Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Cornelius Miodowy
Collapse
X
-
Sulimar, Cornelius Miodowy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, złotopomarańczowy. [4.5]
Piana: Białokremowa, wysoka, sztywna i drobna. Dość trwała. [4]
Zapach: Spod miodowej kołderki wychyla się powiew cytrusowo-bananowy... [3.5]
Smak: Zauważalna lekka goryczka grejpfrutowa, podobnie jak (potencjalne) pozostałe pszeniczne smaki zbyt mocno przytłumiona miodem... [3.5]
Wysycenie: Hm, jak dla pszenicy, to za niskie, ale jak dla miodu, to OK. [4]
Opakowanie: Nowa linia browaru. Dedykowany kapsel, parametry, staranne. Obiektywnie OK, ale to jakoś nie moja estetyka. [4]
Uwagi: Zastanawiam się, czym to piwo różni się od Corneliusa Honig-Weizen? Ale, nawet jeśli to to samo, to plus za spolszczenie .
Trochę wkurza marketingowa podpucha na ecie: MIODOWY duży napis, pszeniczne już znacznie mniejszą - wiadomo, miód jest trendy... .
Moja ocena: [3.65]
-
-
Też się zastanawiam, dlaczego to piwo ma nowy wątek, a nie tylko zmianę nazwy. Parametry takie same jak przy Honig Weizen. Piwo oceniałem już w odpowiednim wątku, więc nie będę się powtarzał. Napiszę tylko, że wciąż mi smakuje i ma fajny kapselek do serii.Last edited by wrednyhawran; 2011-11-12, 15:01.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziTeż się zastanawiam, dlaczego to piwo ma nowy wątek, a nie tylko zmianę nazwy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziGdyby zmieniły się parametry, a nazwa została ta sama, to byłby jeden wątek.
No jeśli to ma być sensowna polityka to chyba coś tu nie gra;/
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie dlatego ma nowy wątek, bo zmieniło nazwę. ... Taka polityka na browar.biz.
Dla mnie to jest brak konsekwencji.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, mętny, lekko blady. [4]
Piana: Jak na weizena - nieco zbyt mało obfita i trwała. [3.5]
Zapach: Przyjemny, bez miodowego aromatu. Zachęcający [4]
Smak: Na początku fajny miodowy weizen. Potem pojawił się tępy, chemicny posmak, który całkowicie popsuł wrażenia smakow. [2.5]
Wysycenie: W normie - jak dla weizenów. [4.5]
Opakowanie: Utrzymane w "corneliusowskiej" konwencji. Kapselek do kolekcji. [4]
Uwagi: Kupione w sosnowieckim Auchan. To nie jest dobre piwo. Wydaje mi się, że Honig Weizen był lepszy.
Moja ocena: [3.375]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor jak to kolor w pszenicznym. Dobrze mętne - nieprzezroczyste, złociste. [4]
Piana: Zbyt obfita. Po otwarciu wykipiało mi piwko. Bardzo duża piana, jednak szybko opada. [2.5]
Zapach: Bardzo fatalny jak dla mnie. Pachnie jak rzygi. [2]
Smak: Nie podeszło mi to piwo. Z początku w smaku jak woda z odrobiną miodu. Bez wyrazu. Po kilku łykach trochę lepiej smakowało ale i tak bez rewelacji. Chyba najgorsze miodowe jakie piłem. [2]
Wysycenie: Nasycenie akurat ma dobre, nie napompowało mnie. [4.5]
Opakowanie: Takie nijakie. Wolę klasyczne etykiety oparte o Polskie wzornictwo jak na Raciborskim albo Twierdzowym. Tutaj jakaś etykieta i butelka jak na Niemieckich piwach. [2.5]
Uwagi: Zdecydowanie nie warte uwagi. Gdyby nie dobre nasycenie Co2 to bym nie zmęczył tego piwa. Niby pszeniczne ale jakieś bez wyrazu. Nie czuć miodu. Za drogie.
Moja ocena: [2.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Po prostu weizenowy. Ładnie wpada w pomarańcz, jest odpowiednio mętny. [5]
Piana: Dość wysoka, opada do ładnej, grubej warstwy. Trwała. [4]
Zapach: W równym stopniu czuć miód i goździki, ale poza nimi już nic innego, za bardzo dominują. [3]
Smak: Tu miód nie dominuje, jest tylko dodatkiem, ale bazowy weizen jest bardzo cieniutki. Pojawia się trochę bananów, ale nie ma tu głębi, piwo jest zbyt wodniste. [3]
Wysycenie: Trochę za niskie. [4]
Opakowanie: Sztampa do bólu - plaster miodu, pszczółka, ściekający miodek... Do tego ten dziwaczny corneliusowy kogucik, który za dobrze nie wygląda. Plus natomiast za dostosowanie tego piwa do reszty linii i za dedykowany kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Typowy dla pszenicznego, może lekko zbyt ciemny. [4.5]
Piana: Utrzymuje się niemal do samego końca, trwała. [5]
Zapach: Goździki, miód, ale banana już nie da się niestety wyczuć. [3.5]
Smak: Czuć zdecydowanie goździki oraz posmak miodowy. Miód nie wybija się na tyle, by przyćmić kwaskowaty smak weizena, bardzo dobry. [4]
Wysycenie: Dobre, choć mogłoby być nieco wyższe, bo gaz bardzo szybko się ulatnia. [3.5]
Opakowanie: Sądzę, że tak dobre piwo zasługuje na zdecydowanie lepszą oprawę graficzną. Miód i pszczółka faktycznie są nazbyt typowe, warto zainwestować w dobrego grafika . Plus jednak za dedykowany kapsel. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.9]Last edited by Glebojad; 2013-02-08, 11:47.
Comment
-
-
Kolor: pomarańczowy, po wlaniu mułu bardzo mętny, który ciekawie się lekko rozpuścił i wirował takimi smugami w szklance
Piana: Nie jest jakaś kolosalna, ale trwała
Zapach: Goździki, miód, banan na granicy percepcji
Smak: goździki, lekko kwaskowate, wyraźna, ale nie spora i muląca nuta miodowa
Miód jest obecny, ale nie zabija smaku weizena. Brakuje troszkę bananów
Wysycenie: średnio idące w niskie, dlatego szybko się pije
Opakowanie: za ciemne, jakieś takie smutne, ale liczy się smak a nie grafika. Plus za pełny skład
Uwagi: Warka do 16.07.13. pite 15.07.13, oznak zepsucia brak (choć w tym stylu trudno wyłapać skąd jest kwaskowość
kupione w promocji za 3zł. Jak nie przepadam za piwami miodowymi to to wypiłem bez problemu. Jak się trafi w dobrej cenie kupię ponownie.Last edited by dlugas; 2013-07-17, 10:57.
Comment
-
-
Warka do 13.10.13
Pite 12.10.13
Cena w "promocji" 1,89zł
Mogłem kupić więcej.
Pszenica z tych lekko kwasko-wytrawnych. Miód delikatnie zaznaczony i fajnie kontruje resztę.
Wypiłem z przyjemnością a za taką cenę to świetna sprawa :]
W regularnej cenie (ok 4zł) wolę testować pszenice, których jeszcze nie piłem.Last edited by dlugas; 2013-10-14, 09:47.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, jasny żółty [3.5]
Piana: Niemalże biała, drobno i srebrnoziarnista [3.5]
Zapach: Słody, miodu i ...kiszonej kapusty [3.5]
Smak: Mocno miodowy i goryczkowy [4]
Wysycenie: Niewysokie, idealne! [5]
Opakowanie: Jak mawiali w szkole - bardzo dobrze trzy plus :-) [3.5]
Uwagi: Piłem piwo z przeceny w ostatnim dniu daty przydatności do spożycia
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętne, ciemnożółte wpadające w pomarańczowy. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, średnio obfita, nie trzyma się zbyt długo. [3.5]
Zapach: Dominują goździki, a za nimi miód. [4]
Smak: Dobre, słodycz miodu przyjemnie miesza się z pszeniczną kwaskowatością co daje efekt orzeźwienia. Samo piwo nie jest zbyt treściwe. [3.5]
Wysycenie: Ciut za wysokie. [3]
Opakowanie: Butelka bezzwrotna, komplet podstawowych informacji, estetyczne wzornictwo nawiązujące do serii Corneliusów. Do koguta nic nie mam. [4]
Uwagi: Kupione w promocji, na lato będzie jak znalazł.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
Comment