Nowa partia...
Lech, Żubr Ciemnozłoty
Collapse
X
-
Jedyne w co KP laduje kase to marketing. Wystarczy wejsc na ich strone i poczytac. Swoje niepijalne wynalazki reklamuja jak osmy cud swiata!
Tu mamy to samo. Zrobili odchudzona wersje, tanszym kosztem, a haslo marketingowe: "Nowa bogatsza receptura". Tiaaa... Wiecej cukru w cukrze"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Z początku było bardzo smaczne, potem gdzieś popsuli to piwo i nie mialem już ochoty do niego wracać. Ogolnie smak mi nie zostal w pamieci od tamtego czasu. Wole sobie wydać na kase Zywieckiego Portera niż tego pseudo -bocka.Ostatnia zmiana dokonana przez chris1985; 2012-11-03, 15:17.Tylko moje piwo mnie rozumie...
Comment
-
-
Bo to oszukiści są.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Wypiłem... nie było najgorsze... choć nie miało szlifu naturalności i trochę gryzło
Jakby się nie pogorszyło to lepsze będzie /dla mnie/ od zwykłego Żubra... czasem można sięgnąć...
Ma smak piwa, jest tylko trochę słodkie i ma goryczkę chociaż chyba tzw techniczną
Comment
-
-
Poprzednio próbowałem wersji z 2011 r. Oczywiście smaku dokładnie nie pamiętam, ale smak nie wydaje się być wyraźnie gorszy. Na pewno lepszy niż zwykły Żubr. W smaku czuć goryczkę i jest dobrze nagazowane. Generalnie lepsze niż typowe jasne piwo, ale i droższe - 3,49 zł w Stokrotce.
Comment
-
-
Drogo. W zwyklym sklepie na moim osiedlu placilem 2,80. A obok stalo podobne i duzo lepsze - "Miloslaw Marcowe" za 3,40.
Nowe jest lepsze niz wersja zeszloroczna. Przynajmniej zmniejszyli woltaz i juz tak nie wali spirytem
Piana oranzadowa - pojawia sie i znika. Kolor herbaciany. Zapach owocowy. Slodowe z odrobina winnego kwasku. Lekko wodniste."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgodny z nazwą czyli ciemnozłoty. Pełna klarowność. Minus za matowość barwy. [4.5]
Piana: Tylko przez chwilę po nalaniu jest w dobrej formie. Szybko dziurawieje i zanika najpierw do cienkiej warstwy a później do zera. [3]
Zapach: Z początku niewuczuwalny, później wyczuwalna słodkawość, a jeszcze później delikatny rozpuszczalnik. [3]
Smak: Dość pełny, słodowy. Jak na koncerniaka zaskoczenie bo nie ma żadnych nieprzyjemnych posmaków. Jednowymiarowy, na pewno nie "bogaty" jak zapewniano na kontrze. Jako marcowe daje radę. [3.5]
Wysycenie: Dość umiarkowane To też zaskoczenie w przypadku wysoko nasyconych koncerniaków. [4]
Opakowanie: W opakowaniu nic nie razi i nic nie zachwyca. Co do zapewnień o "bogatym, intensywnym smaku" to może być to prawda tylko w porównaniu z innymi koncernowymi lagerami. Plus za podanie ekstraktu. [3]
Uwagi: Spróbowałem tego piwa tylko dlatego, że w jego reklamie wystąpił kolega z blogu piwnygaraz.pl (znany na bbiz jako Maidenowiec). Piwo jest spokojnie pijalne ale w zalewie piwnej słodyczy takie piwo nie jest niczym wyjątkowym.
Moja ocena: [3.325]Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2013-01-06, 17:56.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Maidenowiec przebrany za Żubra?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziMi strona piwnygaraz.pl się nie wyświetla.
Już jej nie ma czy jeszcze nie ma?
Comment
-
Comment