Całkiem przyjemne piwo. Pite na budowie wprost z puszki smakowało. Jeszcze kiedyś spróbuje na spokojnie w domu.
Głubczyce, Grodzkie Niefiltrowane
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mętny, ale nie mocno. [4]
Piana: Wysoka, początkowo drobnopęcherzykowa. Opada po kilku minutach do cienkiej warstwy, lekko brudząc ścianki. Do końca pierścień i wysepki. [4]
Zapach: Początkowo lekko kwaskowy, w tle delikatnie słodowe akcenty i delikatny chmiel. Po ogrzaniu w tle pojawiają się drożdżowe akcenty. Bardzo przypomina mi Lagerowe. [4]
Smak: Początek nieco wodnisty, mało słodowy. Po chwili dominuje dość mocna goryczka, ale nieco gryząca w finiszu. W tle drożdżowe posmaki i lekka kwaskowość. Przyzwoite, a jak na Głubczyce to rewelacja. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4.5]
Opakowanie: Ładna puszka, ale zbyt mocno przypomina amberowskiego Natura. [3.5]
Uwagi: Z datą 13.04.2012. Pozytywne zaskoczenie, wypite ze smakiem.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Uwagi: Z datą 13.04.2012. Pozytywne zaskoczenie, wypite ze smakiem.
kolor ładny, mętny żółto słomkowy, zapach nie zachęcający, ale w smaku przypomina mi pszeniczne, lekko kwaśne, poprzez delikatny słód z dobrym finiszem goryczki
Mi posmakowało i pewnie kupię je jeszcze raz
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, lekko mętny. Po zamieszaniu i wlaniu końcówki całkowicie nieprzejrzysty. [4]
Piana: Nieduża, drobne pęcherzyki. Opada do niepełnego kożuszka, który utrzymuje się do końca. Nie pozostawia osadu na ściankach [3.5]
Zapach: Drożdżowy, dość silny. Lekko wyczuwalny DMS. Ogółem nie najlepszy. [2.5]
Smak: Początek to kwas, drewno i etanol. Z czasem robi się jednak lepiej. Kwasowość ustępuje miejsca goryczce, pojawiają się chlebowe posmaki. Koniec mocno drożdżowy. Całość wypada lekko na plus. [3.5]
Wysycenie: Prawie idealne, pod koniec jest trochę za słabe. [4.5]
Opakowanie: Ze wszystkich z kłosami, chyba najlepsze. Naprawdę ładna puszka. Chociaż przydałaby się informacja o zawartości ekstraktu. [4.5]
Uwagi: W Głubczycach chyba naprawdę starają się zrobić coś fajnego, tylko nie do końca im to wychodzi.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45 Wyświetlenie odpowiedziJuż z 10 zwiedziłem (w 3 miastach)Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłote, raczej mętnawe niż mętne. [4]
Piana: Dość obfita i gęsta na początku, dość szybko jednak znika. [3]
Zapach: Nie odstręczający a wręcz zachęcający - mocna nuta słodowo-chmielowa. [3.5]
Smak: Lekka kwaskowość plus goryczka. Na pewno piwo jest inne od niepasteryzowanych koncerniaków - zaryzykowałbym stwierdzenie, że nawet na lekki plus [4]
Wysycenie: W normie. [3.5]
Opakowanie: Takie trochę wtórne - przypomina Ambera Natur. [3.5]
Uwagi: Zakupione w lokalnej BIEDRONCE. Wrażenia raczej in plus - co rzadko się zdarza po konsumpcji piw z Głubczyc.
Moja ocena: [3.675]Ostatnia zmiana dokonana przez Czapayew; 2012-02-21, 21:27."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment