Chyba, każdy o tym wspominał jednak powtórzę. Kolor miedziany, ładny. Piana średnia. Aromat słodowy z lekkim warzywkiem. Smak to karmel i delikatna goryczka. Trochę zbyt mdłe dla mnie. Etykieta i kapsel super.
Sulimar, Trybunał Trójsłodowe
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-bursztynowy [4.5]
Piana: Na początku gęsta i obfita, jednak po chwili znika [3.5]
Zapach: Słaby, lekko słodowy [3.5]
Smak: Smak dość dziwny: lekko słodowy, lekko kwaśny i małą nutką goryczki ... generalnie OK, choć szału piwo nie robi [3.5]
Wysycenie: Na początku dość duże - z czasem niestety zanika [3.5]
Opakowanie: Standardowa, schludna etykieta - dość mało informacji dot. samego piwa (rodzaje słodów, itp.), opakowanie lepsze od piwa [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny [4.5]
Piana: Biała, obfita z czasem opada [4]
Zapach: Słodowy z nutą owoców, ale słabo wyczuwlanych [3]
Smak: Złożony, słodowy, z dodatkiem goryczki [3.5]
Wysycenie: Bardzo wysokie [3]
Opakowanie: Estetyczne, miłe dla oka i czytelne [4.5]
Uwagi: Średnio pijalne piwo o nieprzeciętnym smaku jak na lager.
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Pojawił się Trybunał w bączkach...z początku myślałem,że to jakaś nowa odsłona Sulimaru,a tu napis:TRÓJSŁODOWE. Warka o ile dobrze pamiętam do 31.08.2014. Piwko dostępne w TESKO od dzisiaj,wczoraj byłem i jeszcze go nie było na półkach.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, ciemny bursztyn. [4.5]
Piana: Średnio obfita, z sykiem niknie w oczach, by po raptem dwóch minutach zniwelować się do cieniutkiego pierścienia. Raczej słabo. [2.5]
Zapach: Niezbyt intensywny słodowy aromat, ze słodkimi nutami karmelowymi. Dość przyjemny, choć nie powala. Ważne jednak, że nie odrzuca. [3.5]
Smak: Słodkawy, słodowy. Na pierwszy plan wybija się, karmel, przełamany lekką kwaskowatością. Całość dość treściwa, choć po paru minutach zapominamy, że piliśmy piwo. Leciutka goryczka też raczej nie wpływa na intensywność wrażeń. [3.5]
Wysycenie: Powyżej przeciętnej, mogłoby być odrobinę niższe. [3.5]
Opakowanie: Niby wszystko jest w porządku - podstawowe informacje są podane, jednak całość średnio mnie przekonuje. Tekst zamieszczony na kontrze wywołać może raczej lekko kpiący uśmiech. [3.5]
Uwagi: Niezłe, całkiem pijalne, a do tego w rozsądnej cenie (poniżej 3 zł). Raz na jakiś czas można do niego wrócić, mimo, że na kolana nie powala.
Moja ocena: [3.45]Last edited by KDWG; 2014-03-27, 20:44.So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!
Comment
-
-
Comment
-
-
Pytanie.
Czy ten trybunał, ale niefitrowany 5% jest lepszy od tego trójsłodowego?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, herbaciany, krystalicznie klarowny [5]
Piana: Obfita, grubo i średniopęcherzykowa, zwarta, niezbyt trwała [3.5]
Zapach: Umiarkowanie intensywny, słodowy, lekki DMS [3]
Smak: Średnio pełne, słodowe, lekki karmel, lekki alkohol, goryczka średnia [3.5]
Wysycenie: Wysokie, bardzo dobre [4.5]
Opakowanie: Butelka 330ml, etykieta prosta i oszczędna, ciekawy opis, podany pełen skład! dedykowany kapsel [3.5]
Uwagi: Warka do 21.10.2014, pite w temperaturze 13°C
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciepły ciemny, bursztyn [4.5]
Piana: raz obepia szkło a raz nie [3.5]
Zapach: przyjemny pełny słód [4]
Smak: głęboki, fajny słodowy, do powolnego delektowania [4.5]
Wysycenie: moim zdaniem delikatne [4.5]
Opakowanie: Zarówno, butelka jak i etykieta dopasowane kolorystycznie i ciekawa graficznie. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki bursztyn,przejrzyste. [4]
Piana: Puszysta,składa się ze średnich bąbelków,lekko kremowa,trochę oblepia szkło i widoczna była do końca picia. [3.5]
Zapach: W przeważającej części słodowy i w mniejszym stopniu chmielowy. [3.5]
Smak: Słodowy,lekko karmelowy z całkiem dobrą goryczką,która na dłużej pozostaje w kubkach smakowych. [3.5]
Wysycenie: Z początku spory,na końcu widoczne były pojedyncze bąbelki. [3]
Opakowanie: Bezzwrotny bączek,ładny kapsel i etykiety. Na etykiecie pełny skład...zrezygnowano z podania zawartości ekstraktu,bajka o pewnym piwowarze,który zanurzył się w kartach historii,pozostała bez zmian. [3]
Uwagi: Warka do 17.11.2014,wypite 28.06'14. Niezłe,słodkawe piwo na wzór piw marcowych,bez żadnych alkoholowych dodatków w smaku jak i w zapachu.
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziano-herbaciany. [5]
Piana: Zaskakująco ładna, wysoka. Brudnobiała, drobnopęcherzykowa, poprzecinana większymi bąblami. Średnio trwała, zostaje na ściankach. [4]
Zapach: Mocno słodowy, lekko ziołowy z nutą lanrynek. [4]
Smak: Słodkawy, karmelowy, acz z jakąś, nawet przyjemną, ziołową goryczką. Jak na mocnego lagera nawet niezłe, nieinwazyjne, ale "jakiś" smak ma. Niczego nie urywa, ale jak na powszechnie dostępny, tani lager - niezłe. [3.5]
Wysycenie: Mogłoby być nieco wyższe. [4.5]
Opakowanie: Pełny skład, długaśna dykteryjka, dedykowany kapsel, etykieta przeciętna. [4]
Uwagi: Jak na powszechnie dostępne, tanie piwo jest naprawdę niezłe. Ale wolałbym, żeby było mniej słodkie.
Moja ocena: [3.875]Last edited by WojciechT; 2014-08-15, 09:31.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor bursztynowy, klarowny. [4]
Piana: W miarę obfita, drobnopęcherzykowa, krótkotrwała, nawet trochę oblepia szkło, niewielki kożuch utrzymał się prawie do końca. [3]
Zapach: Smak wyraźny słodowy, delikatnie wyczuwalny chmiel. [3.5]
Smak: Piwo kwaskowe, pełne w smaku. Chwilami czuć delikatnie chmiel. Goryczka jest, początek niezbyt przyjemny, jakby alkoholowy, ale później, po przełknięciu, staje się naprawdę przyjemna, chociaż niewielka. Nie czuć żadnych wad, dobre piwo, ale być może nie dla każdego przez swoją słodowość. [3.5]
Wysycenie: Widzę, że większość pisze za wysokie, ale u mnie było średnie do niskiego; może dlatego , że nalałem je bardziej po "czesku" [4]
Opakowanie: Etykieta nic specjalnego, nie wyróżnia się niczym, a takie tradycyjne etykiety dla mnie są nudne. Kapsel na plus. Na minus historia. Na plus podanie pełnego składu, no oprócz drożdży, których zabrakło [3.5]
Uwagi: Nie mógłbym wypić dużo tego piwa, ale jest naprawdę przyjemne. Piłem ostatnio parę belgijskich blonde'ów i trochę mi to piwo je przypomina. Jestem fanem piw bardzo gorzkich, takich jak ipa, aipa, ale Trójsłodowe nawet ze swoim "brakiem goryczki" przypadło mi do gustu. Zdecydowanie lepsze od standardowego koncerniaka.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dam lekko podwyższoną notę - miedziany, klarowny, [4]
Piana: Bardzo obfita, opada dość powoli, bąbelki drobne - nieźle. [3.5]
Zapach: Przyjemny, wytrawny, brzoskwiniowy. Więcej aktualnie nie jestem w stanie napisać z powodu lekkiego kataru. [4]
Smak: Lekki wychył w stronę słodyczy, ale też dobrze wyczuwalna gorycz w typie grapefruita, niestety w tle lekka nuta czegoś nieświeżego. Po kolejnych łykach odczucia robią się lekko wodniste. Ale ogólnie to jest przyjemna kompozycja, szczególnie, ze smaki są intensywne. [4]
Wysycenie: Dość silne, tu mi pasowało. [3.5]
Opakowanie: Bardzo ładne, wyszukane. [4]
Uwagi: To już drugie ze znanych mi udanych piw z serii Trybunał. Deserowe, tworzy całość samą w sobie, nie trzeba go niczym zagryzać. Dobra cena
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany bursztynowy, kolor ciemny i zachęcający. [5]
Piana: Wytrzymała. Kolor ecru, wysoka tak na 2 cm, potem powoli opada, ale i tak właściwie towarzyszy przy konsumpcji - po jej zakończeniu widać wyraźnie pozostałość piany w postaci obręczy na szklanicy. [4]
Zapach: Przyjemny, wyraźnie słodowy, czuć karmel, ale w tle też ziołowa nuta (chmiel?) [4]
Smak: Piwo bardzo mi smakowało i pozytywnie mnie zaskoczyło. Nie jest to piwo przesadnie słodkie; czuć słodycz, ale ona ma posmak karmelu czy nawet miodu; gdzies tam majaczy kwaśna pszenica. Na końcu czuć goryczkę, która jakoś niespecjalne ma to uderzenie (mogłaby być wyraźniejsza). Alkohol wyczuwalny delikatnie, nie jest odpychający. Mnie zachwycił karmelkowy smak i brak tej sztucznej słodyczy. [4.5]
Wysycenie: Wysokie. Piwo cały czas gazuje, ale potem poziom się wyrównuje i tak to nie przeszkadza. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna klasyczna etykieta, która mnie zachęciła do kupna (no, cena też - 2,49 zł / but.). [4.5]
Uwagi: Naprawdę piwo warte spróbowania. Na pewno jeszcze do niego wrócę. Ma słodowy zapach i te słody czuć też na języku, ale piwo nie jest aż takie słodkie (nie lubię słodkich piw). Piwo w odbiorze bogate i treściwe, nie zamula.
Moja ocena: [4.275]piwna smakoszka na Alkowiki
Comment
-
Comment