Kormoran, Zdrój Świętokrzyski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: złocisty [5]
    Piana: średnio wysoka ale dosyć trwała, później podtrzymywana bąbelkami [3.5]
    Zapach: słodowy, średnio intensywny, taki jakby „przepalony”, ale ta nutka jest na granicy wyczuwalności [3.5]
    Smak: słodowy z minimalną owocowością, trochę chlebowy, prawie bez goryczki, ale ogólnie dość przyjemny, ciekawe o ile jeszcze lepszy by mógł być przy niższym odfermentowaniu [4]
    Wysycenie: dosyć wysokie, dobrze podtrzymuje pianę [5]
    Opakowanie: z pewnym pomysłem ale mz. Kormoran się ostatnio rozmienia na drobne, poza tym wszystkie informacje podane [3.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [3.85]
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny. Niby klasyczne złoto, ale w tym wypadku odcień jest bardzo ciekawy, żywy, intensywna barwa [4.5]
      Piana: Bardzo duży plus tego piwa. Obfita, sztywna, gęsta, potem nieco opada [4.5]
      Zapach: Ciekawy. Delikatna słodowość wymieszana z niestety lekkim masłem, ale też ciekawym aromatem. Jakby orzechowym? [4]
      Smak: Fajny oryginalny smak. Dominuje ciekawa słodowość, za nią lekka, nieco za mało intensywa chmielowa goryczka. Do tego trudna do nazwania jakby owocowo-orzechowa nuta. Goryczka zdecydowanie mogłaby być nieco większa, ale ciekawe posmaki czynią konsumpcję całkiem przyjemną [4]
      Wysycenie: Nieco za niskie [3.5]
      Opakowanie: Ciężko ocenić. Prymitywna, infantylna etykieta w stylu PRL-u, ale taki był cel producenta, czemu daje wyraz ("klasyka PRL-u") [3.5]
      Uwagi: Piwo z datą 8.11.2012

Moja ocena: [4.025]
      Last edited by chechaouen; 2012-10-17, 20:12.

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedzi
        Etykiety pewnie nie zamawiał Kormoran tylko Dionizos i to do nich trzeba mieć pretensję, a nie do Kormiego. Kormi swoją robotę wykonał, czyli uwarzył dla nich piwo. Sprawa informacji o piwie, jego marketingu, dystrybucji leży już po stronie Dionizosa.
        Kormi?! No proszę Cię...
        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Browar-Besko
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.06
          • 317

Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
          Smak zrównoważony, chmielowo-bananowy z nutą orzechów laskowych. Piana bardzo gęsta i długo utrzymująca się, jak bita śmietana z wiejskiego mleka. Piękny miodowo-złoty kolor, jak widać na zdjęciu.
          Cena 3,50 zł.
          Attached Files

Comment

• Browar-Besko
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.06
            • 317

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękny miodowo-złoty [4.5]
            Piana: bardzo gęsta i długo utrzymująca się, jak bita śmietana z wiejskiego mleka [4.5]
            Zapach: przyjemny, chmielowo-pomarańczowy [4.5]
            Smak: zrównoważony, chmielowo-bananowy z nutą orzechów laskowych [4.5]
            Wysycenie: prawidłowe [4.5]
            Opakowanie: mogłoby być ładniejsze, , na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie, czarny kapsel [3.5]
            Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)

Moja ocena: [4.45]

Comment

• remikola
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.06
              • 188

Zdrojowe? Myslalem ze na reklamach i etykietach piwa nie wolno uzywac okreslen sugerujacych jego zdrowotny wplyw. Przeciez w piwie jest alkohol, a alkohol nie moze byc zdrowy! Zabawne ze po zmianie ustrojowej polska prawica zaczela zaostrzac absurdalne przepisy wywodzace sie ze stanu wojennego i ustawy antyalkoholowej.
              Pivo je gorivo!

Comment

• Mario_Lopez
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.08
                • 991

No i po dosyć długich poszukiwaniach, udało mi się dzisiaj znowu znaleźć to piwo w sklepie. Próbowane jakiś czas temu zachwyciło mnie, i tym razem nie było inaczej, jak dla mnie to najlepsze piwo warzone w Kormoranie, muszę zrobić większy zapas
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6410

Zapach - żołędziowo... owocowy
                  Kolor - jasny, bardzo jasny bursztyn
                  Piana - na początku średnia, na dłużej obwódka
                  Gaz - średni /do końca/ ok
                  Smak - żołędziowo - słodkawawo - slodowy ze znośną goryczką...

Piwo raczej orzeźwiające ale na języku zostaje dziwny posmak...

W całokształcie może być... ale gdy lepszy wybór innych piw to to zostanie na półce...

Na kontrze m.in. ekstrakt oraz kto dla kogo i co wyprodukował....

Comment

• DariuszSawicki
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2012.08
                    • 2869

Wygląd piwa jest bardzo ładny, tak jak na zdjęciu u Browar-Besko.
                    Piana gęsta, długo oblepia szkło. Kożuszek trwa do końca.
                    Jestem pod wrażeniem, po pięciu minutach piana dalej jest.
                    A myślałem, że to kolejny Dionizos od Kormorana.( tak pewnie jest).
                    Etykieta jak z PRL-u, tak miało być.,
                    W zapachu już bez jaj. Przyjemne połączenie słodu z chmielem z naciskiem na ten pierwszy składnik.
                    W smaku duży woltaż alkoholu jest nieźle ukryty. Szkoda tylko, że za zaciemniacza robi słód a nie chmiel.
                    Niezłe piwo do wypicia z datą do 05. 11.2013

Comment

• corsano
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2013.05
                      • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, klarowny [5]
                      Piana: Umiarkowane obfita, średnipęcherzykowa, jak na lagera nawet trwała, ładnie oblepiająca ścianki [4]
                      Zapach: Średnio intensywny, słodowy, miodowy i warzywny - DMS [4]
                      Smak: Dość pełne, słodowe, lekki alkohol, goryczka średnia - przyjemna [3.5]
                      Wysycenie: Niskie, dobre [4]
                      Opakowanie: Etykieta lekko dziecinna, ogólnie słabo ale nie ma tragedii, kapsel pusty czarny [2.5]
                      Uwagi: Warka do 20.08.2014

Moja ocena: [3.775]

Comment

Przetwarzanie...
                      X