczne, widzę jednak różnicę w ekstrackie oraz alkoholu. Nie jest przypadkiem błąd, czy może te piwa są jednak inne?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pszeniczny Koźlak
To zdecydowanie nie moja bajka. Koźlak z pszenicą to subiektywnie oczywiście słabe połączenie. To nie ciężki, aromatyczny, karmelowy Koźlak to raczej ciemna pszenica i do tego z tymi samymi wadami co jej jasna siostra. Ogólnie bursztynowy w kolorze kwasiorek.Ultima forsan
Comment
-
-
To jest koźlak czy pszeniczny koźlak?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo jest koźlak czy pszeniczny koźlak?Ultima forsan
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mrkowal Wyświetlenie odpowiedzize słów piwowara pszeniczny koźlakUltima forsan
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziTo czemu piszesz w tym temacie?
Ja tam na otwarciu piłem koźlakaUltima forsan
Comment
-
Comment