Zamkowy, Grand Champion 2011

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hedin
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.02
    • 370

Gdy piłem po raz drugi mocniej schłodzone, wyraźnie wyczułem smak niedojrzałych orzechów włoskich, zapewne smak pochodził od słodu orkiszowego. W sumie ciekawy efekt, ale w przypadku koelscha nie jest to pozytywne moim zdaniem.

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Nie wiem czym sobie zasłużyłem ale dzisiaj kurier przywiózł mi prezent od Gruby Żywiec w postaci okolicznościowego opakowania GC ze szklanką, podstawką i autografem Janka
      Wcześniej dostałem też e-mailowe zaproszenie na premierę w Sketch'u.

Piwa jeszcze nie próbowałem bo od premiery leczę przeziębienie które skutecznie pozbawiło mnie sprawności sensorycznej.

Comment

• przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 2007.05
        • 1501

Ja również dziękuję za ten miły gadżet
        Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 24005

Nas Sebastian jednak nie lubi za bardzo bo dostaliśmy bombę rozpryskową
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

Bo to zamach był!
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłocisty, klarowne [5]
              Piana: ładna czapa zaraz po nalaniu, szybko opada, po chwili tylko cieniutki kożuszek na piwie [2.5]
              Zapach: przyjemny, średnio intensywny, słodowo-zbożowy [4]
              Smak: na pierwszy plan wychodzi miła, orzechowo-chmielowa goryczka, w ślad za nią akcenty warzywne, w kącikach ust lekkie słodowe nuty, dobrze wywarzone smaki dobrze się komponują ze sobą, brakuje mi pełności i treściwości [4]
              Wysycenie: bez zarzutu [5]
              Opakowanie: trochę oklepana stylistyka ale jeszcze jedna moze przejść, dedykowany kapsel [4.5]
              Uwagi: Smaczne piwo, na pewno do powtórzenia

Moja ocena: [3.975]
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• PiwnicaZamkowa
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.05
                • 805

Oceny wystawiane piwu jasne,że są ważne ale i tak rynek wszystko zweryfikuje. Na dzień dzisiejszy BGCH sprzedaje się w Piwnicy bardzo dobrze. Powiedział bym,że na 5+. Bywalcy dobrze je przyjęli doceniając walory smakowe. Nie bez znaczenia jest też cała oprawa. Piękne szklanki,butelki,podkładki,stendy. Na to też zwracają uwagę.Udana kampania dobrego produktu.

Comment

• Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4507

Jasne, rynek ciągle weryfikuje jakość, szczególnie w Polsce: miejsce GC jest między Tyskim, Żubrem, Żywcem, Lechem et consortes. Też się sprzedają dobrze.

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

porównywanie produktów, które są non stop reklamowane w mediach do jednorazowej akcji praktycznie bez reklamy jest bez sensu.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-12-12, 22:33.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                      Jasne, rynek ciągle weryfikuje jakość, szczególnie w Polsce: miejsce GC jest między Tyskim, Żubrem, Żywcem, Lechem et consortes. Też się sprzedają dobrze.
                      Oj.Chyba nie czytacie uważnie. Odnosiłem się tylko do sprzedaży w Piwnicy Zamkowej. Nie porównuję z koncerniakami bo na dzień dzisiejszy mamy jeszcze tylko Kasztelana "niepasteryzowanego". Wśród ponad 120 rodzajów polskich piw sprzedaż BGCH jest naprawdę bardzo dobra.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez PiwnicaZamkowa; 2011-12-12, 23:55.

Comment

• Seta
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.10
                        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
                        ... na dzień dzisiejszy mamy jeszcze tylko Kasztelana "niepasteryzowanego". Wśród ponad 120 rodzajów polskich piw sprzedaż BGCH jest naprawdę bardzo dobra.
                        MUSZĘ Was odwiedzić i to zobaczyć.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-12-13, 11:14.

Comment

• dzemek
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2010.12
                          • 450

Piwo dobre aczkolwiek zakup tylko jednorazowy-cena nie pozwala na więcej. Brackie Pale Ale Belgijskie jeszcze kupiłem parę razy ale w okolicach 5 zł za 0,33 zł to trochę za dużo jak na moje warunki. Spodziewałem się większej delikatności i przeźroczystego koloru ale mile pomyliłem się w swoich rachowaniach. Dobra goryczka, wyważone piwo, dobrze dobrane proporcje-bardzo fajne piwo.

Comment

• CyboRKg
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 594

Ciekawy eksperyment: piwo gornej fermentacji z dodatkiem slodu pszenicznego i orkiszowego.
                            Obfita piana. Zdecydowana goryczka. Slodowo-chlebowa baza + chmiel. Pszenica nadaje mu lagodnosc. Ciekawe piwo, do powtorzenia. Gdyby nie ta cena: 4,50zl za but. 0,33l
                            "Jedno pivo ne vadi!"
                            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• rysioz
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2007.10
                              • 144

Piwo mi smakowało ,cena troszkę mrozi,ale warto powtórzyć.

Comment

• Kwadri
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.10
                                • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [5]
                                Piana: Biała, drobna, średniowysoka. Opada powoli do niepełnej warstwy, lekko brudząc szkło. [4]
                                Zapach: Całkiem intensywny, mocno słodowy. W tle delikatne czuć owoce i chmiel. Przez moment czuć też masełko i lekką metaliczność. [4]
                                Smak: Słodowy początek, lekko owocowy. Później poprzez mineralne posmaki dociera całkiem mocna goryczka, zostawiając wytrawny finisz. Smaczne, ale mało wyraziste. Taki styl. [4]
                                Wysycenie: Sredniowysokie, po czasie nieco łagodnieje. [4.5]
                                Opakowanie: Parametry podane, dedykowany kapsel i szklaneczka, ale jako całość średnio mi się podoba. [4]
                                Uwagi:

Moja ocena: [4.075]

Comment