Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, Bursztynowe
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, Bursztynowe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Wypite ze 2 tyg. temu.
Strasznie przegazowane, oczywiście 0,5 podane w kuflu 0,4.
Zastanawiałem się sporo, czym mi leci to piwo, ale znajomi (totalni amatorzy tj., miłośnicy Heńkowi) określili krótko, "leci szmatą". I wtedy mnie oświeciło
Jeśli chodzi o kolor, to jeszcze się fajnie prezentuje, bo trzyma barwę mocnej mętnej herbaty. Jednak smaku to już nie ma co komentować. Warka nie nadaje się do spożycia.
Oczywiście kelnerzy nie wiedzieli nic o piwie.Last edited by fuliano; 2011-09-26, 17:38.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziWypite ze 2 tyg. temu...
... znajomi ... określili krótko, "leci szmatą"...
... Oczywiście kelnerzy nie wiedzieli nic o piwie.
Od obsługi dowiedziałem się, że "mają nowe piwo, ciemną pszenicę, nazywa się Bursztynowe"
Fotka poniżej:Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
To to jest pszenica, czy tylko banialuki obsługi?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo to jest pszenica, czy tylko banialuki obsługi?Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Obecnie piwo ewidentnie jęczmienne, zresztą oprócz smaku wątpliwość przed konsumpcją rozwiał kelner.
Dziwne. W zapachu dość mocny karmel. W smaku ledwie jego śladowe ilości, a główne skojarzenie miałem... mięsne. Taki sosik pieczeniowy. A może to te "gotowane warzywa"? Nie, raczej mięso - pomyślałem o nim tuż po pierwszym łyku.
Bardziej goryczkowe niż słodowe.
Bardzo jestem ciekaw powtórki przy następnej wizycie - najbardziej z wszystkich trzech piw.
Comment
-
-
Pytaliście może, czy można kupić firmowe szkło ?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piekna, bursztynowa, mętne [5]
Piana: jak i w Pilsie, obfita przy nalewaniu, chwile moment prawie nic nie ma [2]
Zapach: słabiutki, lekko kwiatowo-slodowy [2.5]
Smak: w smaku, sam do końca nie wiem, ale przyszły mi na myśl jedzone w dzieciństwie kwiaty akacja, do teog lekki owocowy posmaczek, pestkowa goryczka i finito, samo piwo sprawia wrażenie wygazowanego i wodnistego (wątpie aby był to skutek kilkugodzinnego transportu w bagazniku [3.5]
Wysycenie: zdecydowanie za niskie [3]
Opakowanie: na miejscu firmowe szkło, wafel, na wynos butelki z etykietą [5]
Uwagi: Pic piję, bez szczególnej rewelacji. Pewnie wypiję
Moja ocena: [3.125]Last edited by becik; 2011-10-15, 20:53.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak sama nazwa wskazuje ciemnobursztynowy, mętne. [4.5]
Piana: Z pianą to w tym browarze nie jest najlepiej. Praktycznie równie marna jak na pilsie, z tą różnicą że oprócz obrączki wystąpił dziurawy kożuszek beżowego koloru. [1.5]
Zapach: Wyraźny i przyjemny, słodowo - karmelowy z nutą gryczaną. [4.5]
Smak: Tu niestety dają o sobie znać lekko stęchłe, piwniczno - tekturowe nuty słodowe (chyba kwestia niedoleżakowania). Poza tym obecna jest karmelowość i łagodny posmak czekoladowy. [3.5]
Wysycenie: Odetchnąłem, bo dużo niższe niż w pilsie, choć ciut powyżej średniej ale całkowicie akceptowalne. [4]
Opakowanie: Kufel identyczny jak do pilsa, ładny ale bez miarki i z ledwo widocznym logo, o pojemności 0,4 l a udający 0,5 l, podstawka firmowa. [3.5]
Uwagi: Było by całkiem fajne piwo gdyby nie rzucająca się na pierwszy plan mdła stęchłość, bo tło jest poprawne. Powtórka ściemy z pojemnością kufla.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgodnie z nazwą - bursztynowy, lekko mętny. [4.5]
Piana: Kremowa, strzępiasta, lecz nietrwała... [3]
Zapach: Słodowo-zbożowy, na początku lekka stęchlizna, która na szczęście uleciała sobie... [3.5]
Smak: Goryczka, karmel, słód palony i lekkie nuty orzechowe. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, typowo "restauracyjne". [4]
Opakowanie: Litrowa krachla, estetyczna eta browaru, banderolka. [4]
Uwagi: Całkiem ciekawe piwo, choć ciągle szukam swego "świętego Graala", pitego ho-ho, onegdaj w Czeskich Budziejowicach w rynku...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgodnie z nazwą - bursztynowy, lekko mętny. [4.5]
Piana: Kremowa, strzępiasta, lecz nietrwała... [3]
Zapach: Słodowo-zbożowy, na początku lekka stęchlizna, która na szczęście uleciała sobie... [3.5]
Smak: Goryczka, karmel, słód palony i lekkie nuty orzechowe. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, typowo "restauracyjne". [4]
Opakowanie: Litrowa krachla, estetyczna eta browaru, banderolka. [4]
Uwagi: Całkiem ciekawe piwo, choć ciągle szukam swego "świętego Graala", pitego ho-ho, onegdaj w Czeskich Budziejowicach w rynku...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Bursztynowe to bardzo dobry jak na stosunkowo młody browar Marzen. 90 dni leżakowania zrobiło swoje, może za bardzo odgazowane i tylko na środku szkła strumyk maleńkich bąbelków ale smak wyśmienity, najbardziej atakuje kubeczki goryczka i karmel.Ultima forsan
Comment
-
-
Piwo teraz jest zupełnie mętne i wygląda jak najmętniejsza pszenica koloru... bursztynowego. Widok sugeruje, że piwem można wręcz się najeść. W smaku rzeczywiście bardzo treściwe. Słodowe, choć też nieźle nachmielone. Wyczułem podwędzane rodzynki i pewną aksamitność ni to miodową, ni bananową. Typowy dla puławskich piw posmak zwietrzały w Bursztynowym jest umiejętnie schowany pod innymi elementami i tutaj drażni najmniej.Last edited by sandacz; 2012-04-27, 08:43.
Comment
-
-
Bursztynowe to jednak nie Marzen. Piana przez chwile niezła kremowa ale padła momentalnie. Klarowne o niezłym kolorze a w smaku bardzo przyjemne, orzeźwiające, nagazowane, goryczka delikatna, za mało alkoholowe ale ogólnie pijalne.Ultima forsan
Comment
-
Comment