Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, Pils
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, Pils
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Punkt 5 ARTomatowego Regulaminu mówi: nie oceniaj piw przeterminowanych jeśli zauważalne są oznaki zespucia. Ciekawe czy podobną zasadę stosuje się do piw niedoleżakowanych?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
No to pojedźmy bez ARTomatu
Kolor - złoto-pomarańczowy, mętny
Piana - średnio-niska, szybko opadająca
Zapach - na pącząktu nie bardzo byłem w stanie coś wyczuć, dopiero pod sam koniec wyczułem, że coś mi to brzęczką chyba zalatuje
Smak - piwo gęste, o maślanym posmaku by na końcu z minimalnej goryczki przejść w gorzkawość której posmak przez dłuższy czas pozostawał w gardle.
Wysycenie - zdecydowanie za duże, jak w napoju gazowanym, jednak na końcu już tylko ledwo wyczuwalne
Opakowanie - kufel dedykowany, podany na równie dedykowanej podstawce (jedyny plus)
Uwagi - piwo podane po ok. 15 minutach od zamówienia, barmani/nki kompletnie zieloni w temacie piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPunkt 5 ARTomatowego Regulaminu mówi: nie oceniaj piw przeterminowanych jeśli zauważalne są oznaki zespucia. Ciekawe czy podobną zasadę stosuje się do piw niedoleżakowanych?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jeśli go browar wypuszcza w świat, to znaczy że wg producenta jest już terminowe i (nie) liczy się z konsekwencjami...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPiwo gotowe do oceny
Coś się komuś pokręciło.
Comment
-
-
No pokręciło , zgłoś to do tematu zmiana parametrów.Last edited by Pendragon; 2011-08-16, 23:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Piwo co najmniej dobre. Zapach może ciut trącił alkoholem, ale w smaku już nic z tych rzeczy. Przyjemna "ziemistość" - skojarzył mi się Kormoran z tym swoim posmaczkiem. Może trochę za mało odsłodowej słodyczy, ale w końcu to pils. Chmiel nadawał goryczki; malutko ziołowości. Wysycenie idealne, szczypiące lekko w język.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo jasnożółty, metne [4]
Piana: obfita zaraz po nalaniu, szybciutko opada pozostawiajac obręcz wokół szkła [2.5]
Zapach: słaaabiutki, to co czuje to wodnistość i leciutki zapach słodu [2.5]
Smak: średnie jesli chodzi o pełność, momentami mam wrażenie, że jest zbyt wodniste, to co dominuje to mocny chmielowy posmak, dośc mocna goryczka, leciutkie słodowe akcenty po bokach jezyka [3]
Wysycenie: zbyt mocne, piwo za bardzo szczypie w język [3]
Opakowanie: zakupione na wynos ale na miejscu firmowe szkło, firmowy wafel, nic więcej nie trzeba [5]
Uwagi: ogólnie przeciętne piwo ale jak najbardziej wypijalne
Moja ocena: [2.925]Last edited by becik; 2011-10-15, 19:13.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladożółty, jakiś taki przygaszony, mętne. [3.5]
Piana: Nieobecna już przy podaniu, jedynie cieniutka obrączka przy ściance kufla. [1]
Zapach: Słodowy, dość wyraźny z nutami owocowymi. [4.5]
Smak: Dość przyjemny, słodowa chlebowość dopełniona orzeźwiającymi owocowymi posmakami z wyraźną chmielową goryczką. [4]
Wysycenie: Stanowczo za wysokie, bąble pracują jak w wodzie sodowej nieprzyjemnie szczypiąc w język, a każdy łyk powoduje uczucie nadmuchanego żołądka. [1]
Opakowanie: Kufel firmowy nawet fajnego kształtu lecz logo zbyt małe i niewyraźnie namalowane - praktycznie niewidoczne. Poza tym kufel o,4 l bez zaznaczonej miarki, nie mieści deklarowanej pojemności 0,5 l. Są firmowe podkładki co podnosi ocenę obniżoną przez kufel. [3.5]
Uwagi: Piwo smakowo się broni lecz tragicznie wysokie (jakby sztuczne) wysycenie i całkowity brak piany to duże mankamenty. Nie rozumiem też próby wciśnięcia 0,5 l piwa do kufla 0,4 l, czy to zaniedbanie czy świadoma próba naciągania klienta?
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Uwagi: Piwo smakowo się broni lecz tragicznie wysokie (jakby sztuczne) wysycenie i całkowity brak piany to duże mankamenty. Nie rozumiem też próby wciśnięcia 0,5 l piwa do kufla 0,4 l, czy to zaniedbanie czy świadoma próba naciągania klienta?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, może nawet lekko opalizujący, lekko mętny. [3.5]
Piana: Białokremowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmielowo-ziołowy. [4]
Smak: Łagodna goryczka, w tle akcenty ziołowo-pokrzywowe, chociaż pierwszy łyk był zdominowany chlebowością. [4]
Wysycenie: Jak na browar restauracyjny, to dość wysokie. [4]
Opakowanie: Litrowa krachla z etykietą browaru i banderolką określającą piwo, eta estetyczna, OK. [4]
Uwagi: Kupione na wynos w browarze, fajnie, że jest taka możliwość dla zmotoryzowanych piwoszy , mogłyby też być mniejsze flaszki...
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment