Na kartoniku widnieje tylko napis, że to subtelne, jasne piwo górnej fermentacji. Też uwarzam że chodziać na obrzezu etykiety przyadała by się informacja, ze piwo nawiązuje do niemieckiego piwowarstwa i piw kolońskich.
Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
Nazwa piwa BARDZO nietrafiona, ogólna, rozmyje się w świadomości kilka miesięcy po premierze.
Szkoda że odstąpiono od konkretnych nazw piw dopasowanych do gatunków:
2009 - KOŹLAK DUBELTOWY,
2010-PALE ALE BEJGIJSKIE.
KAŻDE z powyższych piw jest GRAND CHAMPIONEM lecz jedynie tegoroczne nie ma wpisanego gatunku, wielka szkoda.
Szklaneczka spoko, choć nie widzę loga producenta. Mniemam, iż made in china no bo taniej w produkcji dla sieci hej-nekena.
Cena powyżej 5 zł za butelkę 0,33 l. dla mnie będzie trudna do zaakceptowania jeśli chodzi o regularną degustację zwycięscy 2011 r.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Zostało wyjaśnione dlaczego nie ma.
Regularne spożywanie do marcaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Chyba nadmierne dmuchanie na zimne z tą nazwą. Czy "Piwo w stylu kolońskim" wywołałoby jakieś prawne perturbacje?
Sama etykieta ładna, szklanka też, tylko nie podoba mi się ta obwódka. Cena powyżej 5 zł za małą butelkę byłaby dla mnie od czapy, mam nadzieję, że upojeni unikatowością produktu (patrz wafel) marketingowcy GŻ nie zaszaleją.
Comment
-
-
Na wikipedii podają, że Protected designation of origin, który dotyczy koelschów zawiera zapis:
Article 13 of this legislation states that registered designations are protected against:
... any usurpation or imitation, even if the true origin of the product is indicated or if the appellation is used in translated form or accompanied by terms such as "kind", "type"...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziChyba nadmierne dmuchanie na zimne z tą nazwą. Czy "Piwo w stylu kolońskim" wywołałoby jakieś prawne perturbacje?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziSama etykieta ładna, szklanka też, tylko nie podoba mi się ta obwódka. Cena powyżej 5 zł za małą butelkę byłaby dla mnie od czapy, mam nadzieję, że upojeni unikatowością produktu (patrz wafel) marketingowcy GŻ nie zaszaleją.
Comment
-
-
Rheinland (Rheinisch-typ) bitterbier hell. Tak niektórzy je nazywają, żeby nie podpaść.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziBardzo ładna szklanka. Premiera tak jak rok temu, tzn. punkt 18 zostaną odsłonięte stojaki z piwem w Almie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi(..) Cena powyżej 5 zł za małą butelkę byłaby dla mnie od czapy, mam nadzieję, że upojeni unikatowością produktu (patrz wafel) marketingowcy GŻ nie zaszaleją."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Napewno 18.00.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziCzy w poprzednich latach nie była to 12.00?
Cena pewnie będzie bardzo zbliżona.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNa wikipedii podają, że Protected designation of origin, który dotyczy koelschów zawiera zapis:
Czyli to załatwia kwestię formalnego nazewnictwa tego piwa."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment