Gdy piłem po raz drugi mocniej schłodzone, wyraźnie wyczułem smak niedojrzałych orzechów włoskich, zapewne smak pochodził od słodu orkiszowego. W sumie ciekawy efekt, ale w przypadku koelscha nie jest to pozytywne moim zdaniem.
Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
Nie wiem czym sobie zasłużyłem ale dzisiaj kurier przywiózł mi prezent od Gruby Żywiec w postaci okolicznościowego opakowania GC ze szklanką, podstawką i autografem Janka
Wcześniej dostałem też e-mailowe zaproszenie na premierę w Sketch'u.
Piwa jeszcze nie próbowałem bo od premiery leczę przeziębienie które skutecznie pozbawiło mnie sprawności sensorycznej.
Comment
-
-
Ja również dziękuję za ten miły gadżetSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Nas Sebastian jednak nie lubi za bardzo bo dostaliśmy bombę rozpryskową- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne [5]
Piana: ładna czapa zaraz po nalaniu, szybko opada, po chwili tylko cieniutki kożuszek na piwie [2.5]
Zapach: przyjemny, średnio intensywny, słodowo-zbożowy [4]
Smak: na pierwszy plan wychodzi miła, orzechowo-chmielowa goryczka, w ślad za nią akcenty warzywne, w kącikach ust lekkie słodowe nuty, dobrze wywarzone smaki dobrze się komponują ze sobą, brakuje mi pełności i treściwości [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: trochę oklepana stylistyka ale jeszcze jedna moze przejść, dedykowany kapsel [4.5]
Uwagi: Smaczne piwo, na pewno do powtórzenia
Moja ocena: [3.975]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Oceny wystawiane piwu jasne,że są ważne ale i tak rynek wszystko zweryfikuje. Na dzień dzisiejszy BGCH sprzedaje się w Piwnicy bardzo dobrze. Powiedział bym,że na 5+. Bywalcy dobrze je przyjęli doceniając walory smakowe. Nie bez znaczenia jest też cała oprawa. Piękne szklanki,butelki,podkładki,stendy. Na to też zwracają uwagę.Udana kampania dobrego produktu.
Comment
-
-
porównywanie produktów, które są non stop reklamowane w mediach do jednorazowej akcji praktycznie bez reklamy jest bez sensu.Last edited by jacer; 2011-12-12, 22:33.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziJasne, rynek ciągle weryfikuje jakość, szczególnie w Polsce: miejsce GC jest między Tyskim, Żubrem, Żywcem, Lechem et consortes. Też się sprzedają dobrze.Last edited by PiwnicaZamkowa; 2011-12-12, 23:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi... na dzień dzisiejszy mamy jeszcze tylko Kasztelana "niepasteryzowanego". Wśród ponad 120 rodzajów polskich piw sprzedaż BGCH jest naprawdę bardzo dobra.Last edited by Seta; 2011-12-13, 11:14.
Comment
-
-
Piwo dobre aczkolwiek zakup tylko jednorazowy-cena nie pozwala na więcej. Brackie Pale Ale Belgijskie jeszcze kupiłem parę razy ale w okolicach 5 zł za 0,33 zł to trochę za dużo jak na moje warunki. Spodziewałem się większej delikatności i przeźroczystego koloru ale mile pomyliłem się w swoich rachowaniach. Dobra goryczka, wyważone piwo, dobrze dobrane proporcje-bardzo fajne piwo.
Comment
-
-
Ciekawy eksperyment: piwo gornej fermentacji z dodatkiem slodu pszenicznego i orkiszowego.
Obfita piana. Zdecydowana goryczka. Slodowo-chlebowa baza + chmiel. Pszenica nadaje mu lagodnosc. Ciekawe piwo, do powtorzenia. Gdyby nie ta cena: 4,50zl za but. 0,33l"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [5]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka. Opada powoli do niepełnej warstwy, lekko brudząc szkło. [4]
Zapach: Całkiem intensywny, mocno słodowy. W tle delikatne czuć owoce i chmiel. Przez moment czuć też masełko i lekką metaliczność. [4]
Smak: Słodowy początek, lekko owocowy. Później poprzez mineralne posmaki dociera całkiem mocna goryczka, zostawiając wytrawny finisz. Smaczne, ale mało wyraziste. Taki styl. [4]
Wysycenie: Sredniowysokie, po czasie nieco łagodnieje. [4.5]
Opakowanie: Parametry podane, dedykowany kapsel i szklaneczka, ale jako całość średnio mi się podoba. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
Comment