Sulimar, Trybunał Trójsłodowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Feti
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.10
    • 801

Pite u znajomego zaraz po Tyskim ( w gościach się nie wybrzydza). Przez kontrast z bezsmacznym naszym najlepszym całkiem dobre piwo. Dość treściwe, słodowe, goryczka znikoma, bardzo znikoma, piana za to bardzo ładna. Piwo na 3+ ( pewnie przez kontrast z Tyskim).

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Kolo przepiękny, bursztyn.
      Piana znikoma i od razu znika.
      W zapachu czuć słodycz i delikatny karmel
      W smaku słodycz, później słodycz przebija się oryczka i karmelek. Pomimo dość wyczuwalnej słodyczy piwo jest wypijalne i dość smaczne (a przypominam, że nie lubię słodkich piw)
      Ogólnie za cenę w okolicach 2,5zł dobre piwko na złamanie i przesycenie się lagerowym smakiem.
      Polecam, ale szału to piwo nie robi.

Faktycznie coś z ich bio-upa ma w sobie i jest w podobny deseń.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• laurentius
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.12
        • 64

Ciekawe ale bez szału

Całe szczęście, że ma dobrą kwasowość, bo ona radzi sobie ze słodyczą tego piwa przy delikatnej goryczce. Zapach całkiem przyjemny - trawiasto-owocowy plus gryczane niuanse. Niestety czasami wyskakują jakieś żelazisto-chemiczne wątki. W sumie dość złożone, z miarkownym wysyceniem.

Ma jednak w sobie jakąś-takąś niezdarność, podobnie jak niezdarna jest pseudo-staropolszczyzna na wspominanej już kontretykiecie.

Popijać będę.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

Piwo co najmniej poprawne, choć warte ponownego spróbowania. Abstrahując od składu dobrze wysycone, z poprawną pienistością, czyste, słodowe, z lekką goryczką. Co więcej trzeba? Dla przeciętnego konsumenta rzecz jasna... Etykieta ładnie skrojona, z pastelowym tłem i rzucającą się nazwą na pierwszym planie. Jeśliby tylko jeszcze cena była przystępniejsza...

Comment

• Feti
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.10
            • 801

Tak z ciekawości, ile ? W Płockim PiP 2.79. Już opinia bez kontrastu w postaci Tyskiego. Przeciętne piwa, ale jak na Polskę to całkiem dobre.

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

No ja to 4 złocisze z groszami zapłaciłem. Za 2,8 i pod nosem to kupowałbym częściej.

Comment

• Feti
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.10
                • 801

Premiunizacja jak się patrzy. Nie wiem, jak się to w bełkocie marketingowym zwie, ale to takie piwo między supermegapremium , jaki dla Sulimara jest Cornelius a marketowymi alkoholojebmózgowcami za 1.29.

Comment

• barthez
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2005.07
                  • 367

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnosłomkowy, wg mnie bez zarzutu. [5]
                  Piana: Dosyć obfita, chociaż moim zdaniem zbyt szybko opadła, później utrzymywał się delikatny kożuszek z piany. [3.5]
                  Zapach: Mało intensywny, delikatnie miodowy. [3]
                  Smak: Jak dla mnie trochę zbyt słodkie (być może ze wględu na słód karmelowy, który również figuruje w składzie), nie wyczuwam jakichś specyficznych nutek smakowych, w tle pojawia delikatna goryczka i drożdżowy posmak. Brakuje nieco treściwości, wg mnie jest po prostu za bardzo neutralne w smaku. [3.5]
                  Wysycenie: Mogłoby być trochę mniejsze. [3.5]
                  Opakowanie: Bezzwrotna butelka 0,5 l przypadła mi do gustu, etykieta bardzo estetyczna i zawierająca wszystkie niezbędne informacje, kapsel również ładny - dedykowany. [5]
                  Uwagi:

Moja ocena: [3.475]

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3606

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnożółty, jakieś ekstra słody są [4]
                    Piana: biała, zwarta, w miarę trwała - co znaczy, że wciąż przeciętna i nie zachwyca [3.5]
                    Zapach: Lekko słodowy, płaski [3]
                    Smak: słodowy, lekka nuta kwiatowa, goryczka umiarkowa, zdecydowanie płaski [3]
                    Wysycenie: więcej niż mniej, co robi złe wrażenie [2.5]
                    Opakowanie: W szacie nowej acz zacnej wytwory marketingu wyglądają zwyczajnie brzydko. Eta przeładowana, bełkot marketingowy, choć ekstrakt jest [2.5]
                    Uwagi:

Moja ocena: [3.05]
                    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• mrmario
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.03
                      • 40

Chyba trafiłem na nie udaną partię. Piwo miało posmak metaliczny i z ledwością dopiłem.
                      Spróbuje za jakiś czas, może trafię na lepszą warkę.
                      Naprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.

Comment

• von_scheisse
                        • 2012.02
                        • 488

Jestem tym piwem naprawdę mile zaskoczony - już przy nalewaniu spodobała mi się jego ciemnozłota (a może jasnobursztynowa? Nie znam się na kolorach) barwa. Zapach dla mnie sympatyczny, mocno słodowy. Piana z początku obfita (nalewać musiałem do pokalu na dwa razy) dość szybko zaniknęła całkowicie.

A smak? Dla mnie jest to piwo bardzo smaczne - zawiera w sobie niektóre cechy piwa jasnego i ciemnego, które osobiście bardzo lubię. Wyczuwalna jest delikatna słodycz, z lekkim, nie wybijającym się zbytnio posmakiem karmelowym. W ustach na dłużej pozostaje przyjemna leciutka goryczka. Kwaskowatości nie wyczułem w warce, którą kosztowałem (z datą do 28.07.12).

Piwo z pewnością do powtórzenia, szczególnie że kupiłem je stosunkowo niedrogo, bo za 3,99.

Pozdrawiam
                        Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
                        http://www.chmielnik-jakubowy.pl
                        https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• Tymon1
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.07
                          • 5

To bardzo drogo kupiłeś bo ja juz widziałem to piwo po 2,49 zł
                          I też mi zaczyna smakować. Wcześniej było za słodkie. Teraz tylko trochę.

Comment

• mrmario
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.03
                            • 40

U mnie w najbliższym sklepie po 2.99 zł w Markecie pewnie taniej będzie.
                            Naprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.

Comment

• von_scheisse
                              • 2012.02
                              • 488

Zrobiłem literówkę - miało być 2,99, czego nie zauważyłem .

Pozdrawiam i dziękuję za zwrócenie uwagi.
                              Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
                              http://www.chmielnik-jakubowy.pl
                              https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• scheik
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2003.09
                                • 34

Czy aby na pewno ta gorycz tylko lekko wyczuwalna? Jak dla mnie wyraźna, z charakteru podobna do belgijskiego pale ale. Piana nie za długo utrzymuje się wysoka. Nagazowane z kolei tak mocno jak Tyskie i to jedyny minus. Generalnie polecam. Cena 2,99 w gorzowskim Agapie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X