Grybów, Siekierezada
Collapse
X
-
-
Bez zbednych ceregieli od razu na wejsciu dowiedzielismy sie, ze piwo to warzy Grybow. Bieszczadowe zreszta tez (to info ze sklepu w Lancucie. )
Samo piwo niezle, a napewno o nieba dwa lepsze od Lezajska.0
sorki za brak ogonkow, ale nie wiem jak w tym szajsie sie je produkuje.Dick Laurent is dead.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, przy woltażu 6% trochę to niepokoi... [3.5]
Piana: Brudnobiała, drobna, niewysoka i raczej nietrwała. [3]
Zapach: Zaskakująco silny chmielowy, poza tym jednak w zasadzie nic. [3.5]
Smak: Śladowy kwasek na początku, dalej przyzwoita goryczka. Budzi to nadzieje na więcej, ale dalej znów jest "plaskato". [3.5]
Wysycenie: Całkiem sporo bąbelków, robi orzeźwiające wrażenie, tylko ten woltaż... [4]
Opakowanie: W zasadzie identyczne, jak S. Ciemne, tyle, że na czerwonym tle. Podobnie, jak tam, zarówno kultowa, tytułowa literatura, jak i Bieszczady zasługują na lepszą promocję. [2]
Uwagi: Piwo wydaje się być niezłym orzeźwiaczem po zejściu z połonin, ale przy większym orzeźwieniu zdradliwy może być (niewyczuwalny) woltaż. Podeszło mi lepiej niż brat-ciemniak.
To także przytargał na zlot Slavoy (tzn. w sumie przytargał chyba na grzbiecie mundek, który zaraz potem odwalił kitę...). Dzieńki, dzieńki.
Moja ocena: [3.4]Comment