Kasztelan ma nowy woltaż, teraz ma 5% alkoholu. Piana słaba i jałowa, zapach nijaki, smak wszystko rozmyte, niewielka goryczka, trochę słodu, bez szału. Dawno nie piłem polskiego piwa, ostatnio same niemieckie, które biją na głowę ten wyrób. Ocena 2/6.
Okocim, Kasztelan Niepasteryzowane
Collapse
X
-
I Kasztelan się postarzał, ale nie wyszło mu to na dobre.
Na etykiecie brednie o Sierpcu odmienianym przez wszystkie przypadki, a warzone w Brzesku. W zapachu nijako rzeczywiście. W nucie dolnej brzeczkowo. W smaku trochę kwaśno, trochę brzeczkowo, chmiel na końcu, ale krótki. Target tego piwa nieznany, nawet niewiadomo co to ma to być. Lidl 2,89. Wątpię czy skuszę się na inne odnowione odsłony.Ostatnia zmiana dokonana przez Petitpierre; 2020-07-02, 10:55.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Comment
-
Lekki lagerek, aktualnie z alko 4.6%
Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoty bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z nutką żywiczną (jakby Żatecki)
Smak - trochę płaska słodowość, posmaki ryżowe, goryczka gorzkawa... nie za duża,
Znośne, lekkie piwo... może to kolejna opcja do grillaComment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
Piwa zgłoszone do Konkursu
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Birell Lager...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Dzień dobry,
poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Serdecznie pozdrawiam!-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2025-03-02, 14:34 -
-
Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment