Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Grodzkie Niefiltrowane
Collapse
X
-
Głubczyce, Grodzkie Niefiltrowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Świat się kończy, Głubczyce poszły w innowacje... No, ale skoro i KP idzie, to czemu nie oni? (Chociaż pierwszą myśl miałem taką: „musiało im się coś porządnie zepsuć, skoro niefiltra wypuszczają”).
Sam produkt wizualnie prezentuje się nieźle. Bo i puszka całkiem ładna (tonacja brązowo-beżowa, oczywiście nieśmiertelne kłosy musiały się znaleźć), i kolor niebrzydki, jasnozłocisty, mętność też odpowiednia. Piana drobnopęcherzykowa, wysoka i trwała. Wysycenie całkiem dobre.
Gorzej z zapachem – połączenie apteki z mydlarnią – i smakiem – kwaskowo-mdłym, mało przypominającym piwny smak. Chmiel niewyczuwalny w żaden sposób.
Reasumując: tandeta. Może to celowy sabotaż w segmencie niefiltrowanych? W Biedronie kosztuje 2,29; lepiej dołożyć złotówkę i kupić litr Sarmackiego.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, złoty, mętny (choć nieco mniej niż np. pszeniczniaki) [5]
Piana: Średnio obfita, gęsta, trwała, opadając lekko oblepia kufel. [4]
Zapach: Intensywny ale nieprzyjemny, ostry, kwaśno apteczny, z wyczuwalną drożdżową nutą i lekką słodowością. [1.5]
Smak: Po wrażeniach zapachowych zastanawiałem się czy nie wylać ale żyłka odkrywcy wygrała z rozsądkiem. Na początku czuć dziwną słodkawo kwaśną mieszankę, po chwili gorzkość (nie goryczkę), gdzieś w tle lekki drożdżowo chlebowy akcent. Całość jest średnio treściwa, pozostawia w ustach kwaśno gorzki posmak, tak naprawdę niezbyt przypomina piwo. [2]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ładna, rzucająca się w oczy puszka, brak ekstraktu. [4]
Uwagi: Kupione w Biedronce za 2,29zł.
Warka 29.10.2011
W połowie kufla poszło do zlewu, nie chciałem się męczyć. Na początku myślałem, że jest zepsute ale po poście Wujcia widzę, że ono po prostu tak ma...
Moja ocena: [2.375]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziLudzie co wy za ściemę walicie byłem we wszystkich biedronkach w Czestochowie i nigdzie tego "rarytasu" nie ma.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, ładny, wpada w pomarańczowy [4.5]
Piana: gęsta, trwała, obfita [4.5]
Zapach: czuć kwas i metaliczność [2.5]
Smak: dość płaskie, wodniste, jak uparcie poszukałem to w tle jakieś nuty słodowe ale i one muszą się przebijać przez lekką kwaskowość - bez dramatu, ale nie powala [3]
Wysycenie: ciut za słabe [3.5]
Opakowanie: ładne kolorystycznie, ale jednak to puszka (taka jak na zdjęciu) [3.5]
Uwagi: Z rzeczy dostępnych w Biedronce chyba najlepsze, ale marne to pocieszenie - nie będzie to stały punkt mojego menu piwnego
Moja ocena: [3.1]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Comment