Piwo gotowe do oceny
Namysłów, Kozackie Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Namysłów, Kozackie Niepasteryzowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. [4.5]
Piana: Początkowo nie chciała się utworzyć, ale ostatecznie powstała średniowysoka warstwa. Szybko znika do pierścienia i wysepek. Nie zostaje do końca. [3]
Zapach: Głównie słodowy. Jest też charakterystyczne dla Namysłowa, trochę nieprzyjemne tło połączone z delikatną chlebowością. Jako całość średnie, ale po ogrzaniu staje się przyjemniejszy. [4]
Smak: Nieco słodowy początek, ale od początku czuć, że jest niezbyt treściwe, jak na tą moc. Później dociera nawet mocna goryczka, która długo zostaje w posmaku, ale nie jest najprzyjemniejsza. Po ogrzaniu w finiszu pojawiają się delikatne chlebowe wstawki. [4]
Wysycenie: Drobne, nienachalne, ale nie brakuje. [4.5]
Opakowanie: Zmodyfikowana wersja Kozackiego, całkiem fajnie to wyszło. Kapsel dedykowany. [4]
Uwagi: Lepsze po ogrzaniu, także nie polecam za mocno schładzać przed wypiciem. Ogólnie przyzwoite jak na piwo za 2 zł.
Moja ocena: [3.95]Last edited by Kwadri; 2011-09-26, 19:29.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Wyrazisty [5]
Piana: Szybko opada [4.5]
Zapach: Czuć nutę chmielową [5]
Smak: Wyrazisty , wyczuwalna goryczka [4.5]
Wysycenie: Dobrze nasycone [5]
Opakowanie: Etykieta do poprawienia ale czego można wymagać od Namysłowa ? Nie będę płacił za etykietę [4.5]
Uwagi: Piwo wysokiej jakości w przystępnej cenie . Konkurencja dla Kasztelana Niepasteryzowanego
Moja ocena: [4.725]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Oceny na pałę jak i piątkowe wypadałoby jakoś konkretniej uzasadnić.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2011-12-10, 01:50.
Comment
-
Comment