Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
Ale kto nie potrafił GŻ czy fabryka wyprodukować? Sam transport odbywał się, z tego co słyszałem, bardzo szybko.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Nie wiemy jakie są korporacyjne procedury Heinekena w przypadku takich specjalnych akcji ja GCh. Myślę, że "menedżerzy projektu" muszą przygotować najpierw jakiś biznes plan, podpisać umowy wstępne, złożyć zapytania do różnych firm itp. Sam moment złożenia zamówienia nie ma nic wspólnego z datą konkursu.
Zresztą w tym wątku wypowiadają się osoby, które na pewno mogłyby napisać więcej na ten temat...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziAle kto nie potrafił GŻ czy fabryka wyprodukować? Sam transport odbywał się, z tego co słyszałem, bardzo szybko.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziI czego to dowodzi? Że ściągali od lipca i dopiero dojechały w październiku? Czy może że zaczęli ściągać pod koniec września i nie dojechały na 15 października, tylko na 21. Tak naprawdę jedyny surowiec z którym mogą być problemy to drożdże. Nie wierzę, że nie można ściągnąć drożdży w 2-4 tygodnie.
Słód był już praktycznie gotowy we wrześniu, kiedy to początkowo planowano warzyć GCh. Przypuszczam, że przyczyną przesunięcia daty gotowania były zobowiązania dot. Leżajska Pszenicznego, a nie dostosowanie się do opóźnienia wynikającego z importu drożdży zza oceanu.Last edited by ecc81; 2011-12-04, 20:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziJeśli by tak było znaczy że plany Kopyra są mrzonkami.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Cześć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ecc81 Wyświetlenie odpowiedziGotowanie pierwszej warki odbyło się 13. października, także tego dnia drożdże w browarze były już na pewno.
Ale z tego co piszesz o swoim piwie od ogłoszenia wyników GC do warzenia mięło prawie 4 miesiące?anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziAle wiesz coś więcej czy tylko się domyślasz? Jest pani od tego projektu, więc może powie jak było z drożdżami w tamtym roku.
Jacer opieram się tylko na Twoich wypowiedziach. To ty napisałeś o problemach w fabryce.Last edited by bielok; 2011-12-04, 20:32.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziAle czy to ważne?? Co za różnica dlaczego? Warzenie odbywa się w październiku. Piwo trafia do sklepów na początku grudnia. To nawet dla kolscha nie dużo.Last edited by kopyr; 2011-12-04, 20:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWena warzył koniec lipca czy początek sierpnia.
Zresztą nie ważne. Czasem się uda uwarzyć wcześniej, czasem nie. Różne rzeczy o tym mogą zadecydować, np brak wolnych mocy. Taki wyśrubowany termin to duży problem dla zakładu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNa standardowych drożdżach GŻ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziSam wiesz, że w tym przypadku i tak to nie wystarczyło.Last edited by kopyr; 2011-12-04, 20:58.
Comment
-
-
Cześć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle nie musi się odbywać w październiku. Wena warzył koniec lipca czy początek sierpnia.
I trzeba jasno powiedzieć że I GC zdobywał uznanie z upływem czasu jak leżakował w butelkach w piwnicach piwowarów. Przynajmniej tych których ja pytałem o zdanie.
Wracając do Twojej wypowiedzi - przy następnych GC, grupa żywiec stawia na szybką fermentację i krótkie leżakowanie.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Comment