Pite u znajomego zaraz po Tyskim ( w gościach się nie wybrzydza). Przez kontrast z bezsmacznym naszym najlepszym całkiem dobre piwo. Dość treściwe, słodowe, goryczka znikoma, bardzo znikoma, piana za to bardzo ładna. Piwo na 3+ ( pewnie przez kontrast z Tyskim).
Sulimar, Trybunał Trójsłodowe
Collapse
X
-
Kolo przepiękny, bursztyn.
Piana znikoma i od razu znika.
W zapachu czuć słodycz i delikatny karmel
W smaku słodycz, później słodycz przebija się oryczka i karmelek. Pomimo dość wyczuwalnej słodyczy piwo jest wypijalne i dość smaczne (a przypominam, że nie lubię słodkich piw)
Ogólnie za cenę w okolicach 2,5zł dobre piwko na złamanie i przesycenie się lagerowym smakiem.
Polecam, ale szału to piwo nie robi.
Faktycznie coś z ich bio-upa ma w sobie i jest w podobny deseń.
Comment
-
-
Ciekawe ale bez szału
Całe szczęście, że ma dobrą kwasowość, bo ona radzi sobie ze słodyczą tego piwa przy delikatnej goryczce. Zapach całkiem przyjemny - trawiasto-owocowy plus gryczane niuanse. Niestety czasami wyskakują jakieś żelazisto-chemiczne wątki. W sumie dość złożone, z miarkownym wysyceniem.
Ma jednak w sobie jakąś-takąś niezdarność, podobnie jak niezdarna jest pseudo-staropolszczyzna na wspominanej już kontretykiecie.
Popijać będę.
Comment
-
-
Piwo co najmniej poprawne, choć warte ponownego spróbowania. Abstrahując od składu dobrze wysycone, z poprawną pienistością, czyste, słodowe, z lekką goryczką. Co więcej trzeba? Dla przeciętnego konsumenta rzecz jasna... Etykieta ładnie skrojona, z pastelowym tłem i rzucającą się nazwą na pierwszym planie. Jeśliby tylko jeszcze cena była przystępniejsza...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnosłomkowy, wg mnie bez zarzutu. [5]
Piana: Dosyć obfita, chociaż moim zdaniem zbyt szybko opadła, później utrzymywał się delikatny kożuszek z piany. [3.5]
Zapach: Mało intensywny, delikatnie miodowy. [3]
Smak: Jak dla mnie trochę zbyt słodkie (być może ze wględu na słód karmelowy, który również figuruje w składzie), nie wyczuwam jakichś specyficznych nutek smakowych, w tle pojawia delikatna goryczka i drożdżowy posmak. Brakuje nieco treściwości, wg mnie jest po prostu za bardzo neutralne w smaku. [3.5]
Wysycenie: Mogłoby być trochę mniejsze. [3.5]
Opakowanie: Bezzwrotna butelka 0,5 l przypadła mi do gustu, etykieta bardzo estetyczna i zawierająca wszystkie niezbędne informacje, kapsel również ładny - dedykowany. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, jakieś ekstra słody są [4]
Piana: biała, zwarta, w miarę trwała - co znaczy, że wciąż przeciętna i nie zachwyca [3.5]
Zapach: Lekko słodowy, płaski [3]
Smak: słodowy, lekka nuta kwiatowa, goryczka umiarkowa, zdecydowanie płaski [3]
Wysycenie: więcej niż mniej, co robi złe wrażenie [2.5]
Opakowanie: W szacie nowej acz zacnej wytwory marketingu wyglądają zwyczajnie brzydko. Eta przeładowana, bełkot marketingowy, choć ekstrakt jest [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.05]Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Chyba trafiłem na nie udaną partię. Piwo miało posmak metaliczny i z ledwością dopiłem.
Spróbuje za jakiś czas, może trafię na lepszą warkę.Naprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.
Comment
-
-
Jestem tym piwem naprawdę mile zaskoczony - już przy nalewaniu spodobała mi się jego ciemnozłota (a może jasnobursztynowa? Nie znam się na kolorach) barwa. Zapach dla mnie sympatyczny, mocno słodowy. Piana z początku obfita (nalewać musiałem do pokalu na dwa razy) dość szybko zaniknęła całkowicie.
A smak? Dla mnie jest to piwo bardzo smaczne - zawiera w sobie niektóre cechy piwa jasnego i ciemnego, które osobiście bardzo lubię. Wyczuwalna jest delikatna słodycz, z lekkim, nie wybijającym się zbytnio posmakiem karmelowym. W ustach na dłużej pozostaje przyjemna leciutka goryczka. Kwaskowatości nie wyczułem w warce, którą kosztowałem (z datą do 28.07.12).
Piwo z pewnością do powtórzenia, szczególnie że kupiłem je stosunkowo niedrogo, bo za 3,99.
PozdrawiamChmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Zrobiłem literówkę - miało być 2,99, czego nie zauważyłem .
Pozdrawiam i dziękuję za zwrócenie uwagi.Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Czy aby na pewno ta gorycz tylko lekko wyczuwalna? Jak dla mnie wyraźna, z charakteru podobna do belgijskiego pale ale. Piana nie za długo utrzymuje się wysoka. Nagazowane z kolei tak mocno jak Tyskie i to jedyny minus. Generalnie polecam. Cena 2,99 w gorzowskim Agapie.
Comment
-
Comment