Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antonina Wyświetlenie odpowiedziOdpowiadam za ten projekt ze strony Grupy Żywiec dlatego pozwolę sobie włączyć się do dyskusji. Nie jest mi wszystko jedno kiedy piwo będzie sprzedawane. Od trzech lat staramy się, aby 6 grudnia stał się Świętem Piwa podczas którego wszyscy; Wy Piwowarzy Domowi i my czerpiący doświadczenie z tradycji i wiedzy założycieli naszych browarów możemy wspólnie unieść kufle w górę i świętować.
W poprzednim roku dotarły do nas informacje, że Brackie Pale Ale Belgijskie nie dotarło na czas do wszystkich miejsc sprzedaży, dlatego w tym roku zrobiliśmy wszystko, żeby każdy chcący świętować 6 grudnia miał taką szansę. Więc uwierzcie, każda informacja o tym, że mimo ustaleń Bracki Grand Champion Birofilia 2011 sprzedawany jest przed dniem premiery wkurza mnie podobnie jak większość z Was. Zdecydowanie mogę potwierdzić, że w te miejsca przyszłoroczny Grand Champion nie dotrze.
Pozdrawiam,
Katarzyna Antoniszewska
Comment
-
-
To się jeszcze trochę popogrążam.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziDlaczego dane słowo, w formie umowy handlowej, czy słowa honoru należy w całkiem odmienny sposób stosować w odniesieniu do koncernu czy browaru restauracyjnego?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziDelvish, skoro Ty nie masz zasad, to przynajmniej nie głoś publicznie peanów na cześć jakiś dupków, którzy postanowili w swoich sklepach sprzedawać GCH przed terminem, żeby zrobić jak największy utarg przez parę dni w których są monopolistami.
Mamy po prostu inny punkt widzenia. Ty na pierwszym miejscu stawiasz ważność umowy, a mnie nie podoba się robienie z grupy, z pozoru, całkiem rozsądnych osób bezmózgich lemingów ze spoconymi dłońmi, śliniących się radośnie przed 6 grudnia o 18.00 w sklepach całej Polski na widok GCh. Jeśli tobie to pasuje, w porządku. Mnie nie. Z resztą część wypowiedzi przedstawicielki GŻ o tradycjach dobrze oddaje stosunek GŻ do grupy docelowej tej promocji. Chodzi o sprzedaż, premiumowość, budowę marki itd. Bo niby czemu ma służyć wybór 6 grudnia na "nowe święto piwa". Tu chodzi tylko o sprzedaż, kasę, a nie o żadne "święto piwa".Last edited by delvish; 2011-12-04, 10:08."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Nomenklatura koncernu, ot co. A tak w ogóle to co to ma być za święto piwa? Komuś się pion z poziomem pomylił.
Swoją drogą cieszę się, że przedstawiciele GŻ zaglądają na forum i czytają poszczególne wątki dedykowane ich produktom, żałuję jedynie że bez zrozumienia. Niestety.
Comment
-
-
Parpa zniszczy GŻ za promowanie picia alkoholu w dzień pracujący- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MatPozMar Wyświetlenie odpowiedzizmieniając trochę tor dyskusji, jestem w sumie ciekawy, czy to piwo było robione na wodzie uzdatnionej wg standardów dla Koelsch'a, czy woda była uzdatniana do poziomu podobnego jaką stosował Janek.
Comment
-
-
Ja się do tych przepychanek nie wtrącam, ale jedno spostrzeżenie.
6 XII jest data OK w przypadku kolscha i BPA, ale w przypadku koźlaka (w dodatku dubeltowego) było to nieporozumienie. Sprzedawano półprodukt wymagający doleżakowania. I tak będzie z każdym piwem o ekstrakcie początkowym powiedzmy powyżej 16%. Nie ma szans aby po wynikach GCh w Żywcu sprowadzić na czas surowce, uwarzyć i DOLEŻAKOWAĆ mocne piwo do 6 XII. Premiera np na festiwalu daje dużo większe pole manewru.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJa się do tych przepychanek nie wtrącam, ale jedno spostrzeżenie.
6 XII jest data OK w przypadku kolscha i BPA, ale w przypadku koźlaka (w dodatku dubeltowego) było to nieporozumienie. Sprzedawano półprodukt wymagający doleżakowania. I tak będzie z każdym piwem o ekstrakcie początkowym powiedzmy powyżej 16%. Nie ma szans aby po wynikach GCh w Żywcu sprowadzić na czas surowce, uwarzyć i DOLEŻAKOWAĆ mocne piwo do 6 XII. Premiera np na festiwalu daje dużo większe pole manewru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziMamy po prostu inny punkt widzenia. Ty na pierwszym miejscu stawiasz ważność umowy, a mnie nie podoba się robienie z grupy, z pozoru, całkiem rozsądnych osób bezmózgich lemingów ze spoconymi dłońmi, śliniących się radośnie przed 6 grudnia o 18.00 w sklepach całej Polski na widok GCh. Jeśli tobie to pasuje, w porządku. Mnie nie. Z resztą część wypowiedzi przedstawicielki GŻ o tradycjach dobrze oddaje stosunek GŻ do grupy docelowej tej promocji. Chodzi o sprzedaż, premiumowość, budowę marki itd. Bo niby czemu ma służyć wybór 6 grudnia na "nowe święto piwa". Tu chodzi tylko o sprzedaż, kasę, a nie o żadne "święto piwa".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MatPozMarzmieniając trochę tor dyskusji, jestem w sumie ciekawy, czy to piwo było robione na wodzie uzdatnionej wg standardów dla Koelsch'a, czy woda była uzdatniana do poziomu podobnego jaką stosował Janek.
Comment
-
-
Witam.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziŚciągnięcie surowców to jest max 1 miesiąc, a jakby się sprężył to 2 tygodnie
Kopyr zejdź na ziemie, w zeszłym roku nie potrafili nawet na czas ściągnąć drożdży ze stanów.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziKopyr zejdź na ziemie, w zeszłym roku nie potrafili nawet na czas ściągnąć drożdży ze stanów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziWczoraj w nocy z USA dotarły do cieszyńskiego browaru drożdże do fermentacji kolejnego (3-go) Grand Championa. Niebawem Janek Szała razem z cieszyńską ekipą zacznie warzenie...Powodzenia!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment